Autovakantie Alentejo; lekker genieten en wegdromen

Een autovakantie Alentejo is niet compleet als u niet minimaal een keer een lokaal wijntje heeft geprobeerd, een heerlijk lokale gerecht heeft geproefd en 'iets' van kurk heeft gekocht. En genietend vande geweldige steden en de rust, terwijl u, al nippend aan een heerlijk glas wijn, wegdroomt bij de ondergaande zon denkt u maar een ding; 'ik wil nog lang niet naar huis!'.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Alentejo is natuur, cultuur en heerlijk eten en drinken!

De mooie streek Alentejo heeft een prachtige verscheidenheid aan natuurschoon en historie. Het landschap is bijzonder gevarieerd met kurkeiken, wijngaarden, olijfbomen, glooiende velden en prachtige zandstranden aan de Atlantische Oceaan. Daarnaast vindt u in de Alentejo steden als Estremoz, Évora en Beja die alle een rijke hsitorie hebben. De typische wittehuisjes met kleurijke posten en deuren zijn een lust voor het oog.

Ook de culinaire liefhebber komt tijdens een autovakantie Alentejo aan zijn of haar trekken. In de streek worden heerlijke wijnen geproduceerd die u langs de diverse wijnroutes kunt proeven. Omdat een deel van de Alentejo aan de Atlantische kust gelegen is, staan er ook heerlijke lokale visspecialiteiten op het menu van de restaurants. 'Caldeiradas'en gerechten met 'dogfish' zijn erg populair.

Een autovakantie Alentejo is bij uistek geschikt om actief bezig te zijn en de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Een fiets- of wandelvakantie of een autorondreis is daarvoor uitermate geschikt. U bezoekt bijvoorbeeld 'Bones-chapel' in Évora, nadat u al een heerlijk fietstochtje heeft gemaakt. Of na afloop van een wandeling heerlijke wijnen proeven! Op en top genieten!

Is een autovakantie Alentejo iets te actief of landelijk voor u, kijk dan eens bij onze autovakanties Costa Lisboa aan. Deze regio wordt steeds populairder!

U kunt uw autovakantie Alentejo natuurlijk ook combineren met een stedentrip Lissabon.

Ook in andere landen kunt u bij ons uitstekend terecht voor een zonnige vakantie. Wij hebben een ruim aanbod autovakanties Spanje en autovakanties Italië.

Onze klanten beoordelen een autovakantie Alentejo gemiddeld met een:

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden van Alentejo

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden en steden die u tijdens uw autovakantie Alentejo kunt bezoeken:

Beja

Beja
Beja heeft een lange en rijke geschiedenis. Al in de Romeinse tijd was het een belangrijke plaats en werd hier door Julius Ceasar het vredesverdag met de Lustiaanse stammen getekend. Maar ook de jaren erna waren er steeds verschillende overheersers die hun sporen achter gelaten hebben. Bezienswaardig zijn de stadsmuren, het kasteel en het Convento (klooster) de Conceiçao. Een geweldige plaats om door te slenteren of op de fiets te verkennen en in de restaurantjes heerlijke streekgerechten en wijnen te proberen.

Bones Chapel

Bones Chapel Evora
De Capela dos Ossos, Bones Chapel is een van de indrukwekkendste monumenten in Évora waarbij de rillingen u over de rug lopen. De geschilderde uitspraak bij de ingang “Onze beenderen die hier liggen wachten op die van u” doet al het ergste vermoeden. In de hele kapel hangen ongeveer 5000 menselijke beenderen en schedels. De kapel werd gebouwd door Franciscaner monniken.

Evora

Evora
Evora is de voormalige hoofdstad van Alto Alentejo Portugal en is gelegen in het zuidoosten van Portugal en is typisch Alentejaans. Het is een van de charmantste en stijlvolste steden van Portugal. In Evora vindt u schilderachtige, witte huizen en gebouwen met verschillende versieringen, omgeven door een vrijwel intacte vestingmuur. Vooral 's avonds ziet het er met de subtiele verlichting betoverend uit. De stad ligt op een kleine heuvel op de weidse hoogvlakte van de Alto Alentejo. Een bezoek aan het indrukweekende 'Bones Chapel' zal u wellicht het langste bij blijven. 

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

De Alentejo is in één woord schitterend. En daarom breng ik in mei van dit jaar met mijn gezin een bezoek aan de streek. We zullen overnachten in Vila Galé Clube do Campo en van daaruit Beja en andere bezienswaardigheden bezoeken. Ik heb er nu al zin in!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Nooit geweten dat je zo mooi kon wandelen in Portugal. En de service en kennis van de regio van gastheer Felix en zijn vrouw in Cantar do Grillo zijn uitstekend. Wij komen terug!

Evora was echt geweldig en ons hotel Convnto do Espinheiro erg luxe. Daarna zijn we doorgereden naar Lissabon. Heerlijke stad!

Kaart van Alentejo

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen