Weilanden, water en 11 steden

De provincie Friesland is altijd al een buitenbeentje geweest. Niet alleen hebben ze een eigen taal, maar er is zelfs een Fries paspoort. De provincie kent vele tradities als de 11-stedentocht (op de schaats en op de fiets), het skûtsjesilen en het fierljeppen. Naast een prachtig weids landschap heeft Friesland talloze historische steden.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Ons reisaanbod

Friesland wordt in het noorden en het westen omsloten door water, daarnaast kent Friesland vele meren, plassen en sloten en is het daarmee de watersportprovincie bij uitstek. Naast water en watersporten heeft Friesland een prachtig wijds weidelandschap met grazende koeien en schapen en talloze gezellige en historische steden als bijvoorbeeld Sneek, Joure, Leeuwarden, Heerenveen en Sloten. Ook kent Friesland diverse lokale specialiteiten als suikerbrood, drabbelkoeken, Joustra Beerenburg en oranjekoek.

Naast onze busreizen naar Friesland kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor fietsvakanties Nederland.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Friesland met een 8,0 en de chauffeurs van de busreizen Friesland zelfs met een 8,4!

Heeft u ook zin in een geheel verzorgde groepsreis? Boek dan snel een busreis Friesland.

Onze gasten beoordelen onze busreizen Friesland met gemiddeld een

8,0
onze gasten

Bezienswaardigheden van Friesland

Hieronder treft u informatie aan over enkele van de meest belangrijke bezienswaardigheden van Friesland die u met onze busreizen Friesland kunt bezoeken.

Leeuwarden

Leeuwarden

Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland en de start- en finishplaats van de Elfstedentocht. Het Historisch centrum heeft meer dan 500 monumenten, er talloze musea en de stad heeft een heel leuk winkelcentrum.

Rijs

Museum van Rijs

Rijs is een klein dorpje in de bossen van Gaasterland in de zuidwesthoek van Friesland. Het ligt tussen Stavoren en Lemmer niet ver van het IJsselmeer.

Sloten

Sloten

Sloten is de kleinste van de Friese Elfsteden en ligt in het licht glooiende Gaasterland. Sloten heeft een klein stadscentrum met talloze prachtige historische gebouwen. Verder zijn er op het Slotermeer veel recreatieve mogelijkheden.

Sneek

Waterpoort Sneek

Sneek is een bruisende watersportstad met vele watersport evenementen op het Sneekermeer zoals de jaarlijks terugkerende Sneekweek. Verder heeft Sneek een gezellig historisch centrum met veel monumenten, oude stadsgezichten en musea. Ook is er een gevarieerd winkelaanbod, vele terrassen, cafés en restaurants.

Workum

Molen in Workum

Workum is ene kleine watersportstad in Friesland, naarst het Jopie Huisman (een lokale kunstenaar) museum vindt u in Workum enkele galeries, een paar winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Vlak buiten Workum bevind zich de kaasboerderij de Nijlander.

Onze adviseurs

 • jlo
  Jan Willem
 • Rodger
  Rodger
 • trudy
  Trudy

Als echte Friezin kan ik niet anders dan mijn eigen provincie aanprijzen. Het prachtige vlakke weidelandschap met grazende koeien en schapen, de vele plassen, sloten en meren en de prachtige plaatsen als Sneek, Workum, Harlingen en Leeuwarden. Als u nog nooit in Friesland bent geweest dan mist u zeker iets!

Trudy

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben het erg leuk gehad in Rijs. We hadden mooi weer, een gezellige groep, lekker eten en een goede chauffeur. Het was een fijne vakantie.

Een bijzondere provincie, met een eigen Friese taal en de Friese vlag die meteen te herkennen is. Sporten als kaatsen, fierljeppen en skûtsjesilen zijn typisch Fries. En natuurlijk de Elfstedentocht! Maar ook culinair is Friesland de moeite waard. Ga met mij mee naar Friesland en proef typisch Friese producten als nagelkaas, sûkerbôle en oranjekoek en drabbelkoek. Om deze ouderwetse sfeer letterlijk en figuurlijk te proeven brengen we o.a. een bezoek aan Museum Joure met het winkeltje van Douwe Egberts en het museumdorp Allingawier. Friesland heeft van oorsprong een agrarisch karakter; bekend om veeteelt en akkerbouw. Maar nog steeds ziet u in Friesland het zwart- en roodbonte vee in het weiland grazen. U ziet tijdens deze reis het wijde weidelandschap, maar ook de kleine, gezellige stadjes zoals Hindeloopen en Stavoren. U hoort het verhaal over het Vrouwtje van Stavoren en ziet in Hindeloopen hoe het de schaatsers tijdens de Elfstedentochten verging. Daarnaast bezoeken we nog een aantal echte Friese ‘elfsteden’ waaronder Franeker, Bolsward, Harlingen en Sneek. U verblijft tijdens deze vakantie in Hotel Gaasterland in Rijs. Een reis naar Rijs dus. Het hotel ligt midden in het bosgebied van Gaasterland. Ik kom met heel erg veel plezier al jaren in dit hotel. Het voelt voor mij een steeds weer een beetje als thuiskomen. Prima hotel met erg vriendelijk personeel,ruime kamers en mooi terras. Ontbijt en diner worden in buffetvorm gedaan. U kunt dus helemaal zelf kiezen wat u wilt eten. Er is volop keuze! Erg gemakkelijk is ook dat u uw eigen drankjes kan halen. Afrekenen doet u pas vlak voor vertrek. Als u Friesland eens wat beter wilt leren kennen is deze reis echt iets voor u. Ik ga graag met u mee om u heel veel leuke plekjes te laten zien. Omdat ik al jaren in Friesland kom, kan ik u er ook uitgebreid over vertellen. En….. ik leer u een beetje Fries. Oant sjen in Fryslân!

Kaart van Friesland

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

 • 5-daagse busreis Kerst in het Friese Gaasterland

  Kerst in het Friese Gaasterland

  5-daagse excursiereis
  • Nederland
  • Rijs

  Kerst rond de Friese meren en het IJselmeer.

  • Verblijf in gezellig familiehotel op basis van volpension
  • Bezoek aan o.a. Sneek, Joure, Leeuwarden en Stavoren
  • Uitgebreid kerstbuffet en kerstdiner

  8,5