Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

Het mooiste meer van Italië

Het Italiaanse Lago Maggiore ligt in het noorden van Italië en is al sinds lange tijd een toeristische trekpleister. Al in de 19e eeuw streek de Europese adel massaal neer in de luxe hotels en privé villa’s. Er zijn diverse badplaatsen, watersportmogelijkheden en talloze hotels en pensions.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Onze busreizen naar Lago Maggiore

Het Italiaanse Lago Maggiore ligt in Noord-Italië in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het meer is ruim 200 m2 groot en ligt op ruim 190 m boven zeeniveau. Zowel in Italië als in Zwitserland ligt het meer in Italiaanstalig gebied. Bekende plaatsen aan het meer zijn Locarno, Verbania, Luino en Stresa. Er liggen ook enkele eilandjes in het meer waarvan Isola Bella en Isola dei Pescatori de bekendste zijn.

Gaat u liever op eigen gelegenheid naar Lago Maggiore? Bekijk dan onze autovakanties Lago Maggiore. Voor een stedentrip naar Italiaanse topstad kiest u bijvoorbeeld onze stedentrips Milaan, stedentrips Florence of stedentrips Rome.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de reisleiding van de busreizen Italië met een 8,6 en onze chauffeurs zelf met een 8,9! Gaat u dit jaar met hen mee?

Onze gasten beoordeelden onze busreizen naar Lago Maggiore met gemiddeld een

8,8
onze gasten

Bezienswaardigheden van Lago Maggiore

Hieronder treft u informatie aan over enkele van de meest belangrijke bezienswaardigheden van Lago Maggiore die u met onze busreis Lago Maggiore kunt bezoeken.

Isola Bella

Isola Bella

Isola Bella is één van de 3 Borromeische Eilanden in het Italiaanse deel van het Lago Maggiore en ligt voor de kust van Stresa. Vanuit Stresa en Baveno kunt u een boottochtje maken naar dit eiland.

Locarno

Historisch centrum

Locarno ligt in het Zwitserse Kanton Ticino aan de zuidzijde van het Lago Maggiore. Locarno is de warmste stad van Zwitserland met een gemiddelde temperatuur van 11,5 graden.

Luino

Luino

Luino ligt aan de oostelijke oever van het Lago Maggiore. Het stadje heeft een historisch centrum met een kleine vissershaven en een grote jachthaven. De wekelijkse markt op woensdag trekt veel bezoekers uit Zwitserland en Italië.

Stresa

Stresa

Stresa is een populaire vakantieplaats aan het Lago Maggiore. Aan de boulevard van het plaatsje staan diverse prachtige hotels. In Stresa zijn enkele gezellige terrassen en leuke winkelstraatjes. Vanuit Stresa heeft u een prachtig uizicht op de Borromeïsche eilanden, m.n. op het eiland Isola Bella.

Verbania

Verbania

De stad Verbania ligt aan de westzijde van het Lago Maggiore en is de grootste industriële en commerciële stad in de regio. De stad bestaat pas sinds 1927 toen de plaatsen Intra en Pallanza werden samengevoegd. Verbania heeft een klein historisch centrum met als belangrijke monumenten de kerken Madonna di Campagna en San Leonardo.

Onze adviseurs

 • jlo
  Jan Willem
 • Rodger
  Rodger
 • trudy
  Trudy

Tijdens mijn inkoopreizen door Italië breng ik altijd graag een bezoek aan ons hotel Vila Rosy in Premeno. Je hebt vanaf het hoog gelegen hotel een prachtig uitzicht over het meer en de hoteliersfamilie is ontzettend vriendelijk en gastvrij. Misschien kom ik u daar volgend jaar wel tegen?!

Trudy

Ervaringen van onze klanten

Het hotel was een heel leuk en gezellig familie hotel. Deze reis is ons uitstekend bevallen!

Karin, onze chauffeur tijdens de reis naar Premeno krijgt een pluim!

Deze reis was in 1 woord: geweldig! Het hotel was top, het eten was heerlijk, de uitstapjes waren prachtig en een betere chauffeur dan onze chauffeuse Karin heb ik nog nooit gehad.

Kaart van Lago Maggiore

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation