Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

Östergötland

Onze topper in Östergötland

Door het midden van Östergötland loopt van oost naar west de vlakte Östgöta-slätten, dit gebied bestaat voor het grootste deel uit landbouwgrond. Het zuidelijke deel behoort tot het Zuid-Zweedse hoogland, dit gedeelte is heuvelachtig, bebost en er liggen veel meren. Ook het noordelijke gedeelte van de provincie is heuvelachtig en bebost.

Het westen van Östergötland grenst aan het Vättermeer. Langs deze 150 kilometer lange oever zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden. In Vadstena, dat van de 14e eeuw tot de 17e eeuw een belangrijk bestuurlijk centrum was, ligt het Sancta Brigitta klooster, een kasteel en een vrijwel intact oud centrum. Ten noorden van Vadstena ligt de aan het Götakanaal gelegen stad Motala. Deze stad ligt vlakbij de plaats waar het Götakanaal het Vättermeer instroomt. Iets ten zuiden van Vadstena ligt Omberg, een natuurreservaat en een heuvel aan het Vättermeer. Aan de zuidkant van deze heuvel ligt de ruïne van het Alvastra klooster, het oudste klooster van Zweden.

Ook Linköping, Norrköping en Söderköping zijn bezienswaardig. Linköping is sinds de Middeleeuwen, de belangrijkste stad van Östergötland, in de plaats ligt o.a. een kathedraal. Norrköping is een industriestad en er zijn nog redelijk veel dingen te vinden die te maken hebben met de industrialisatie. Söderköping was in de middeleeuwen een belangrijke haven en handelsstad, ook deze stad heeft een bezienswaardig stadscentrum.