Totale ontspanning

Met een autovakantie Dalarna gaat u op weg naar en door de meest Zweedse provincie. De natuur is hier overal aanwezig en vormt een natuurlijke speelplaats voor iedereen die van vrijheid, blijheid en het buitenleven houdt. Autovakanties Dalarna vervelen geen moment!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Gun uzelf een paar heerlijke dagen in Dalarna

Autovakanties Dalarna spelen zich af in het midden van Zweden. De groene provincie heeft als toeristisch middelpunt het Siljanmeer dat jaarlijks vele bezoekers trekt. Het fraaie, magisch blauwe Siljanmeer is de bakermat van tradities en folklore. De kunstnijverheid is hier overal aanwezig (u kent vast de kenmerkende houten en felgekleurde Dalarnapaardjes) en nergens anders in Zweden is de viering van het de midzomerfeest, rondom de 21e juni, zo groots als hier.

De mensen trekken hun kleurrijke klederdracht uit de kast, dansen rondom de versierde meiboom en vieren zo de langste dag. Uiteraard bent u welkom om het feest mee te vieren. Rondom het Siljanmeer liggen diverse toeristische plaatsjes waar het 's zomers heerlijk vertoeven is. Mora, Leksand en Orsa met het gelijknamige berenpark zijn er enkele.

De natuur is nooit ver weg tijdens uw autovakantie Dalarna en de aanwezigheid van bossen, bergen en water nodigt uit tot fietsen, wandelen, kanovaren en allerlei andere outdooractiviteiten.

Ons aanbod in en door Dalarna

- Autovakantie Idre
- Autovakantie Mora

Onze klanten beoordelen een autovakantie Dalarna met gemiddeld een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Dalarna

Tijdens uw autovakantie Dalarna kunt u de volgende bezienswaardigheden bezoeken:

Falun

Falun

Falun is een bekend mijnwerkersstadje. De oude Kopermijn en het gebied er om heen is opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Er wordt niet meer gewerkt in de mijnen, maar de 'gruva' is nog wel te bezoeken. De Zweedse naam is Kopparbergslagen en biedt een uitstekende inkijk in het vroegere industriële leven van Zweden. Onder leiding van een gids kunt u afdalen in de mijnschacht en de rondleiding is ook leuk en spannend voor kinderen.

Idre

Mountainbiken

In Idre is alles aanwezig voor een perfecte (gezins)vakantie. Hier is keuze uit meer dan 50 avontuurlijke activiteiten. Paardrijden, golfen, wildwater raften, wandelen, vissen.. Alles gecombineerd met goede accommodaties en restaurants. In het resort zijn ook bowlingbanen en is er een binnen- en buitenzwembad. De omgeving van Idre bestaat uit bergen en veel natuur.

Leksand Sommarland

Leksand Sommarland

In Leksand Sommarpark is iedereen weer even kind. Maak u klaar voor een duizelingwekkend, draaiend, spetterend en leuk avontuur. Hier vindt u veel attracties met of zonder water, diverse plaatsen voor ontspanning en verschillende restaurants. Gocart, quads, bootverhuur, rafting, BMX, schieten … om maar enkele voorbeelden te noemen. Crazy Canyon is een kunstmatige river-rafting-baan en is favoriet bij iedere bezoeker. De Fritt Fall heeft een valhoogte van 17 meter en Speed Hill is een steile wildwaterbaan. Kom en beleef het avontuur!

Orsa Berenpark

Orsa beer

Het Berenpark in Orsa is een attractie van formaat. U kunt de wilde dieren van dichtbij meemaken. Het park is eigenlijk een groot bosgebied waarin beren, wolven, lynxen, vossen, oehoes en veelvraten leven. Hier kunt u reusachtige kamtsjatka beren bewonderen als ook kodiak beren. PolarWorld is het thuis van de ijsberen Ewa en Wilbär en in het Leopard Center kunt u Perzische luipaarden bekijken. 's Werelds grootste katachtige, de Siberische tijger of Amur-tijger, leeft op Tiger Mountain. In het park zijn tentoonstellingen en rondleidingen. Voor kinderen worden speciale rondleidingen georganiseerd, waarbij zij de dieren van dichtbij mogen meemaken en voeren.

Siljanmeer

Siljanmeer

Het magisch blauwe Siljanmeer is centraal gelegen in de provincie Dalarna. Rondom het meer liggen diverse leuke toeristische plaatsjes. Het is de bakermat van traditie en folklore. Bezoek bijvoorbeeld eens een werkplaats waar de traditionele houten Dalarna paardjes worden gemaakt. Op en aan het meer zijn talloze watersporten mogelijk en op een mooie zomerse dag is het heerlijk vertoeven aan het meer. De grootste plaats is Mora, aan de westoever.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Een autovakantie Dalarna is een vakantie vol spannende ervaringen. Dalarna is makkelijk bereikbaar met de eigen auto via Oslo (jawel, in Noorwegen) of via de ferryhaven Göteborg in Zweden. Geniet van de natuur, de Zweedse tradities en het goede leven. Niet voor niets zijn veel Nederlanders naar deze Zweedse provincie geëmigreerd en hebben een nieuw bestaan opgebouwd. Velen van hen hebben een hotel, camping of vakantiepark en heten u hartelijk welkom. De meesten zullen Dalarna in de zomer bezoeken, maar ook in de winter is het een topbestemming met een aantal goede skigebieden zoals bijvoorbeeld in Sälen en Idre.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

Ons verblijf in Idre Fjäll was echt geweldig. Wij zijn geen mensen om bij een zwembad te gaan liggen bakken. Hier konden we lekker actief buiten bezig zijn. We hebben heerlijk gewandeld, gefietst en paardrijtochten gedaan. Maar het meest onvergetelijk was de elandsafari.

Tijdens ons verblijf in Mora hebben we leuke uitstapjes gedaan. Onze 3-jarige dochter Marit heeft het 3 maanden na terugkeer nog steeds over het berenpark Orsa Grönklit.

Kaart van Dalarna

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment