Een busreis Opatija staat garant voor een schitterende vakantie!

Opatija, gelegen aan de Kroatische Bloemenrivièra, is in der loop der tijd uitgegroeid tot een mondaine badplaats. U vindt er veel statige gebouwen en de schitterende boulevard zorgt ervoor dat u heerlijk kunt wandelen langs de Adriatische kust. Tijdens onze busreizen Opatija heeft u voldoende tijd om te genieten in deze badplaats, maar maken we ook diverse schitterende excursies in het Kroatische achterland.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Direct boeken

Reisaanbod

Om u een voldoende keuze te geven voor een busreis Opatija hebben we dit jaar weer een 2-tal busreizen gepubliceerd. Naast de 10-daagse busreis Opatija en de 12-daagse busreis Opatija doen we de badplaats ook aan tijdens een aantal rondreizen.

Naast het feit dat Opatija een mooie badplaats is, is het ook strategisch gelegen om zoveel mogelijk excursies in en rond de Bloemenrivièra te maken. We bezoeken tijdens onze busreizen het schiereiland Istrië, de mooie watervallen in het Nationaal Park Plitvice en brengen we een bezoek aan het eiland Krk. De combinatie van schitterende excursies en een heerlijke verblijfplaats maken de busreizen Opatija tot groot succes. Niet voor niks zijn deze reizen al jaren een topper in ons aanbod!

De rondreizen waarbij u ook in Opatija verblijft zijn de 13-daagse busreis Dalmatische Kust, Makarska Riviera en Optija en de 13-daagse busreis Dalmatische kust.

Liever op eigen gelegenheid naar Opatija? Bekijk dan ons aanbod autovakanties Kvarner Baai of ons complete aanbod autovakanties Kroatië.

Onze gasten beoordelen onze busreizen Opatija met gemiddeld een

8,6
onze gasten

Bezienswaardigheden van Opatija

Hieronder treft u informatie aan over enkele van de meest belangrijke bezienswaardigheden in Opatija.

De Madonna met de Zeemeeuw

Een beeldhouwwerk van de kunstenaar Zvonko Car dat in 1956 werd geplaatst. Het staat vlakbij zee en is een van de symbolen van Opatija.

Het Park van St Jakob

Het centrale park van Opatija is een horticultureel monument dat een oppervlakte van 3,64 hectares beslaat. Het is onderverdeeld in 60 velden en er groeien 159 plantensoorten. De meeste plantensoorten zijn niet inheems maar afkomstig uit alle windstreken.

Kerk van St Jakov

Deze kerk, die gebouwd is op de fundamenten van een Benedictijner klooster, wordt in 1439 voor het eerst in de annalen van de stad genoemd. Vlakbij de kerk staan klooster en kloostergang. Daar bevindt zich ook de waterput. Tussen de kerk en het klooster staat een stenen klokketoren

Villa Angiolina

Villa Angiolina is het gebouw waarvan de bouw het begin van het tijdperk van het toerisme inluidde. Voordat de villa in 1844 gebouwd werd was Opatija een relatief kleine nederzetting van ongeveer 120 huizen die een stukje landinwaarts bij elkaar stonden. De bewoners hielden zich tot die tijd hoofdzakelijk bezig met visserij en zeevaart.

Onze adviseurs

 • jlo
  Jan Willem
 • Rodger
  Rodger
 • trudy
  Trudy

Ik vond Opatija erg leuk, een heerlijke badplaats waar oude tijden herleven!

Maurice

Ervaringen van onze klanten

De reis was gewoon prachtig, prima hotel, heerlijk eten, veel keus enz. Peter, de chauffeur was niet alleen een uitstekend chauffeur maar ook een prima reisleider die veel vertelde en leuke initiatieven had die de vakantie volmaakt maakte.

Wij hebben kort geleden met uw organisatie een busreis naar Kroatië gemaakt, welke 200% naar tevredenheid was. Zowel het hotel, ligging, gezelschap en niet te vergeten onze geweldige chauffeur Maurice.

Fijne vakantie, veel gezien, alles klopte, leuke groep, fijne chauffeur en goede gids.

Gisteren zijn wij terug gekomen van een reis naar Bloemenrivièra. De reis was goed verzorgd en mede te danken aan de goede chauffeur Maurice. Een groot compliment voor iemand die zo met hart en ziel zeer sociaal en vakkundig onze vakantie tot een bijzondere 10-daagse gemaakt heeft. Dit heeft zijn weerslag op een groep. Wij hadden een geweldige vakantie. Voor herhaling vatbaar dus.

De beste vakanties van dit moment

 • 13-daagse busreis Kerst en Oud & Nieuw in Kroatië

  Kerst en Oud & Nieuw in Kroatië

  13-daagse excursiereis
  • Kroatië
  • Opatija

  Een prachtige kerstreis naar het schilderachtige Opatija aan de Adriatische Bloemenriviera.

  • Verblijf in 4-sterren hotel in het centrum van Opatija
  • Feestelijk kerstdiner en Oud- en Nieuwviering
  • Reis per Luxury class touringcar

  8,3