Al jaren een geliefde Costa

De goudgele stranden wachten met smart op u, de zon zorgt voor een zeer aangename temperatuur. De ideale ingrediënten voor een autovakantie Costa Dorada. Aan onze bestemmingen Salou, Cambrils en La Pineda zal het zeker niet liggen!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Costa Dorada voor jong en oud

Een autovakantie Costa Dorada is ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat de stranden langzaam in zee aflopen. De kids vermaken zich uitstekend op het strand en in het water. En dan hebt u ook vakantie! Zeker als u één van onze aantrekkelijk gesprijsde hotels of appartementen boekt!

De bekendste plaats die u met een autovakantie Costa Dorada kunt bezoeken is natuurlijk Salou, van oudsher een toeristenbolwerk waar in de zomer veel Europeanen een kleurtje proberen te krijgen. Cambrils en La Pineda de Salou zijn dan wellicht iets minder bekend, maar onder de toeristische vleugels van de grote broer trekken deze plaatsen jaarlijks ook vele bezoekers.

Al is het goudgele zand voor een autovakantie Costa Dorada de trekpleister, u kunt er meer zien en beleven. De omgeving van Salou kent twee grote waterparken en in de havens van Cambrils het het Romeinse Tarragona wordt iedere dag verse vis binnen gehaald. De visafslag is leuk om tijdens uw autovakantie Costa Dorada eens te bezoeken.

Natuurlijk bieden wij ook andere autovakanties Spanje aan die u naar andere Costa's brengen. Natuurlijk kunt u ook met het vliegtuig naar al deze bestemmingen. Bekijk onze aanbiedingen zonvakanties Spanje.

Heeft u tijdens uw zonvakantie Costa Dorada Barcelona bezocht, maar was 1 dag niet voldoende? Kijk eens bij onze stedentrips Barcelona!

 Wilt u eens wat anders dan naar Spanje? Ook onze zonvakanties Portugal zijn erg in trek!

Onze gasten beoordelen onze autovakanties met een

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden van Costa Dorada

Hieronder treft u enkele bezienswaardigheden aan die een bezoek tijdens uw autovakantie Costa Dorada meer dan waard zijn!

PortAventura - Salou

PortAventura

PortAventura nabij Salou biedt haar gasten verschillende thema’s aan. Alle zes themagebieden in het park voeren de gasten naar een ander idyllisch plekje op onze aarde. Bij binnenkomst lijkt het er vredig aan toe te gaan, maar schijnt bedriegt. Van een gemoedelijk vissersdorpje aan de Middellandse Zee, langs de Chinese muur, de Maya-cultuur in Mexico naar het wilde westen in Amerika. U kunt het zelf beleven. Elk themagebied heeft zijn eigen shows, winkels en restaurantjes, helemaal aangepast aan het gebied waarin ze staan. Een aanrader dit themapark vol met met spetterende attracties voor jong en oud.

Tarragona

Tarragona

Hoewel Tarragona niet erg bekend is bij het grote publiek is het toch zeker de moeite waard om te bezoeken. In de stad vindt men een vrij groot aantal historische monumenten. Een hiervan, de ruïnes van het oude Tarraco uit de Romeinse tijd, staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De ruïnes bestaan uit 14 aparte bouwwerken, die als één archeologische verzameling worden beschouwd.

Andere bezienswaardigheden in Tarragona zijn: het historisch centrum, het Amfitheater van Tarraco, de centrale markt, en niet te vergeten El Balcó del Mediterráni (Het balkon van de Middellandse Zee). Een uitkijkpunt aan het einde van één van de ‘ramblas’ van de stad, waar vanuit een deel van de stad, de haven en de Middellandse Zee kunnen worden gezien.

Waterpark Aquopolis - La Pineda

Aquopolis

Dit waterpretpark ligt nabij La Pineda. Dankzij deze gunstige ligging is Aquopolis het drukst bezochte waterpretpark van de Costa Dorada. Met zijn vele spectaculaire glijbanen zoals de bijvoorbeeld de kamikaze en de black hole kunt u in dit waterpretpark zeker een leuke dag beleven. Eventueel is een bezoek aan het naastgelegen dolfinarium ook een mogelijkheid

Zigeunermarkt Bonavista - Tarragona

Zigeunermarkt Bonavista

Vele Spaanse families trekken naar de befaamde zigeunermarkt in Tarragona. Dit moet u echt zelf ondergaan. U kunt het zo gek niet verzinnen of u komt het tegen. Hier is het motto keuren, vergelijken, handelen en dan pas kopen. U vindt er van alles en scherp geprijst. Echt Spaans, en u komt zeker niet met lege handen terug. Neemt u zeker even tijd om in de omgeving van de markt in de kleine bars de typische Spaanse sfeer te proeven, onder het genot van een wijntje. Heerlijk zo'n dagje Bonavista.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_555-bewerkt
  Karin
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Als klein kind kwam ik vaak in Salou. We verbleven in een huisje in Tarragona en gingen dan, nadat we lekker naar de zee geweest waren diverse malen per vakantie naar Salou om wat te eten, naar de fonteinen te kijken of in de haven de binnenkomende visserschepen te aanschouwen. Mooie vakanties!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Vorig jaar zijn we ook met de auto naar de Costa Dorada geweest, in La Pineda. De kinderen vonden het geweldig. Voor een bestemming dit jaar waren we er snel uit. De kinderen riepen in koor: La Pineda. Tja, wat doe je dan?

Super vakantie gehad, lekker uitgerust en heerlijk gegeten en gedronken. Top.

Kaart van Costa Dorada

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen