Montreux

Het Meer van Genève (of Lac Léman) is het grootste meer van Zwitserland, met een lengte van 70 km en een breedte van 13 km. De omgeving van het meer is één van de rijkste streken van Zwitserland, met grote steden als Genève, Lausanne en Montreux. De streek tussen Montreux en het ca. 7 km verderop gelegen Vevey noemt men de 'Parel van de Zwitserse Rivièra'.

De 'hoofdstad' van de rivièra, Montreux, heeft een prachtige ligging aan de oostelijke oever van het Meer van Genève. De stad is het meest bekend om het jaarlijkse Jazzfestival in juli. Montreux is voor iedereen een ware belevenis. vanaf de oude bovenstad heeft u een prachtig uitzicht over het Meer van Genève en de Alpes Savoyes.

Langs de oever van het meer is er een schitterende promenade met café's en restaurants. U kunt er flaneren, de fraaie bloemen- en plantensoorten bewonderen of een terrasje pakken. Een boottocht naar Evian of een prachtige treinreis naar Gruyères of Gstaad behoren ook tot de mogelijkheden.

Aan de rand van Montreux staat op een eilandje het Château de Chillon. Het is één van de mooiste en best bewaard gebleven kastelen van Zwitserland. U kunt met de typische stoomradboot mooie excursies maken naar onder andere Lausanne, Genève en Evian.