Ontdek Tirol 10-daagse autorondreis

  • Oostenrijk - Tirol
  • Westendorf
  • Uitzicht op de straat
  • Het beste van Tirol
  • Alpenhorn
  • 22 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Ontdek
  • Wellness
  • Veel actieve mogelijkheden
  • Ideaal voor bergwandelaars
  • Halfpension
  • NL routebeschrijving
  • Rustig programma

Maak tijdens deze 10-daagse autorondreis kennis met het gastvrije Oostenrijk en ervaar een ultieme vakantie in de bergen. Op het programma staan de gezellige plaatsen Westendorf, Mayrhofen en Nauders. Tijdens deze vakantie kunt u cultuur, actief bezig zijn in de frisse berglucht en de Typisch Tiroolse keuken heerlijk combineren. Tijdens een van uw wandel-, auto en fietstochten door het berglandsch

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
  1. Dag 1: Nederland – Westendorf, ca. 930 km
  2. Dag 2: Wandelen in de bergen
  3. Volledig 10 daags programma

Over Ontdek Tirol

Intro

Maak tijdens deze 10-daagse autorondreis kennis met het gastvrije Oostenrijk en ervaar een ultieme vakantie in de bergen. Op het programma staan de gezellige plaatsen Westendorf, Mayrhofen en Nauders. Tijdens deze vakantie kunt u cultuur, actief bezig zijn in de frisse berglucht en de Typisch Tiroolse keuken heerlijk combineren. Tijdens een van uw wandel-, auto en fietstochten door het berglandschap kunt u genieten van het fenomenale uitzicht en de warme zomerzon. De sfeervolle en uitnodigende almhutten lenen zich perfect voor een verfrissende versnapering. Leer Tirol kennen als een van de meest gastvrije en gemoedelijke vakantiebestemmingen. 


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Nederland – Westendorf, ca. 930 km

    De snelste route vanuit Nederland gaat richting München en vervolgens de Duits-Oostenrijkse grens over richting Westendorf. Westendorf ligt op een zonnig plateau en is ooit uitgekozen tot mooiste (bloemen)dorp van Europa. Er is altijd veel te doen, zoals Tiroler avonden, begeleide wandelingen en er zijn vele fiets en mountainbikeroutes. Een prima startpunt van uw rondreis in een van de meest populaire vakantieregio's van Oostenrijk, Tirol.

  2. Dag 2: Wandelen in de bergen

    U bent midden in het wandelparadijs van de Kitzbüheler Alpen, dus trek de wandelschoenen aan en ga er op uit. Er zijn meer dan 500 kilometer bewegwijzerde wandelpaden en er zijn vele routes te verkrijgen. U bent in een gebied waar de Alpentoppen wat minder hoog reiken, maar de omgeving blijft indrukwekkend. Veel van de kabelbanen zijn ook in de zomer gewoon in werking, dus u bent snel hoog in de bergen. Het is leuk om van berghut naar berghut te wandelen en af een toe een (picknick)stop te maken. Er zijn ook begeleide themawandelingen mogelijk zoals bijvoorbeeld een kruidenwandeling. Zo leert u ook wat extra's over de flora en de fauna in het gebied.

  3. Dag 3: omgeving Westendorf

    Na het ontbijt kunt u kiezen om een uitstapje in de omgeving te maken. In de Swarovski Kistallwelten gaat een fonkelende wereld van het wereldberoemde kristal open. Iets verder weg ligt Innsbruck, een sportieve stad met bezienswaardigheden als het ‘Gouden Dak', de Hofburg of het kasteel Ambras. Met de Gästekarte kunt u gratis gebruik maken van de bus en trein naar o.a. Wörgl, Kitzbühel, en Hochfilzen. U kunt naar de zilvermijn in Schwaz of naar het middeleeuwse Fort Kufstein. De regio is zeer veelzijdig dus u zult een keuze moeten maken.

  4. Dag 4: Westendorf – Mayrhofen, ca. 70 km

    Vandaag staat een korte autorit op het programma naar Mayrhofen in het bekende Zillertal. Het Zillertal is een van de meest geliefde dalen bij Nederlanders voor de wintersport, maar ook in de zomer een geweldige bestemming.

  5. Dag 5: Lekker actief in het Zillertal

    Voor de wandelaars wacht er ruim 1.400 km aan wandelwegen en meer dan 150 hutten en ‘Jausenstationen’ in het Zillertal. In alle categorieën en op diverse hoogten. Door het hele dal rijdt de Wanderbuss, die de verschillende dorpen en liften met elkaar verbindt. Vrijwel alle liften in het Zillertal zijn de gehele zomer in bedrijf. Fietsers kunnen hun hart ophalen in het Zillertal. Of u nu kiest voor de relatief vlakke Zillertaller Radweg (ruim 30 km) of gaat mountainbiken in het hooggebergte, het Zillertal biedt de bezoeker prachtige routes en goede faciliteiten. Zoekt u meer uitdaging, dan kunt u via de Actionclub Zillertal raften, kanoën, bergbeklimmen of paragliden. De Hochseilgarten is een klimpark met lange tokkeltrajecten, die ook bij volwassenen de adrenaline laat stromen.

  6. Dag 6: Krimmler watervallen & Hintertux

    Na het ontbijt kunt u de omgeving ontdekken. Een aanrader is een bezoek aan de Krimmler watervallen in het Nationale Park Hohe Tauern, de grootste watervallen van Europa. Op een warme dag kunt u naar de Durlassboden-Stausee waar u een duik kunt kunt nemen in het kraakheldere water of kiest voor een wandeling met een picknick op de oever. Liefhebbers van ijs en sneeuw kunnen naar de Hintertuxgletsjer, waar zomers zelfs geskied kan worden. Hier ligt ook de Spannagelhöhle grot en het IJspaleis. Voor een mooie autoroute rijdt u de 13,3 kilometer lange Schlegeis Alpenstrasse waarbij u de 131 meter hoge stuwdam van het Schlegeis stuwmeer kunt bekijken.

  7. Dag 7: Mayrhofen – Nauders, ca. 180 km

    U verlaat het Zillertal en rijdt in westelijke richting voorbij Innsbruck en door het Ötz-dal naar de laatste bestemming in de rondreis, Nauders. In het Ötz-dal werd in 1992 Ötzi gevonden, de ijsmummie van een man uit de Kopertijd. Het is de oudste menselijke mummie die in Europa is gevonden. Nauders is een geliefde vakantiebestemming in de zomer. Het ligt op het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland, waardoor u tijdens uw verblijf ook met de buurlanden Zwitserland en Italië kunt kennismaken. Nauders ligt aan de eeuwenoude handelsstraat over de Reschenpas. De mooie natuur, de frisse berglucht en de talrijke goed aangegeven wandelwegen en bergpaden (meer dan 150 km) nodigen groot en klein uit tot wandelen en bergbeklimmen.

  8. Dag 8: Actief in Nauders
    Ook in Nauders raden we aan een mooie bergwandeling te maken.Er zijn routes voor iedereen en elk niveau. Neem de tijd en ontspan en rust uit in een van de authentieke berghutten onderweg. Een andere, veel beoefende outdoor activiteit is mountainbiken. Ook hier zijn routes voor beginners en gevorderden.
  9. Dag 9: omgeving Nauders
    U ontvangt de Nauders Summer Card met vele extra's en voordelen. In Nauders kunt u op zoek naar goud. Goudzoeken in de Erlebniswelt ‘Goldwasser’ bij Bergkastel is een bijzondere ervaring voor iedereen. Bezoek ook het middeleeuwse fort Altfinstermünz, gebouwd op een rotswand bij de Finstermünz-kloof. Bezoek op een zonnige dag een van de bergmeren in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Badesee Ried met een gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius.
  10. Dag 10: Einde rondreis
    Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis naar wens verlengen met een van de andere accommodaties of arrangementen uit ons aanbod. Gezien de afstand en de te verwachten reisduur is een overnachting in Duitsland aan te raden.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 9 overnachtingen volgens beschrijving
  • In Westendorf en Nauders ontvangt u een Gästekarte met gatis gebruik van openbaar vervoer en vele voordelen en extra's
  • Uitgebreide reisbeschrijving
Niet inbegrepen
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook