Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Vind Busreizen Friesland
Keuze uit 1 vakanties

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Vind uw ideale vakantie
Direct naar het aanbod
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Friesland
Goed voorbereid op vakantie

De provincie Friesland is altijd al een buitenbeentje geweest. Niet alleen hebben ze een eigen taal, maar er is zelfs een Fries paspoort. De provincie kent vele tradities als de 11-stedentocht (op de schaats en op de fiets), het skûtsjesilen en het fierljeppen. Naast een prachtig weids landschap heeft Friesland talloze historische steden.

Onze adviseurs

Als echte Friezin kan ik niet anders dan mijn eigen provincie aanprijzen. Het prachtige vlakke weidelandschap met grazende koeien en schapen, de vele plassen, sloten en meren en de prachtige plaatsen als Sneek, Workum, Harlingen en Leeuwarden. Als u nog nooit in Friesland bent geweest dan mist u zeker iets!

trudy
Trudy Busreizen specialist

Populaire bestemmingen in Friesland

Ons reisaanbod

Friesland wordt in het noorden en het westen omsloten door water, daarnaast kent Friesland vele meren, plassen en sloten en is het daarmee de watersportprovincie bij uitstek. Naast water en watersporten heeft Friesland een prachtig wijds weidelandschap met grazende koeien en schapen en talloze gezellige en historische steden als bijvoorbeeld Sneek, Joure, Leeuwarden, Heerenveen en Sloten. Ook kent Friesland diverse lokale specialiteiten als suikerbrood, drabbelkoeken, Joustra Beerenburg en oranjekoek.

Naast onze busreizen naar Friesland kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor fietsvakanties Nederland.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Friesland met een 8,0 en de chauffeurs van de busreizen Friesland zelfs met een 8,4!

Heeft u ook zin in een geheel verzorgde groepsreis? Boek dan snel een busreis Friesland.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Friesland

Ervaringen

Meneer en mevrouw Bosman Wij hebben het erg leuk gehad in Rijs. We hadden mooi weer, een gezellige groep, lekker eten en een goede chauffeur. Het was een fijne vakantie.
Lees meer Lees minder
Ina Meijerink- Touringcarchauffeur/ reisleidster Een bijzondere provincie, met een eigen Friese taal en de Friese vlag die meteen te herkennen is. Sporten als kaatsen, fierljeppen en skûtsjesilen zijn typisch Fries. En natuurlijk de Elfstedentocht! Maar ook culinair is Friesland de moeite waard. Ga met mij mee naar Friesland en proef typisch Friese producten als nagelkaas, sûkerbôle en oranjekoek en drabbelkoek. Om deze ouderwetse sfeer letterlijk en figuurlijk te proeven brengen we o.a. een bezoek aan Museum Joure met het winkeltje van Douwe Egberts en het museumdorp Allingawier. Friesland heeft van oorsprong een agrarisch karakter; bekend om veeteelt en akkerbouw. Maar nog steeds ziet u in Friesland het zwart- en roodbonte vee in het weiland grazen. U ziet tijdens deze reis het wijde weidelandschap, maar ook de kleine, gezellige stadjes zoals Hindeloopen en Stavoren. U hoort het verhaal over het Vrouwtje van Stavoren en ziet in Hindeloopen hoe het de schaatsers tijdens de Elfstedentochten verging. Daarnaast bezoeken we nog een aantal echte Friese ‘elfsteden’ waaronder Franeker, Bolsward, Harlingen en Sneek. U verblijft tijdens deze vakantie in Hotel Gaasterland in Rijs. Een reis naar Rijs dus. Het hotel ligt midden in het bosgebied van Gaasterland. Ik kom met heel erg veel plezier al jaren in dit hotel. Het voelt voor mij een steeds weer een beetje als thuiskomen. Prima hotel met erg vriendelijk personeel,ruime kamers en mooi terras. Ontbijt en diner worden in buffetvorm gedaan. U kunt dus helemaal zelf kiezen wat u wilt eten. Er is volop keuze! Erg gemakkelijk is ook dat u uw eigen drankjes kan halen. Afrekenen doet u pas vlak voor vertrek. Als u Friesland eens wat beter wilt leren kennen is deze reis echt iets voor u. Ik ga graag met u mee om u heel veel leuke plekjes te laten zien. Omdat ik al jaren in Friesland kom, kan ik u er ook uitgebreid over vertellen. En….. ik leer u een beetje Fries. Oant sjen in Fryslân!
Lees meer Lees minder

Friesland in beeld

 • Fries dorpje
  Fries dorpje
 • Bos
  Bos
 • Hindelopen
  Hindelopen

Populaire vakanties in Friesland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Friesland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service