Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Want welke autorondreis Spanje u ook boekt, elke keer zult u schitterende dingen kunnen zien en beleven. De ene keer is dat het Alhambra in Granada, dan is het de pelgrimsstad Santiago de Compostela en vervolgens de bodega bij Tio Pepe of de rots van Gibraltar.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Door heel Spanje

Uiteraard hebben wij een autorondreis Spanje zorgvuldig opgebouwd en heeft u veel keuze in mogelijke reizen. Een gebied dat bij uitstek bekend is om te verkennen met een autorondreis Spanje is Andalusië. In een relatief klein gebied liggen gewedige steden als Sevilla, Cordoba, Jereze de la Frontera en niet te vergeten Granada.

Een autorondreis Spanje is echter meer dan Andalusië. Ook het midden en het noorden heeft vele bezienswaardigehden. Natuurlijk hebben we de wereldstad Madrid, Bilbao met haar Guggenheim-museum en de Catalaanse trots Barcelona. Maar er is zoveel meer te zien. Bovendien is er ook schitterende natuur die een autorondreis Spanje aantrekkelijk maakt.

En het mooie van een autorondreis Spanje bij de Jong Intra vakanties is, dat als onze standaardreis niet helemaal voldoet aan uw wensen, u uw eigen reis kunt samenstellen met onze A la Carte-module! Zo bepaalt u in uw eigen tempo de plaatsen die u wilt bezoeken. Bij al onze autorondreizen Spanje bent u verzekerd van een 3* of 4*-hotel en ontvangt u informatie over de bezienswaardigheden.

Wilt u ook andere landen verkennen? Bekijk dan eens ons aanbod autorondreizen Portugal en autorondreizen Italië.

Veel van onze klanten boeken na hun autorondreis Spanje nog een verlengingsweek aan de kust. Wij bevelen u daaorom van harte onze zonvakanties Costa del Sol en zonvakanties Costa Brava aan.

Verkent u Spanje liever met een groep, dan kun u eens kijken of onze groepsreizen Spanje iets voor u zijn!

Onze klanten beoordelen onze autorondreizen Spanje gemiddeld met een:

8,4
onze gasten

Bezienswaardigheden

Hieronder treft u informatie aan over de belangrijkste regio's en plaatsen waar uw autorondreis Spanje langs kan gaan:

Andalusië

algemeen Andalusie

Het land van de zon, flamenco en Spaans Temperament. Bezoek met ons de prachtige steden en dorpjes met hun rijke verleden. Granada met het Alhambra, de Mezquita in Cordoba en het monumentale Sevilla. Onderweg zien we de afwisselende landschappen en indrukwekkende gebergten.

Barcelona

Parc Guell

De bruisende stad Barcelona aan de Middellandse Zee, in het noordoosten van Spanje, is de grootste stad van Catalonië. De stad is erg populair bij de Nederlanders voor een citytrip en dat is zeker niet voor niets. Want waar anders vindt u de combinatie van de Mediterrane zon, mooie stranden en de culturele hoogtepunten van een wereldstad. Onze reisleider neemt u graag mee naar alle bekende en onbekende hoogtepunten van Barcelona.

Granada

Granada met het Alhmabra

Granada is gelegen in de schitterende streek Andalusië. In de stad vindt u de mooiste monumenten die herinneren aan het tijdperk van de Moorse overheersing. Dat is te zien aan de Moorse wijk Albaicin. Het hoogtepunt is echter het Alhambra, een ommuurd stadsgedeelte met een aantal paleizen en tuinen en het Alcazar. In de binnenstad zijn prachtige kerken, kathedralen en kloosters te vinden. Tussen de gebouwen door loopt u typische Spaanse pleintjes tegen het lijf waar u heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje en de typische Spaanse atmosfeer.

Madrid

Madrid en Toledo

De hoofdstad van Spanje is een gastvrije stad die veel te bieden heeft. Een rijk verleden heeft ervoor gezorgd dat Madrid ontelbaar veel monumenten en historische gebouwen bezit. Proef de Spaanse sfeer in één van de vele restaurants, strijk neer op een terras en geniet van het levendige stadsbeeld. Als u in Madrid bent, breng dan zeker een bezoek aan het koninklijk paleis Palacio Real uit de achttiende eeuw met rondom de meer dan levensgrote beelden van de Spaanse Monarchen, het wereldvermaarde Prado Museum met uitzonderlijk kostbare kunstschatten, het Retiro Park met een fraaie rozentuin en de oude stad met onder meer het via acht poorten toegankelijke Plaza Mayor.

San Sebastian

San Sebastian

San Sebastián is een van de leukste steden van Baskenland. Donostia-San Sebastián is officieel de naam. Deze badplaats is gelegen aan de ruige kust van de golf van Biskaje, niet ver van Frankrijk. Aan de kust vindt u diverse stranden gelegen in fraaie baaien, zoals Playa de la Concha. De oude binnenstad (Parte Vieja) is fraai met parken, kerken, pleinen en heerlijke vis- en tapasrestaurants. Niet voor niets is San San Sebastián een populair zomerverblijf van het Spaanse koningshuis.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_555-bewerkt
  Karin
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Spanje is een geweldig land voor een autorondreis. Wat een mooie steden en natuur. Kiest u voor Andalusië, dan adviseer ik de maanden julie en augustus te mijden. Het is dan wel erg warm.

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Onze reis Hart van Spanje is ons uitstekend bevallen. Volgend jaar gaan we de Pelgrimsroute doen!

Wij hadden een paar wensen wat betreft steden die we wilden bezoeken. Uw medewerkster heeft met die informatie een prachtige A la Carte-reis samengesteld door Andalusië. Complimenten!

Wij hebben de reis Bijzonder Andalusië geboekt. Hartstikke leuk, vooral de overnachting in de grotwoningen van Guadix!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen