Tiroler Zugspitz Arena

De Zugspitze is met zijn bijna 3000 m veruit de hoogste berg van Duitsland. Toch ligt het skigebied dat naar de berg genoemd is - de Zugspitz Arena - grotendeels in Oostenrijk.

Het gebied bestaat uit een aantal losse onderdelen die met skibussen onderling zijn verbonden. Om te beginnen is er het met het Duitse Garmisch-Partenkirchen gedeelde gletsjerskigebied op de Zugspitze. Ehrwald en Garmisch hebben een onderlinge treinverbinding en vanuit beide plaatsen kunt u in tamelijk afgelegen buitenwijken met een gondel de gletsjer op. Het ritje is zo spectaculair dat er ook veel mensen zonder skiuitrusting gebruik van maken.

Op de gletsjer heeft u een Oostenrijks en een Duits bergstation die zijn verbonden door een stalen loopbrug. Via een tandradbaan daalt u weer een stukje af naar de Zugspitzplatt waar zich een vijftal sleepliften bevindt. Allemaal heerlijke blauwe en rode carvingpistes geflankeerd door offpiste-hellingen.

Via een spectaculaire offpiste route is het mogelijk af te dalen naar de Ehrwalder Alm. In twee buitenwijken van het dorp Ehrwald beginnen de liften van de Ehrwalder Alm, een bosrijk pistegebied met leuke restaurantjes, en de Wettersteinbahn - Sonnenlifte, met pistes die door de ligging op het zuiden al snel groen zijn.

Het meest aansprekende pistegebied van de Zugspitz Arena is ongetwijfeld het Grubigstein-gebied bij Lermoos met zijn optimale verdeling tussen blauw, rood en zwart. De bij de Almkopf aaneengesloten pistegebieden van Berwang en Bichlbach vormen samen een behoorlijk skigebied waar u best een dag of twee, drie kunt rondskiën. De vier liften op de Marienberg bij Biberwier tellen alleen mee als skigebiedje voor gezinnen.