Door het romantische Rijndal naar Mainz 7-daagse riviercruise met mps Johann Strauss

  • Mainz
  • Koblenz
  • Boppard
  • Door het romantische Rijndal naar Mainz
  • Boppard
  • 15 foto's
  • Riviercruises
  • Rondreizen
  • Cruises

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

  • Cruise per mps Johann Strauss
  • Inclusief High Tea
  • Ontdek de hoofdstad van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, Mainz
  • Volpension

Van het Chocolademuseum tot de Weinstuben in de Drosselgasse, tijdens deze riviercruise proeft u letterlijk en figuurlijk van de Duitse cultuur. Onderweg zien we prachtige parels als de Loreley en het sfeervolle centrum van Mainz met de Dom. Ontspanning verzekerd!

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
  1. Dag 1: Arnhem - Keulen
  2. Dag 2: Keulen - Königswinter
  3. Volledig 7 daags programma

Over Door het romantische Rijndal naar Mainz

Intro

Van het Chocolademuseum tot de Weinstuben in de Drosselgasse, tijdens deze riviercruise proeft u letterlijk en figuurlijk van de Duitse cultuur. Onderweg zien we prachtige parels als de Loreley en het sfeervolle centrum van Mainz met de Dom. Ontspanning verzekerd!


Verblijf

Kamers
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2) en Suites (19,5m2) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2) en Suites (18m2) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2) en Standaard hutten (15m2) hebben ramen met panoramauitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2) en hebben een vast (iets hoger geplaats) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, handbediende airconditioning, douche en toilet, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Reviews

8
Heel goed (8+) 1 review
  • Faciliteiten 8
  • Invulling excursieprogramma 8
  • Kwaliteit van de excursies 8
  • Kwaliteit van de servicelijnen 8
  • Lokale gidsen 8
  • Maaltijden 8
  • Personeel & Service 8
  • Prijs-kwaliteitverhouding 8
  • Programma aan boord 8
  • Uw hut 8
  • Voldoende vrije tijd 8
  • 8
    • Faciliteiten 8
    • Invulling excursieprogramma 8
    • Kwaliteit van de excursies 8
    • Kwaliteit van de servicelijnen 8
    • Lokale gidsen 8
    • Maaltijden 8
    • Personeel & Service 8
    • Prijs-kwaliteitverhouding 8
    • Programma aan boord 8
    • Uw hut 8
    • Voldoende vrije tijd 8

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Arnhem - Keulen
    Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. In de loop van de avond zal in de lounge de bemanning aan u worden voorgesteld en kunt u onder het genot van een drankje nader kennismaken met uw medepassagiers. Tijdens het diner gooien we de trossen los en varen we rustig naar onze eerste bestemming Keulen.
  2. Dag 2: Keulen - Königswinter
    U heeft de hele middag de tijd heeft om de stad te bezichtigen. De Dom in Keulen is wereldberoemd. Rondom deze imposante kathedraal bevinden zich prachtige winkelstraten en tal van bezienswaardigheden zoals het parfumhuis 4711 en het aan de Rijn gelegen Chocolademuseum. In de loop van de avond vervolgen we onze reis naar Königswinter waar we blijven overnacht.
  3. Dag 3: Königswinter – Koblenz
    Gedurende de ochtend zal de omgeving langs de Rijn langzaam gaan veranderen. Zodra we het Siebengebirge passeren komen de eerste wijngaarden in zicht. Aan het einde van de ochtend leggen we aan in Koblenz bij de Deutsche Eck. Hier mondt de Moezel uit in de Rijn. Vanaf de aan de overkant gelegen vesting Ehrenbreitstein, die u per kabelbaan kunt bereiken, heeft u een prachtig uitzicht op de stad en beide rivieren.
  4. Dag 4: Koblenz - Rüdesheim - Mainz
    Het gedeelte van de Rijn dat wij vandaag bevaren wordt niet voor niets de Romantische Rijn genoemd. De vele burchten en kastelen langs de rivier en de nauwe passage bij de Loreley zorgen voor een fantastisch panorama. Rüdesheim is een geliefde toeristenplaats en heeft van alles te bieden. U kunt er een bezoek brengen aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett (excl.) of u kunt met de kabelbaan naar het uitzichtpunt boven de stad. In de beroemde Drosselgasse treft u vele gezellige Weinstuben aan. Tijdens het diner varen we door naar Mainz, waar we zullen overnachten.
  5. Dag 5: Mainz – Boppard
    In Mainz kunt u de binnenstad met haar vele historische gebouwen en monumenten bezichtigen. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz. ’s Middags is er een transfer (excl.) naar Heidelberg. Deze Universiteitsstad ligt tussen de Neckar en de uitlopers van het Odenwald, waarvan de Köningsstuhl één van de bergtoppen is. In het historisch centrum, gelegen tussen de oude stenen brug en de rode kasteelruïne, vind je prachtige barokke gebouwen in mooie kleuren, vaak versierd met gevelstenen en inscripties. Zodra we allemaal weer aan boord zijn varen we tijdens het diner naar Boppard en passeren in de loop van de avond nogmaals de Loreley.
  6. Dag 6: Boppard - Düsseldorf
    U heeft deze ochtend nog voldoende tijd om het gezellige centrum van Boppard te bezichtigen. In de middag varen we met de stroom mee naar Düsseldorf. Na het diner kunt u nog een wandeling maken door de Altstadt, het historische centrum van Düsseldorf. Slenter door de smalle straten langs de vele cafés en terrassen.
  7. Dag 7: Düsseldorf – Arnhem
    De laatste dag van de reis is helaas alweer aangebroken. Om 11.00 uur zijn wij weer terug in Arnhem waar we afscheid van u nemen!

Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Er kunnen kosten verbonden zijn aan een dieet of maaltijdpreferentie.

Excursies
Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.


In- en ontschepen in Arnhem


De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Het schip ligt (waarschijnlijk) aangemeerd aan de Boompjeskade in Rotterdam, tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan de stadzijde. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Rotterdam

U kunt uw auto parkeren in parkeergarage De Boompjes, Terwenakker 18 Rotterdam.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord is vanwege veiligheid niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Nogmaals voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. U moet zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal kunt u natuurlijk wel een rollator/rolstoel gebruiken. Deze zijn beperkt bij ons te huur (tegen betaling). U kunt er dan de gehele reis, aan wal, gebruik van maken. Dit dient u bij uw boeking door te geven.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Welkomstcocktail
  • 6 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
  • Twee avonden met live muziek
  • High Tea
  • Farewell Dinner
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Reis naar en van Arnhem
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook