Ontdek Istrië 7-daagse autorondreis Ontdek Istrië

  • Old town Krk, Krk
  • Porec
  • Opatija
  • Smaakvol Istrië
  • Opatija
  • 12 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Zonvakanties
  • Ontdek
  • Halfpension mogelijk
  • Incl. wijnproeverij
  • Incl. truffelproeverij
  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis
  • Ontdek de heerlijke lokale wijnen en producten van Istrië.

De streek Istrië leent zich uitstekend voor een vakantie waarin zon, natuur en de culinaire cultuur moeiteloos gecombineerd kunnen worden. De reis start in de Kroatische stad Poreč en brengt u langs vele interessante steden als Opatija en Krk en bijzondere culinaire bezienswaardigheden. U zult ogen, oren en smaakpapillen tekort komen tijdens deze schitterende, complete autorondreis!

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
  1. Dag 1: Pula - Poreč, ca. 58 km
  2. Dag 2: Groznjan - Livade, ca. 35 km
  3. Volledig 7 daags programma

Over Ontdek Istrië

Intro

De streek Istrië leent zich uitstekend voor een vakantie waarin zon, natuur en de culinaire cultuur moeiteloos gecombineerd kunnen worden. De reis start in de Kroatische stad Poreč en brengt u langs vele interessante steden als Opatija en Krk en bijzondere culinaire bezienswaardigheden. U zult ogen, oren en smaakpapillen tekort komen tijdens deze schitterende, complete autorondreis!


Verblijf

Uw hotels

U verblijft in 3* middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een gelijkwaardig hotel in de regio op max. 25 km gereserveerd worden.


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Poreč
- Groznjan
- Livade
- Pula
- Motovun
- Buzet
- Hum
- Opatija Riviera
- Eiland Krk
- Truffelproeverij in Livade – Michelin Truffelrestaurant Zigante
- Grappa en jam/marmelade proeven in Buzet
- Olijfolieproeverij en dessert in Pula
- Wijnproeverij en zelfgemaakte snack in Vrbnik

Dagprogramma

  1. Dag 1: Pula - Poreč, ca. 58 km
    De rondreis start in Pula. Welkom in het prachtige Istrië! Onderweg naar u eerste accommodatie raden wij u aan om een stop te maken bij Rovinj. Rovinj is één van de kleurrijkste en mooiste plaatsen in de provincie Istrië en het daarom zeker waard om even te stoppen. In het oude centrum van het schilderachtige Rovinj kunt u heerlijk door de straatjes slenteren. Door naar de top te klimmen van de Sint Euphemia kerk heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Scoor net voordat u de auto weer instapt een lekker ijsje op de boulevard en daarna rijdt u door naar Poreč. Na een culinair diner in een van de lokale ‘konobe’ of restaurants, kunt u inchecken bij u 3-sterrenhotel in de omgeving van Poreč. U verblijft 3 nachten in Poreč.
  2. Dag 2: Groznjan - Livade, ca. 35 km

    In de ochtend kunt u genieten van het ontbijt in het hotel. Na het ontbijt kunt u de stad van de kunstenaars gaan bezoeken, namelijk Groznjan. Groznjan is een klein stadje, gebouwd op een heuvel. Elk jaar begin mei veranderen de kleine straatjes en pleinen van Grožnjan in een artistieke bijenkorf. De stad opent zijn zomerse muziekacademies voor jongeren, zijn artistieke, dans- en dramaworkshops en zijn vredesactivismeworkshops onder leiding van bekende experts, docenten en bekende namen uit de muziek, kunst en drama industrie. Slenter door de kleine straatjes, bezoek de talrijke galerijen en ontspan in een van de cafés met een adembenemend uitzicht.

    In de middag rijdt u door naar een ander klein stadje dat zeker de moeite waard is, namelijk Livade. Hier staat een truffelproeverij voor u gepland in het Michelin restraurant Zigante (deze is geopend vanaf 12:00 uur). Na de proeverij kunt u hun winkel nog bezoeken om verschillende truffelproducten mee te nemen naar huis. Na deze leuke dag kunt u weer heerlijk genieten van de lokale gerechten bij een van de restaurants en overnacht u wederom in Poreč.

  3. Dag 3: National Park Brijuni - Pula, ca. 120 km

    Na het ontbijt is het weer tijd om Kroatië verder te ontdekken. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het National Park Brijuni en Pula. Als optionele excursie kunt u stoppen in Fazana en een boottocht van een hale dag maken naar de eilanden van National Park Brijuni. National Park Brijuni, staat ook wel bekend als de Brijuni eilanden, zijn een groep eilanden van 14 eilanden waarvan het grootste eiland genaamd Veliki Brijun bezocht kan worden. Wanneer u aankomt op het eiland Veliki Brijun kunt u zelf bepalen hoe u dit eiland gaat verkennen. U kunt een fiets huren, het eiland verkennen via met een golfkarretje of gebruik maken van het treintje dat een toeristische tour maakt over het eiland en u naar verschillende bezienswaardigheden brengt. 
    Na het bezoek aan National Park Brijuni rijdt u door naar Pula. Pula is één van de populairste bestemmingen in Kroatië. De stad staat bekend om de vele culturele bezienswaardigheden, zoals de Romseinse Arena, de kathedraal van Pula, de Tempel van Augustus en natuurlijk het Havajsko strand, ook wel het Hawaii strand genoemd. 

    Breng een bezoekje aan het Huis van de Istrische Olijfolie in het centrum van Pula, waar u deel kunt nemen aan een educatieve olijfolieproeverij. Na de proeverij rijdt u terug naar uw hotel in Poreč.

    Indien u geen bezoek wilt brengen aan het National Park Brijuni, kunt u er ook voor kiezen om een kookles bij te boeken in Medulin. Tijdens deze kookles leert u verschillende Istrische gerechten te bereiden, zowel traditionele als moderne gerechten. Bij aankomst ontvangt u een welkomstdrankje. Vervolgens gaat u onder leiding van een kok aan de slag met een driegangenmenu. Tijdens het koken kunt u genieten van een Istrische kwaliteitswijn en na afloop krijgt u nog een kopje koffie met een digestief (rakija of kruidenlikeur). De kookles duurt 3 a 4 uur en kan aangepast worden aan dieet wensen. 

  4. Dag 4: Motovun - Buzet - Hum, ca. 105 km
    Na het ontbijt is het tijd om de koffers weer in te pakken en door te rijden naar het tweede en laatste hotel. Onderweg kunt u stoppen in Motovun, Buzet en Hum. Motovun is gelegen in het noordelijke deel van Istrië, met uitzicht op de Mirna-riviervallei. Deze interessante stad, gelegen op een heuveltop, is een van de karakteristieke symbolen van het Istrische binnenland. Hier kunt u onder andere een bezoek brengen aan de romaans-gotische klokkentoren, de parochiekerk van St. Stephen of het Romaanse stadspaleis. Eind juli vindt hier ook het International Motovun Film Festival plaats, waar wereldberoemde filmartiesten te zien zijn. Daarnaast kunt u ook naar het Motovun-bos gaan. Dit bos bevindt zich langs de vallei van de Mirna-rivier. Het Motovum-bos is bijzonder rijk aan truffels. Istrische witte truffels, waarvan het seizoen van september tot december duurt, zouden net zo goed zijn als de beste Italiaanse en Franse truffels. Motovun is omgeven door wijngaarden waaruit de beste Istrische wijnen, witte wijn Malvasia en rode wijn Teran, worden geproduceerd. Het hele gebied is bezaaid met uitstekende lokale 'konobe' en restaurants. Zeker te moeite waard op het moment dat u hier rond wandelt. 
    Vervolgens rijdt u door naar Buzet waar een proeverij voor u geregeld is. Tijdens deze proeverij maakt u kennis met de huisgemaakte jam en grappa. Na de proeverij rijdt u door naar uw hotel in Opatija. Onderweg adviseren wij om een stop te maken bij het plaatsje Hum, dat bekend staat om het kleinste stadje ter wereld. De komende 3 nachten verblijft u in een hotel in de omgeving van Opatija / Lovran.
  5. Dag 5: Opatija Riviera, ca. 65 km
    Na het ontbijt is het tijd voor wat eigen inbreng de komende dagen. U kunt door de botanische tuin van Villa Angiolina in Opatija wandelen of ervoor kiezen om de 12 km lange route te lopen langs Lungomare die Volosko, Opatija, Icici, Ika en Lovran. Uiteraard is het ook erg leuk om lekker te gaan winkelen in het drukke toeristische Rijeka, de eerste havenstad van Kroatië, of genieten van een dagje langs het water. Zo kunt u deelnemen aar een vispicknick of dolfijnen gaan spotten. Dolfijnen spotten is mogelijk tijdens een excursie naar Cres, tijdens de oversteek is het al mogelijk om dolfijnen te spotten. Vannacht onvernacht u wederom in een hotel in de omgeving van Opatija/Lovran.
  6. Dag 6: Eiland Krk - ca. 150 km

    Op de laatste dag van uw vakantie kunt u een bezoek brengen aan het eiland Krk. Dit eiland ligt in het meest noordelijke deel van de Adriatische Zee. Het eiland Krk is een divers eiland waar veel te zien en beleven valt, of u nu houdt van cultuur, natuur of vrolijke toeristische plaatsen. Op het eiland Krk vindt u duizend jaar oude steden, kleine landelijke dorpjes, goed uitgeruste stadsstranden, afgelegen zwembaaien, levendige bars en clubs en kleine en rustige restaurants en cafés. U kunt een bezoek brengen aan de stad Krk, met zijn tweeduizend jaar oude muren, het Frankopan-kasteel uit de 13e eeuw, het oude stadhuis uit de 16e eeuw en de kathedraal van Krk waarvan de toren de stad domineert. In het noordoostelijk deel van het eiland vindt u de Biserujka-grot die zeker een bezoekje waard is. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om naar het pittoreske eilandje Kosljun te gaan, de kerk en het klooster in Glavotok, de stad Omisalj of de stad Vrbnik. In Vrbnik kunt u deelnemen aan de laatste activiteit, namelijk een wijnproeverij bij de wijngaarden die worden gebruikt voor de productie van een kwaliteitswijn Zlahtina. Deze proeverij vindt plaats in een lokale "konoba", waar u verschillende wijnen, cognac en likeuren kunt proeven met een bijpassend hapje erbij. 

    Optioneel kunt u een lunch reserveren na de wijnproeverij. Hierbij kunt u kiezen uit drie verschillende menu's. Uw keuze dient u na het maken van de boeking door te geven. De menu's zijn als volgt:
    - Menu 1: prosciutto met kaas, goulash stoofpot met šurlice (soort pasta), salade en cake en drie soorten wijn

    - Menu 2: prosciutto met kaas, gebraden varkensvlees in saus, salade en cake en drie soorten wijn
    - Menu 3: goulash/stoofpot met šurlice (soort pasta), gemengd gegrild vlees met gebakken aardappel, salade en cake, 0,25 liter wijn en 0,5 liter mineraal water


    Na de wijnproeverij of de optionele lunch heeft u de tijd om het eiland verder te verkennen en langzaam weer terug te rijden naar uw hotel voor de laatste overnachting in de omgeving van Opatija/Lovran.

  7. Dag 7 - Nedeland
    De autorondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.

Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis of fly & drive kunt u na boeking een gratis reisgids bestellen. U heeft de keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw bestemming! Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips in deze handige reisgidsen.

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de reisgids van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 6 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
  • Toeristenbelasting
  • Truffelproeverij in Livade – Michelin Truffelrestaurant Zigante
  • Grappa en jam/marmelade proeven in Buzet
  • Olijfolieproeverij en dessert in Pula
  • Wijnproeverij en zelfgemaakte snack in Vrbnik
  • Reisbeschrijving
Niet inbegrepen
  • Vervoer naar Pula v.v.
  • Huurauto (optioneel bij te boeken tijdens het maken van uw reservering)
  • Toeslag half pension
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Lunch na wijnproeverij in Vrbnik
  • Boottocht naar National Park Brijuni Islands
  • Privé kookles in Medulin

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook