Grüss Gott in het Salzburgerland

Met een hartelijk “Gruss Gott” begroeten de bergen van het Salzburgerland u. Het landschap en de hoofdstad Salzburg doen niet alleen aan de musical Sound of Music denken, maar u voelt de aanwezigheid van de Familie Trapp (die oorspronkelijk uit Salzburg komt).

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Prachtige landschappen

Autovakantie Salzburgerland: Wolfgang Amadeus Mozart en vele andere muzikanten die zich lieten inspireren door het mooie Salzburgerland. In de dalen van het Salzburgerland vindt u prachtige helderblauwe meren zoals het meer bij Zell am See, de Wolfgangsee en de Fuschlsee. De hoofdstad Salzburg en de provincie Salzburgerland hebben hun naam te danken aan de vondst van zout in de ondergrond meer dan 2000 jaar geleden. Enkele van de zoutmijnen nabij Hallein en Hallstatt, die reeds gekend waren bij de Kelten, zijn ook vandaag nog te bezoeken.

Tijdens een autovakantie Salzburgerland is het zeker ook een aanrader de Grossglockner op te rijden. Deze imposante berg is met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk.

Een autovakantie Salzburgerland kunt ook perfect combineren met

Of wat dacht u ervan uw autovakantie Salzburgerland te combineren met een autovakantie buiten Oostenrijk zoals

 

 

Onze gasten beoordelen onze autovakanties Salzburgerland met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Salzburgerland

Onze autovakanties Salzburgerland lenen zich ook bijzonder voor het bezoeken van bezienswaardigheden in deze regio.

Eisriesenwelt in Werfen

eisriesenwelt-see-theworld-pic0

De grootste ijsgrotten ter wereld zorgen voor een spectaculair uitstapje. Deze inmense grot is geheel gevuld met ijs. Er zijn in de loop van de jaren prachtige vormen ontstaan. Tijdens de rondleiding wordt de grot enkel verlicht door de zaklampen van de groep en de speciale lamp van de gids. Deze zorgt voor een prachtig lichtspel in het eeuwige ijs.

Festung Hohensalzburg

TSG_007

In de stad Salzburg staat dit mooie kasteel Festung Hohensalzburg bovenop de Festungsberg berg. Met zijn afmeting behoort dit kasteel tot één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Er is een binnenplaats met het St. George’s Chapel en er zijn verschillende vleugels.

Getreidegasse in Salzburg

TSG-074

De meest drukke, maar ook sjieke winkelstraat van Salzburg is Getreidegasse. Dit was ooit de straat waar wel gefortuneerde rijke burgers als dokters, handelaren en ambachtslieden woonden. In deze grote winkelstraat is Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren. Aan het begin van de straat staat een huis met torentje en klok. Dit is sinds 1407 het stadhuis van Salzburg (waar Mozart geboren is).

Grossglockner

grossglockner hochalpenstrasse

De Grossglockner is met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk.

De Grossglockner Hochalpenstrasse is een (tol)weg van ruim 47 kilometer lang en voert over deze imposante berg naar het dorpje Heiligenblut. Onderweg kom je lang diverse uitkijkpunten en informatieposten.

De Grossglockner werd voor het eerst op 28 juli 1800 beklommen. Het Gipfelkrez (berg-top-kruis) werd op 29 juli 1800 geplaatst.

Krimmler Wasserfälle (Krimmler Waterval)

DSCN0402

De Krimmler Watervallen behoren met 380 meter tot de hoogste van de wereld. De enorme watermassa die naar beneden valt is in één woord indrukwekkend te noemen. Er leiden twee paden langs de waterval omhoog. Aan de linkerkant een pad, dat reeds door de romeinen werd gebruikt om zout naar Italië te smokkelen en aan de rechterkant een breed grintpad waar dagelijks vele toeristen een poging wagen de waterval te beklimmen. Eénmaal boven kan je het proachtige Krimmler Achtental in wandelen. Hier maakt het prachtige landschap een onvergetelijke indruk.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_623-bewerkt
  Malindi

Tijdens de eerste zomer dat ik in Oostenrijk werkte verbleef ik 3 maanden in het Salzburgerland. Wat me iedere keer weer opvalt is de gastvrijheid en de gemoedelijkheid van de bevolking. Maar ook van het prachtige landschap kan ik iedere keer weer genieten. Het Salzburgerland heeft enorm hoge bergen en schitterende dalen met prachtige bergmeren. Het bekendste meer van het Salzburgerland is wellicht het meer van Zell am See.

Malindi

Ervaringen van onze klanten

Na jaren in Duitsland onze vakantie te hebben doorgebracht hebben we voor het eerst gekozen voor een autovakantie Salzburgerland in Oostenrijk. Dit is beslist niet de laatste!

Wij gaan ieder jaar graag naar Oostenrijk, waarbij het Salzburgerland een speciaal plekje in onze harten heeft ingenomen. Vorige zomer heben we de zoutmijn in Hallein bezocht. Dat is echt een aanrader!

Kaart van Salzburgerland

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen