Intro
Snel door naar
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Een autorondreis door Duitsland is zeer afwisselend: De rijke historie in steden als Berlijn en de Hanzesteden in het noorden, de spectaculaire bergtoppen en natuur in het Zwarte Woud of Beieren en prachtige streken de Moezel en de Rijn. Tijdens uw individuele rondreis Duitsland komt u het allemaal tegen!

Onze adviseurs

Een autorondreis door Duitsland is de perfecte manier om het land te ontdekken. Op basis van onze ervaringen hebben we een aantal prachtige routes bij onze oosterburen samengesteld. Laat u verrassen door de schoonheid van Duitsland!

Foto wintersport
Jenny Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert
Nicky - Product Manager Wintersport
Nicky Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Alles over autorondreizen Duitsland

Hoe werkt een autorondreis Duitsland?

Bij een autorondreis Duitsland reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Duitsland. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Duitsland ook wel individuele rondreizen Duitsland genoemd. En bij een individuele rondreis Duitsland bepaalt u uiteraard zelf de invulling van uw vakantiedagen: niets moet alles mag!

Wanneer u uw autorondreis Duitsland boekt, ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet u vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. U mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als u 's avonds maar op tijd bij uw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Duitsland zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Maatwerk autorondreis Duitsland

Maatwerk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Duitsland samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Duitsland.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Duitsland van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw autorondreis Duitsland? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Laat uw reis samenstellen

De mooiste regio's voor een autorondreis Duitsland

Rijn

Rijn en Moezel

In veel van onze autorondreizen door Duitsland zijn enkele dagen langs de bekende Duitse rivieren, de Moezel en de Rijn, opgenomen. En niet voor niets, want deze regio's staan bol van de cultuur en bieden prachtige landschappen. De wijnen die op de hellingen langs de rivieren gemaakt worden, behoren tot de beste ter wereld. Culinair gezien zijn deze regio's dan ook erg interessant. Plan uw rondreis in het voorjaar, als u overal Spargel (asperges) kunt eten, of reis in het najaar als u voor wildgerechten gaat. Uiteraard altijd met een goede wijn!

Zwarte Woud en Beieren

Het zuiden van Duitsland kent twee van de geliefdste regio's van het land. Het Zwarte Woud staat bekend om zijn beboste heuvels en gezellige dorpen met vakwerkhuizen en vele goede restaurants. Het is ook de ideale verblijfplaats voor een bezoek aan de Bodensee en de watervallen bij Schaffhausen, op de grens met Zwitserland. Beieren kent veel prachtige steden, waarbij de steden en dorpen langs de Romantische Straße zeer bekend en geliefd zijn. Langs de noordrand van de Alpen loopt de bekende Alpenstraße, die u langs de voet van het hooggebergte langs plaatsen als Garmisch-Partenkirchen, Füssen en Berchtesgaden leidt. Ook steden als München en Nürnberg zijn de moeite waard.

Lübeck

Noord-Duitsland en de Oostzeekust

Een minder bekende vakantiebestemming voor de Nederlanders, maar populair bij de Duitsers zelf. In de zomer wordt er dan ook massaal afgereisd naar de strand langs de Oostzee en op de Duitse Waddeneilanden. Ook de Duitse Hanzensteden, zoals Bremen, Hamburg en Lübeck, zijn zeer de moeite waard. Bij de Jong Intra Vakanties vindt u al jaren mooie autorondreizen door Noord-Duitsland, die u kennis laten maken met deze regio.

Het oosten van Duitsland

In het oosten van Duitsland vindt u naast Berlijn, de geweldige hoofdstad van Duitsland, nog een aantal leuke vakantieregio's. Middelgebergten als de Harz en Thuringen met uitgestrekte bossen en gezellige dorpen, zijn de toegangspoort naar prachtige steden in het oosten van Duitsland, als Leipzig, Dresden en Weimar.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 6 vakanties

Reizen naar Duitsland

Duitse snelweg

Vervoer naar Duitsland

Bij onze autorondreizen Duitsland reist u met uw eigen auto naar Duitsland. Indien u dat wenst kunnen wij eventueel een comfortabele huurauto voor uw verzorgen, die u in Nederland afhaalt. Neemt u hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis leidt de route naar de grensovergangen bij Enschede (indien u richting Noord-Duitsland of Berlijn reist), Arnhem (voor veel Nederlanders de meest logische route voor midden- en zuid-Duitsland) of Venlo (indien uw reis start aan bijvoorbeeld de Moezel of in het Zwarte Woud). Via de Duitse Autobahn legt u snel lange afstanden af, maar in uw reisbeschrijving ontvangt u vaak ook tips voor een mooie alternatieve route met mooie bezienswaardigheden voor onderweg. U bepaalt zelf welke route uw voorkeur heeft.

Vervoer in Duitsland

Autorijden in Duitsland verschilt nauwelijks van autorijden in Nederland. De verkeersregels komen grotendeels overeen. De Duitse snelwegen (Autobahn) staan bekend om het ontbreken van een maximum snelheid, maar op steeds meer plaatsen is deze snelheid begrenst tot 130 of zelfs 100 km/u. 

Via de routebeschrijving ontvangt u van ons voor vertrek mooie suggesties voor alternatieve routes. Wij raden u aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar uw volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van uw rondreis Duitsland met verrassende routes langs mooie bezienswaardigheden!

Verplicht meenemen in uw auto

Officieel gelden de verplichtingen alleen voor Duitse kentekens, maar wij raden u om veiligheidsreden aan om altijd te beschikken over een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een verbanddoos in uw auto. Hiermee kunt u ook vervelende discussie met de Duitse politie voorkomen. Tip: bewaar deze items op een plaats in de auto die voor u makkelijk te bereiken is (dus niet onder uw bagage bijvoorbeeld).

Milieusticker (Umweltplaketten)

Voor veel Duitse steden geldt een zogenaamde 'Umweltzone' waarin u alleen mag rijden indien uw auto is voorzien van een milieusticker. Voor sommige steden of wijken geldt zelfs een volledig verbod voor dieselauto's of (oudere) benzine-auto's. Dit staat duidelijk aangegeven met borden. Omdat u er tijdens onze rondreizen niet aan zult ontkomen, is het aan te raden uw milieusticker vooraf aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld bij de winkels van de ANWB of via webwinkel.anwb.nl (ca. 5 dagen leverijd). De milieusticker is ook eenvoudig verkrijgbaar bij garages in Duitsland (ook zonder afspraak).

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een autorondreis Duitsland wilt u optimaal genieten! De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.
intro duitsland

De voordelen op een rijtje

 • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket
 • Ruim aanbod autorondreizen Duitsland
 • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes
 • Uw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens
 • Combineer met Oostenrijk, Zwitserland of Italië
 • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

In beeld

 • Oostzee kust
  Oostzee kust
 • Rijn
  Rijn
 • Lübeck
  Lübeck
 • Duitse snelweg
  Duitse snelweg
 • intro duitsland
  intro duitsland

Vergelijkbaar

Maak een keuze uit één van onze vele andere vakanties naar Duitsland:

De Jong Intra Vakanties biedt autorondreizen aan vrijwel alle populaire landen in Europa. Combineer u autorondreis Duitsland eenvoudig met een autorondreis door één van de volgende landen:

Of kies voor een fly drive naar een mooie bestemming in Europa. Ook bij alle fly drives van de Jong Intra Vakanties ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en voor veel landen ook een ANWB Reisgids en/of ANWB Routekaart.

Populaire vakanties in Individueel

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 6 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Genieten van cultuur, natuur en historie
 • Maatwerk, als het net even anders moet
 • Gewoon perfect geregeld