Geniet van de natuur!

Zon, bergen, uitgestrekte goudgele vlaktes, monumentale steden en pittoreske witte bergdorpjes in een prachtige afwisselende natuur, geflankeerd door de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Uw autovakantie Andalusië zult u niet snel vergeten!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Direct boeken

Andalusie de moeite waard

Andalusië is misschien wel de mooiste streek van Spanje. Heerlijk toch om dit zelf te ontdekken tijdens uw autovakantie Andalusië!

In deze streek van Spanje is zoveel moois en indrukwekkends te zien, dat u zelf de keuze moet maken welke steden met haar bezienswaardigheden u wilt bezoeken. Uiteraard kan dat tijdens uw autovakantie Andalusië vanuit één van de badplaatsen aan de Costa del Sol, waar wij diverse uitstekende hotels en appartementen beschikbaar hebben.

Dit prachtige gebied ook qua historie veel te bieden. Door de jaren heen is het door vele volkeren bewoond, zoals Iberiërs, Feniciërs, Grieken, Carthagers, Romeinen en natuurlijk de Moren. Al deze volkeren hebben hun invloed achtergelaten. Neem tijdens uw autovakantie Andalusië de tijd om deze geschiedenis te aanschouwen, te proeven en te beleven. Bijvoorbeeld door de Witte dorpen route te rijden en Mijas en Ronda te bezoeken.

Naast ons aanbod aan accommodaties voor een autovakantie Andalusië, hebben wij een ruim aanbod van autorondreizen Andalusie in ons programma waarbij u de belangrijkste highlights kunt bezoeken

U kunt natuurlijk er voor kiezen om comfortabel met het vliegtuig naar Malaga te vliegen en vandaar uit uw vakantie te plannen. Bekijk ook eens onze zonvakanties Costa del Sol.

Reist u liever in een groep, dan zijn onze groepsrondreizen Spanje wellicht iets voor u!

Uiteraard bieden wij ook andere streken in Spanje. Indien u daar belangstelling voor heeft, zou u eens kunnen kijken bij onze autovakanties Spanje.

 

Onze gasten beoordelen onze autovakantie Andalusie met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden die u tijdens deze autovakantie kunt gaan bezoeken zijn talrijk. Onderstaand een aantal aanraders.

Cordoba

Cordoba, een van de parels en tevens de hoofdstad van het kalifaat Al Andalus.

Córdoba is fraai gelegen aan de rivier de Gualdaquivir. U ziet al snel de beroemde Mezquita. Het is een wereldwonder met een van de mooiste moskeeën met een dubbele rij bogen, waarbij midden in deze moskee een heuse, zeer fraaie, gothische kathedraal is gebouwd. Achter de Mezquita bevindt zich de Juderia, een Joodse wijk met vele kleine straatjes natuurlijke met vele bodega’s en tapasbarretjes.

Maar er is zoveel meer in Cordoba. Bijvoorbeeld het Alcazar, de stadmuren met diverse torens en de botanische tuinen. Let op! In de zomerperiode zijn bepaalde bezienswaardigheden veelal alleen in de ochtend geopend.

Gibraltar

Gibraltar is één van de laatste Britse koloniën en steekt als enorme rotsformatie hoog uit boven zee. Een uniek klein stukje grondgebied dat sinds het jaar 1703 in Britse handen is. Op een van de aller-zuidelijkste puntjes van Spanje (op Tarifa na) met een magnifiek zicht op de Afrikaanse kust. Er zijn door de eeuwen heen vele oorlogen gevoerd, echter de Britten hebben de rots met hand en tand verdedigd.

Sinds 1995 is Gibraltar open voor het publiek en kan men dit typisch Brits grondgebied bezoeken. Uniek, want u ziet er de rode telefooncellen, echte Bobbies, de Mainstreet winkelstraat die aan Disney doet denken en natuurlijk de apenrots, de kabinelift naar de top van de rots en het indrukwekkende gangenstelsel! Kortom, Gibraltar is een bezoek meer dan waard.

Granada

In deze prachtige stad vindt u de mooiste monumenten die herinneren aan het tijdperk van de Moorse overheersing. Dat is te zien aan de Moorse wijk Albayzin. Het hoogtepunt is echter het Alhambra, een ommuurd stadsgedeelte met een aantal paleizen en tuinen en het Alcazar. Wij adviseren u ten zeerste om vooraf uw entreekaarten te reserveren, daar het Alhambra zeer druk bezocht is en er een maximum aantal bezoekers per dag worden toegelaten en de entreekaarten voor een strikt bepaalde entreetijd verstrekt worden.

Malaga

Afhankelijk van de aankomsttijd van het vliegtuig zou u de universiteit- en tevens hoofdstad van Andalusië Malaga nog met een bezoek kunnen vereren. Malaga, omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía, heeft een aantrekkelijk oud centrum met vele kleine, gezellige straatjes. Er zijn diverse mooie kerken en een imposante kathedraal.

Daarnaast is Malaga de geboortestad van Pablo Picasso. Aan de Plaza de la Merced vindt u het geboortehuis van deze kunstenaar.

Ook de versterkte muren van La Acazaba fort en het Romaanse Theater zijn een bezoek waard.

Aan de de Avenida de Pries vindt u de Engelse begraafplaats, één van de sociaal historische bezienswaardigheden van Malaga.

Sevilla

Sevilla! Of zoals men zegt, misschien wel een van de meest aantrekkelijke steden van Spanje en ruim 3000 jaar oud. Musea, kathedralen, paleizen en parken. Sevilla heeft het allemaal. De hotelier geeft u graag advies hoe en op welke wijze u het gemakkelijkst in de stad komt. Het is in verband met de hoge parkeerkosten in de stad aan te raden uw auto te laten staan en met het openbaar vervoer te gaan.

Sevilla werd gesticht door Hercules waarna Julius Caesar er muren omheen heeft gebouwd en de stad de naam Julio Romulo Hispalis heeft gegeven. Prachtige laat-islamitische architectuur, Andalusische bouwkunst en barok schilderkunst zijn getuigen van het grootse verleden van Sevilla.

Suggesties zijn het prachtige paleis “ Casa de Pilatos” de uniek Santa Cruz wijk met z’n vele kleine straatjes, leuke pleintjes en natuurlijk de kathedraal en vergeet het Alcazares niet; het oudste koninklijk paleis van Europa met zijn schitterende zalen, gestuukte muren, de vele patio’s en zijn mooie tuinen.

Onze adviseurs

  • 20120604_DeJongIntraVakanties_555-bewerkt
    Karin
  • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
    Ronald

Andalusië. Wat een streek! Daar kan ik nog wel 10x terugkeren en dan nog heb ik niet alles gezien. Na Granada, Malaga, Guadix, Jaen en Ronda, staat nu Sevilla op het lijstje!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Wat een geweldige autovakantie hebben wij gehad. Nadat we de koffers van de band hadden gepakt op het vliegveld van Malaga, snel de auto opgepikt. We hadden de plaatsen die we in deze vakantie wilde aandoen van tevoren gepland en in overleg met De Jong Intra Vakanties de hotels geboekt. Alles was perfect geregeld, zodat we geen sores hadden ter plaatse en volledig hebben genoten van onze vakantie. Een absolute aanrader. Bedankt mensen van De Jong Intra Vakanties

Wat een prachtige streek is dat Andalusië. Dat moet je een keer gezien hebben. Echt een aanrader.

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen