Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar. We hebben echter uitgebreid aanbod in Kroatië en Istrie.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

Zon, zee, strand: genieten!

Het schiereiland Istrië ‘hangt’ als een driehoek in de Adriatische Zee. Het grootste deel van het schiereiland behoort tot Kroatië, maar in het turbulente verleden van deze streek hebben ook Slovenië en Italië delen weten te veroveren. Bij Nederlanders is het gebied vooral populair voor een zomerse strandvakantie.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Reisaanbod

Istrië is gelegen in het uiterste noord-westen van Kroatië en is gelegen op het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Het schiereiland ligt in het Noorden van de Adriatische Zee tussen de Golf van Triëst en de Kvarner Baai. De westkust van Istrië is bekend bij de vakantiegangers, de onbekendere oostkust is ruiger en nog groener. De regio heeft een kustlijn van 4000 km, helder water en veel zon, voor de kust liggen talloze eilandjes en ook kent het gebied vele historische steden.

Naast onze busreizen naar Istrië kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor andere busreizen Kroatië een autovakantie Istrië of autovakantie Kroatië.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Istrië met een 8,1 en de chauffeurs van de busreizen Istrië zelfs met een 9,5!

Wilt u snel, veilig en onbezorgd op vakantie? Boek dan snel een busreis Istrië.

Onze gasten beoordelen onze busreis Istrië met gemiddeld een

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden

Hieronder treft u informatie aan over enkele van de meest belangrijke regio’s van Istrië die u met onze busreis Istrië kunt bezoeken.

Porec

Porec Panorama

Porec is een levendige havenstad aan de westkust van Istrië. Het is één van de populairste badplaatsen van het land met prachtige stranden en baaien, restaurants, ijssalons, terrasjes en moderne nachtclubs.

Pula

Amfitheater in Pula

Pula is de grootste en belangrijkste plaats van Istrië en ligt op het meest zuidelijke puntje van het schiereiland. De stad werd 3000 jaar geleden al door de Grieken vermeld en de Romeinen lieten hier één van de meest imposante Amfitheaters achter. Daarnaast vindt u in deze stad nog talrijke andere monumenten uit de rijke geschiedenis.

Rabac

Rabac

Rabac is de Parel van Istrië en ligt aan de oostkust van het schiereiland. Van origine is het een vissersdorp, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een levendige badplaats. Het is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, sportliefhebbers en wandelaars.

Rovinj

Rovinj panorama

Rovinj is één van de meest fotogenieke plaatsen aan de westkust van Istrië, gebouwd op een eiland dat met het vasteland verbonden is. De hele kustlijn, inclusief de 22 eilandjes voor de kust, zijn een beschermd natuurgebied.

Vrsar

Vrsar

Vrsar is een typisch vissersplaatsje aan de westkust van Istrië. Het oude stadscentrum ligt ca. 50 m boven zeeniveau en bestaat uit smalle straatje en steegjes met oude huisjes en gezellige restaurants. Voor de kust liggen 18 onbewoonde eilandjes die per boot bereikbaar zijn voor een dagje zwemmen en zonnen.

Onze adviseurs

 • jlo
  Jan Willem
 • Rodger
  Rodger
 • trudy
  Trudy

Rovinj is zeker één van de mooiste plaatsjes in Istrië. De kust, en de talrijke eilandjes voor de kust, zijn een beschermd natuurgebied en een walhalla voor mensen die houden van zwemmen, zonnen en snorkelen. In het oude stadscentrum zijn talloze wijnkelders die toeristen uit de hele wereld trekken.

Trudy

Ervaringen van onze klanten

De busreis naar Appartementen Lanterna in Porec was uitstekend geregeld!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation