Intro
Snel door naar
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Een autorondreis door Denemarken is zeer afwisselend: Gezellige steden als Kopenhagen en Aalborg liggen in een uitgestrekt groen landschap. Aan de kust vindt u zowel lange zandstranden met eindeloze duinrijen, als steile kliffen en zelfs fjorden. Reist u met kinderen? Dan mag een bezoek aan LEGOLAND® Billund natuurlijk niet ontbreken. Tijdens uw individuele rondreis Denemarken is van alles mogelijk.

Onze adviseurs

Denemarken is voor mij een land van contrasten. De gezellige steden bruisen van het leven, terwijl je langs de kust en in het uitgestrekte groene binnenland vooral rust en ruimte vindt. En ook voor 'grote kinderen' blijft Legoland® Billund een unieke ervaring!

Heleen
Heleen Scandinavië expert

Alles over autorondreizen Denemarken

Hoe werkt een autorondreis Denemarken?

Bij een autorondreis Denemarken reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Denemarken. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Denemarken ook wel individuele rondreizen Denemarken genoemd. En bij een individuele rondreis Denemarken bepaalt u uiteraard zelf de invulling van uw vakantiedagen: niets moet, alles mag!

Wanneer u uw autorondreis Denemarken boekt, ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet u vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. U mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als u 's avonds maar op tijd bij uw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Denemarken zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Maatwerk autorondreis Denemarken

Maatwerk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Denemarken samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Denemarken.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Denemarken van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw autorondreis Denemarken? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Laat uw reis samenstellen

Jutland westkust

Vakantiehuizen en Denemarken met kinderen

Denemarken is een zeer familievriendelijke bestemming en kent verspreid over het land een groot aantal mooie vakantieparken. Combineer deze vakantieparken met elkaar en stel zo uw eigen rondreis door Denemarken op basis van vakantiehuizen samen. Combineer bijvoorbeeld een aantal dagen aan de kust met een aantal dagen in de omgeving van Legoland. Of neemt een paar dagen Kopenhagen mee in uw autorondreis Denemarken.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis met het hele gezin door Denemarken? Vraag dan een offerte aan via het aanvraagformulier

U kunt ook een keuze maken uit ons aanbod van vakantieparken in Denemarken en uw eigen route uitstippelen. Neem voor advies contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

De mooiste regio's voor een autorondreis Denemarken

Jutland

Jutland staat bekend om zijn uitgestrekte groene landschap en lange kust met eindeloze duinen en stranden. Jutland is vast onderdeel van de autorondreizen door Denemarken. Het is het grote schiereiland dat verbonden is met Duitsland en een groot deel van het grondoppervlak van Denemarken in beslag neemt. Op Jutland liggen leuke steden als Kolding, Aalborg en Aarhus en kleinere dorpen zoals Ribe met het bekende Vikingdorp, Ribe VikingeCenter.

Legoland Billund Entree met prinses

LEGOLAND® Billund Resort

LEGOLAND® spreekt tot de verbeelding en mag eigenlijk niet ontbreken in uw autorondreis. Ook LEGOLAND® is gelegen op het schiereiland Jutland. Het pretpark met als thema het wereldberoemde Deense bouwsteentje is het centrale punt van een regio die bol staat van het vermaak. U treft hier goede vakantieparken, maar ook het interessante LEGO House en de Givskud Zoo met een mooi safaripark.

Funen, Seeland en Lolland

De 3 grootste eilanden van Denemarken liggen tussen het schiereiland Jutland en het zuiden van Zweden en zijn via bruggen met elkaar verbonden. U komt hier voor de rust, maar ook voor prachtige kastelen, kunst en cultuur en natuurlijk de hoofdstad Kopenhagen op het eiland Seeland.

Kopenhagen

Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen is verreweg de grootste stad van het land en dé toeristische trekpleister. De stad is gemoedelijk en heeft een gezellig compact centrum. U kunt hier perfect winkelen, flaneren langs Nyhavn met de vele terrassen en restaurants, naar het Koninklijk Paleis met de wisseling van de wacht of cultuur snuiven in de beste musea. Kopenhagen is hip, modern en een geliefd onderdeel van onze autorondreizen door Denemarken.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 4 vakanties

Reizen naar Denemarken

Duitse snelweg

Vervoer naar Denemarken

Bij onze autorondreizen Denemarken reist u met uw eigen auto naar Denemarken. Indien u dat wenst kunnen wij eventueel een comfortabele huurauto voor uw verzorgen, die u in Nederland afhaalt. Neemt u hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis leidt de route u door Duitsland langs Bremen en Hambug naar de grensovergangen bij Flensburg. Indien u naar het oostelijke deel van Denemarken wilt, de eilanden Lolland en Seeland (met de hoofdstad Kopenhagen) dan kunt u het beste naar het Duitse Puttgarden rijden en daar aan boord gaan van de ferry tussen Puttgarden en Rødby. Deze ferry dient u vooraf te reserveren. Dit is ook een snelle route indien u Denemarken met het zuiden van Zweden wilt combineren.

Vervoer in Denemarken

Denemarken kent geen tolwegen. Er wordt alleen tol geheven op 2 bruggen in Denemarken (de brug over het Roskildefjord en de Storebaeltsbrug tussen Funen en Seeland). Ook voor de indrukwekkende Øresundsbrug tussen Denemarken en Zweden wordt tol gevraagd. U betaalt dit het eenvoudigst met een creditcard of gewoon contant.

U bent in Denemarken verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Een veiligheidshesje en een verbandtrommel zijn niet verplicht, maar wij raden u aan deze tijdens een autorondreis altijd bij u te hebben.

Via de uitgebreide Nederlandstalige reisbeschrijving ontvangt u van ons voor vertrek tips en mooie suggesties voor onderweg. Wij raden u aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar uw volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van uw rondreis Denemarken met verrassende bezienswaardigheden!

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Denemarken

Optimaal genieten

Van een autorondreis Denemarken wilt u optimaal genieten! De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.
Denemarken

De voordelen op een rijtje

 • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket
 • Ruim aanbod autorondreizen Denemarken
 • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes
 • Uw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens
 • Combineer met Zweden, Noorwegen of Finland
 • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

In beeld

 • Hirtshals, Denemarken
  Hirtshals, Denemarken
 • Jutland westkust
  Jutland westkust
 • Legoland Billund Entree met prinses
  Legoland Billund Entree met prinses
 • Kopenhagen
  Kopenhagen
 • Duitse snelweg
  Duitse snelweg
 • Denemarken
  Denemarken
 • Denemarken
  Denemarken

Vergelijkbaar

Maak een keuze uit één van onze vele andere vakanties naar Denemarken:

De Jong Intra Vakanties biedt autorondreizen aan in vrijwel alle populaire landen in Europa. Combineer een autorondreis Denemarken eenvoudig met een autorondreis door één van de volgende landen:

Of kies voor een fly drive naar een mooie bestemming in Europa. Ook bij alle fly drives van de Jong Intra Vakanties ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en voor veel landen ook een ANWB Reisgids en/of ANWB Routekaart.

Populaire vakanties in Individueel

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 4 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Genieten van cultuur, natuur en historie
 • Maatwerk, als het net even anders moet
 • Gewoon perfect geregeld