Kom in actie!

De provincie Värmland is een populair vakantiegebied. En terecht, want tijdens een autovakantie Värmland kunt u genieten van de Zweedse natuur. Reis van de ene naar de andere plaats of blijf juist een aantal dagen op een bestemming. Autovakanties Värmland kunnen alle kanten op!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Elanden, water en totale ontspanning

Värmland is een bos- en waterrijke provincie en biedt de vakantieganger vele mogelijkheden. De beroemde Klarälven rivier splitst de provincie in tweeën en zorgt voor veel 'outdoor' vakantieplezier. U kunt zelf een vlot bouwen, geholpen door een gids. Eenmaal klaar, dan gaat u stroomafwaarts over de rivier. Met een picknickmand luncht u lekker op het vlot of op een door u uitgekozen plekje aan de oever.

Bent u  niet zo'n watersporter? Vanaf Hammarö in het zuiden van de provincie gaat er een 210 km lange fiets- en wandelroute via Karlstad naar het noorden. Onderweg zijn leuke dorpjes en stadjes. Of u gaat onder leiding van een ervaren gids op bever- of elandsafari. De gidsen weten precies waar de dieren zich ophouden en u leert veel van hen.

Tijdens een autovakantie Värmland is er natuurlijk ook tijd om te ontspannen. In Sunne, het eerste kuuroord van Zweden, is een spa waar u diverse behandelingen kunt ondergaan, kunt fitnessen, zwemmen en heerlijk eten.

Zoekt u liever wat drukte en bedrijvigheid? Dan kunt u naar de grootste stad van de provincie, Karlstad, aan het Vänernmeer.

Onze klanten beoordelen een autovakantie Värmland met gemiddeld een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden

Mis onderstaande bezienswaardigheden niet tijdens uw autovakantie Värmland:

Fietstocht

Fietser

Langs de rivier de Klarälven liep vroeger een belangrijke spoorweg. Tegenwoordig is deze geasfalteerd en wordt de Klarälvsbanan, zoals hij genoemd wordt, gebruikt als fietspad. De totale lengte is 90 kilometer en de route loopt van Hagfors naar Karlstad. Heerlijk fietsen langs de rivier, de bossen en door pittoreske dorpjes. Dat is nog eens vakantie vieren!

Karlstad

Karlstad

Karlstad een rustige toeristenplaats aan de rivier de Klarälv en het Vänernmeer. Het is het cultuur- en bestuurscentrum van de provincie Värmland. De symmetrische aanleg met rechte straten en ruime pleinen stamt van na de stadsbrand in 1865. Stora Torget is één van de grootste marktpleinen van Zweden. Aan het plein ligt het neo-classisistische stadhuis en het Vredesmonument. De granieten Ostrabro (Oosterbrug) met zijn 12 bogen over de Klarälv dateert nog van 1770. In het zuiden van de stad strekt zich het natuurreservaat Mariebergsskogen uit. Hier liggen in de bossen een kinderdierentuin, pretpark, restaurant, openluchttheater en een openluchtmuseum met oude Värmlandse huizen. Wist u dat Karlstad de stad is met het meest aantal zonne-uren per jaar?

Rivier Klarälven

Klarälven rivier

De rivier Klarälven stroomt dwars door de provincie en is met haar 460 kilometer de langste rivier van Zweden. De rivier diende ooit voornamelijk voor transport, onder andere van boomstammen, maar is nu ook belangrijke voor het toerisme. Langs de rivier zijn campings ontstaan waar u heerlijk een aantal dagen kunt verblijven. U kunt de dagen vullen met een beversafari, een zwempartij of het bouwen van een vlot, waarmee u zelfs stroomafwaarts kunt varen. Wist u dat u ook uitstekend kunt vissen op zalm of forel?

Vänernmeer

Vanernmeer

Het Vänernmeer is het grootste meer van Zweden (140x73 km en 98 m diep) en het op twee na grootste in Europa. De hoge noordoever is bebost en de zuid- en westoevers zijn vlak en laag.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Een autovakantie Varmland betekent echt even de batterij opladen. Weg uit de alledaagse drukte in Nederland. U merkt het al wanneer u Zweden binnenrijdt, maar vooral wanneer u in Värmland rijdt. De bossen, het water, het leven in de (plattelandsdorpjes): alles gaat in een rustig tempo. De kinderen kunnen heerlijk ravotten in de bossen en in en op het water. Hier kun je écht lekker buitenspelen. Het is niet voor niets dat veel Nederlanders geëmigreerd zijn naar Värmland. Sommigen zijn een camping of hotel begonnen en weten als geen ander wat u als vakantieganger zoekt. Dus wacht niet langer en boek uw autovakantie Värmland om verzekerd te zijn van een heerlijke vakantie.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

Onze familiereis "Avontuur in Värmland" is goed bevallen, vooral bij onze kinderen. Het bouwen van een vlot en er ook mee varen was het hoogtepunt van de reis. Alles goed georganiseerd. We gaan zeker nog een keer terug.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation