Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Reizen naar een topbestemming
Direct naar het aanbod
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2022
Februari 2023
Maart 2023
Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Onze excursiereizen zijn zo samengesteld dat u tijdens de reis een mooie afwisseling heeft van natuur, cultuur en vrije tijd. Niet dagelijks vele uren in de touringcar doorbrengen, maar op een prettige manier een bestemming en haar omgeving verkennen met de groep of gewoon op eigen gelegenheid. Op die manier bent u er echt even tussenuit en op een ontspannen manier op vakantie. We verblijven tijdens de excursiereizen altijd in 1 hotel. Mocht uw bestemming niet in 1 dag aan te rijden zijn maken we onderweg gebruik van een tussenovernachting.

Onze adviseurs

Wilt u naast mooie excursies ook lekker uitgerust van uw rust tijdens uw vakantie? Dan is een bus excursiereis iets voor u! Bij een bus excursiereis verblijft u de hele vakantie in hetzelfde hotel. Vanuit het hotel maakt u mooie daguitstapjes in de omgeving. Dat wil zeggen dat u maar één keer uw koffer hoeft uit te pakken en niet meerdere keren uw verblijfsplaats hoeft te verkennen.

Chantal
Chantal Busreizen en riviercruise specialist
Chauffeurs en reisleiders
Uw chauffeur/ reisleider
Jan Willem
Jan Willem Busreizen en riviercruise specialist

Excursiereizen bij de Jong Intra Vakanties

Dé specialist in alle soorten busreizen!

De Jong Intra Vakanties heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van busreizen. Ruim een jaar voordat u op vakantie gaat, bedenken wij nieuwe reizen, gaan onze inkopers op pad en stellen wij de nieuwe programma's samen. Alles op basis van jarenlange ervaring en kennis, en uiteraard volledig naar wat onze gasten ons hebben laten weten over hun vakanties.

Wij zijn continu op zoek naar de mooiste bestemmingen en de beste accommodaties tegen de scherpste prijzen. Er is niet één bestemming die wij u moeten aanbevelen, want met ons ruime aanbod is er altijd voor iedereen een geschikte reis te vinden!

De Jong Intra Vakanties biedt diverse soorten busreizen aan. Wij zijn dé specialist in excursiereizenrondreizenvlieg-busreizen én buspendelreizen. Of kiest u liever voor een actieve fietsvakantie met onze fietsbusreizen! Nieuw in ons assortiment zijn onze paasreizen! Ook in de winter kunt u met ons op pad met onze mooie kerstreizen en winterreizen.

Gegarandeerd vertrek

Vele van onze gasten hebben al weer een reis voor komend jaar geboekt en daar zijn wij heel blij mee. Gezien de huidige situatie willen we toch voorzichtig zijn met gegarandeerd vertrek. Daarom hebben we ervoor gekozen in onze brochure geen melding te maken van de gegarandeerd vertrekken. Op onze website, in ons reserveringssysteem en bij uw reisbureau kunt u eenvoudig terug vinden welke reizen we gedurende het seizoen gegarandeerd door laten gaan. We houden dit voortdurend actueel zodat u ook weet waar u aan toe bent. Uiteraard alles onder voorbehoud van Covid-19.

Lees meer over gegarandeerd vertrek

Excursiereizen

Beieren omgeving

Veelzijdig Duitsland

Voor afwisselende landschappen en gezellige steden hoeft u helemaal niet urenlang in de bus te zitten. Duitsland biedt mooie natuur, leuke steden en een heleboel gezelligheid! Wij hebben een groot aanbod van reizen door het land van onze oosterburen waarbij een hoop moois te zien is.

Overige bestemmingen

Naast Duitsland biedt de Jong Intra Vakanties uiteraard ook excursiereizen aan naar veel meer bestemmingen door Europa.

Dit jaar kunt u met ons op excursiereis naar:

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 17 vakanties

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Al 50 jaar specialist in busreizen

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. In de 50 jaar dat wij actief zijn is het aanbod aanzienlijk uitgebreid: tegenwoordig reist u met ons over de hele wereld! Met de bus, het vliegtuig, de trein of met uw eigen auto. Wij brengen u naar de mooiste plekjes. Al is er veel veranderd, is er een ding bij ons gebleven: de liefde voor het vak en het plezier in het organiseren van perfecte vakanties.

Het personeel op kantoor, onze deskundige chauffeurs en onze gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt genieten. Het organiseren van mooie busreizen doen wij dus nog steeds met alle plezier. Al 50 jaar!

Winnaar Nederlandse Vakantie Award 'Beste busvakanties'

Sinds 2016 mochten wij elk jaar de Nederlandse Vakantie Award voor beste busvakanties in ontvangst nemen en daar zijn wij ontzettend trots op!

Maximum aantal deelnemers

Veel van onze reizen kennen een minimum aantal deelnemers van 25 én een maximum van slechts 40 of  44 personen. Bij ons géén groepen van 54 of zelfs meer personen. Uit onze ervaring blijkt dat dit hoge aantal deelnemers de reis niet ten goede komt, denkt u alleen al aan de tijd die het in-/uitstappen dan in beslag neemt. 

Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek

Indien u om wat voor reden dan ook moet besluiten om uw bus- of vlieg-busreis om te boeken naar een andere datum of naar een geheel andere reis, dan kunt u dat tot 4 weken voor vertrek geheel gratis doen.

Voorwaarden:
- De gratis omboekservice is van toepassing op alle busreizen en vlieg-busreizen.
- Is de reissom van de nieuwe reis hoger dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan betaalt u het verschil bij.
- Is de reissom van de nieuwe reis lager dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan ontvangt u uiteraard het verschil terug.
- De nieuwe reis kan andere voorwaarden hebben en kan uitgesloten zijn van de actie.
- De bedenktijd van 5 dagen is niet van toepassing indien u omboekt naar een nieuwe reis.
- Wilt u uw reis omboeken? Neem contact op met onze reisspecialisten via 0180-457803.

Gratis ANWB Ontdek of ANWB Extra reisgids

Bij boeking van een aantal reizen uit deze brochure ontvangt u gratis een handige ANWB Ontdek of ANWB Extra reisgids. Ca. 3 weken voor vertrek ontvangt u van ons een email met daarin een code waarmee u snel en eenvoudig uw reisgids kan bestellen. Zo kunt u uw reis optimaal voorbereiden. Bij de reizen waarvoor dit geldt, is dit aangegeven bij de reisbeschrijving.

Gratis audio guides tijdens de rondleidingen

Wandelen met een gids door een stad is een leuke manier om de bijzonderheden van de stad te ontdekken. De gids laat u behalve de highlights ook alle interessante plekjes zien. Daarbij is het natuurlijk ideaal als u gebruik kunt maken van zogenaamde audio guides, zodat u maximaal kunt genieten van al het moois dat een stad te bieden heeft. Daar waar de audio guides inclusief zijn, hebben we dit bij de reizen beschreven.

Duurzaam toerisme

Reizen per touringcar is comfortabel, relaxed en gezellig. Maar wist u dat reizen per luxe touringcar ook het milieu het minst belast? Wanneer u reist per touringcar produceert u ongeveer 1/3 minder CO2 uitstoot per gereden kilometer dan wanneer u reist per trein. Al onze touringcars zijn voorzien van zuinige en schone Euro-5 of Euro-6 motoren en onze chauffeurs hebben de cursus "het nieuwe rijden" gevolgd. Ten opzichte van de auto produceert de touringcar zo’n 5 keer minder CO2- en ten opzichte van het vliegtuig zelfs zo’n 6 tot wel 16 keer minder CO2 uitstoot. Dat maakt reizen per touringcar niet alleen prettig maar ook nog eens duurzaam!

Uw bus- en vlieg-busreis: Wij compenseren de CO2-uitstoot!

CO2 is een broeikasgas dat de aarde opwarmt en verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Ook busreizen en vlieg-busreizen veroorzaken deze uitstoot. Wij vinden het belangrijk daar iets aan te doen. Hoewel de bus een van de minst milieubelastende vervoerssoorten is, kiezen wij er toch voor de CO2-uitstoot van de bus- en vlieg-busreis te compenseren. U betaalt hier overigens niets voor; de kosten van deze compensatie nemen wij volledig voor onze rekening. Dat doen we door te investeren in duurzame projecten van South Pole, een Zwitsers bedrijf dat wereldwijd projecten die CO2-uitstoot reduceren ondersteunt.

De Jong Intra Vakanties investeert met deze compensatie in een groot zonne-energie project in Thailand. In de provincies Saraburi en Kanchanaburi zijn op 10 verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt; dat levert veel schone elektriciteit op. Het project voorziet 65.000 mensen in hun energiebehoefte en creëert honderden nieuwe banen. Een project wat wij van harte ondersteunen!

Ervaringen

J. van Vianen Fantastische week gehad door het mooie weer, maar ook door de chauffeur/reisleider die alles in goede banen leidde en steeds weer iets extra toevoegde aan de reis!
Lees meer Lees minder
B. Loeffen Wij zijn enthousiast, zowel over de inhoud van de reis alsook de uitstekende chauffeur (Marcel) en gids (Bernd) t.a.v. diens plaatselijke kennis van Berlijn.
Lees meer Lees minder
Mevrouw Soesterberg Een top reis met een lieve uitstekende en top chauffeur!!
Lees meer Lees minder
Nicole en Pascal Het was prima, veel gezien, lekker geslapen en gegeten. De chauffeur wist ontzettend veel te vertellen.
Lees meer Lees minder
W.M. Voogt Fijne vakantie gehad, leuke groep en de chauffeur had veel kennis over de plaatsen waar we zijn geweest. We kregen goed uitleg over de plaatsen en wat ook belangrijk is dat de chauffeur een gezellige man is.
Lees meer Lees minder

In beeld

 • Bus excursiereizen
  Bus excursiereizen
 • Excursiereizen
  Excursiereizen
 • 20140327_Didam_0041-bewerkt
  20140327_Didam_0041-bewerkt
 • Groepsfoto
  Groepsfoto
 • 20140327_Didam_0066-bewerkt
  20140327_Didam_0066-bewerkt
 • Beieren omgeving
  Beieren omgeving

Populaire vakanties in Excursiereizen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 17 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team staat voor u klaar!
 • Al 50 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service