De beste reisleiders

Bij aankomst op de luchthaven van Rome staat onze reisleider al te wachten. In 5 dagen wordt u meegenomen naar alle bekende en onbekende hoogtepunten uit het heden en het verleden. Grotendeels te voet en per openbaar vervoer zult u deze prachtige wereldstad ontdekken.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Onze reizen

Onze reisleiders bezorgen u graag een onvergetelijke vakantie tijdens uw busreis naar Rome.

Wilt u liever op eigen gelegenheid op ontdekking?

U bent bij ons ook aan het goede adres voor een stedentrip Rome, waarbij u kunt kiezen tussen een reis per eigen vervoer of een stedentrip per vliegtuig. Daarnaast kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een stedentrip naar Milaan of een stedentrip naar Florence.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten onze reisleiders zelfs met een 8,7! Gaat u dit jaar met hen mee?

Wilt u ook op ontdekking in Rome? Boek dan snel één van onze prachtige stedentrips!

Onze gasten beoordelen onze busreizen Rome met gemiddeld een

8,7
onze gasten

Bezienswaardigheden van Rome

Hieronder treft u informatie aan over de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome.

Colosseum

Collosseum

Het Colosseum is één van de bekendste monumenten van Rome. Het is gebouwd in de 1e eeuw na Christus en was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Het Colosseum was geheel bedoeld voor de Spelen die werden georganiseerd door de heersende keizer. Naast de vele gladiatorengevechten waren er de meest verbazingwekkende schouwspellen te zien. In 2007 werd het Colosseum tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen. Door de typische Romeinse uitstraling is het Colosseum met recht een monument wat tot ieders verbeelding spreekt.

Forum Romanum

Forum Romanum

'Forum Romanum' betekent in het Latijn 'Romeins marktplein'. In de oudheid was dit ook het centrum van Rome. Al tijdens de Renaissance tijd kreeg men weer interessse in het oude Rome en de antieke gebouwen van het forum. Vanaf 1800 is men structureel begonnen met de opgravingen van het Forum Romanum. Heden ten dage vormen de restanten van het Forum Romanum een archeologisch park dat tegen betaling toegankelijk is voor bezoekers. Inmiddels is het één van de meest toeristische plaatsen van Rome.

Spaanse Trappen

Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen van Rome bevinden zich op het Piazza di Spagna. De trappen horen bij de nabij gelegen kerk Trinità dei Monti. In de lente zijn de trappen versierd met veel  bloemen en op 8 december brengt de Paus officeel een bloemenhulde aan het beeld van Maria onder aan de Spaanse Trappen. Tussen 1723 en 1726 zijn de trappen gebouwd en deze worden gezien als één van de mooiste voorbeelden in Rome van het vroegere Rococo-tijdperk.

St Pietersplein

St.Pietersplein

Dit plein ligt in Vaticaanstad in Rome. Aan het plein bevindt zich De Sint-Pietersbasiliek. Het is gebouwd tussen 1656 en 1667. In het midden van het plein staat een Egyptische obelisk met bovenop een urn, waarvan men in de middeleeuwen dacht dat hier het as van Julius Cesar in zat. Inmiddels is de urn vervangen door een groot kruis. Naast het Sint-Pietersplein ligt het Piazza Pio XII. De pleinen zijn door middel van een laag hek van elkaar gescheiden, zodat het de scheiding aangeeft tussen Italië en Vaticaanstad. Elk jaar verzamelen zich hier een grote menigte aan mensen uit heel de wereld om de toespraak van de Paus te beluisteren.

Trevi Fontein

Trevi Fontijn

De Trevifontein oftewel 'Fontana di Trevi' is de bekendste en grootste fontein van Rome. De fontein ligt aan het plein Piazza di Trevi. De fontein beeldt onder andere de Oceaan met de zeegod Neptunes uit. Volgens de mythe zal u uw geliefde ontmoeten in de Eeuwige Stad wanneer er twee muntjes in de fontein gegooid worden. Inmiddels zijn er al vele muntjes in de fontein gegooid en is het officieel verboden deze uit de fontein te halen.

Onze adviseurs

 • jlo
  Jan Willem
 • Rodger
  Rodger
 • trudy
  Trudy

Onze Ontdek Rome reis is een echte aanrader! Op de eerste en een laatste dag van de reis wordt een touringcar ingezet voor de reis van en naar de luchthaven, op de overige dagen maakt de groep gebruik van het openbaar vervoer en uiteraard wordt er ook veel gelopen. Onze deskundige reisleiders wonen in de omgeving van Rome en kennen echt alle ins en outs van deze prachtige stad.

Trudy

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben vreselijk genoten van deze trip, wat een mooi en vol programma. De meeste complimenten wil ik toch echt geven aan onze reisleider René! Wat een vreselijk leuke man die werkelijk alles maar dan ook alles wist en ook op alle vragen een antwoord had! Hij was grappig, onderlegd en wat een heerlijke man om de dagen mee door te brengen.

Wat een buitengewone goede reisleidster was mw. van Koevinge in Rome, een tien plus!!

We hebben een prachtige vakantie gehad en niet in het minst door onze geweldige reisleider René. Er is niets waar we over te klagen hebben.

Onze reisleidster, Trudy, was geweldig en beschikt over een grote dosis kennis, die zij vaak op een humoristische wijze, met ons deelde. Mede hierdoor is deze reis een zeer geslaagde reis geworden. Waarvoor dank.

Complimenten voor de reisleider. Veel kennis, gevoel voor humor, straalde uit dat hij er zelf ook van genoot. Mede door zijn inzet en attitude is het een zeer aangename reis geworden.

Kaart van Rome

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

 • 5-daagse vliegreis Ontdek Rome

  Ontdek Rome

  5-daagse excursiereis
  • Italië
  • Rome

  Populaire en verzorgde reis met vertrek vanaf Amsterdam en verblijf in een 3-sterren hotel inclusief excursies onder leiding van een uitstekende Nederlandse reisleiding.

  • Inclusief bustransfers op de eerste en laatste dag
  • Ontdek Rome te voet en per openbaar vervoer
  • Ontdek Rome voor gevorderden op geselecteerde data
  • Nederlandse reisleiding
  • Vele data vertrekgarantie

  8,1