Rondreis Oostenrijk

Tijdens een rondreis Oostenrijk komt u via vele alpenpassen, groene dalen, indrukwekkende bergtoppen en gezellige dorpjes op de mooiste plekken terecht.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Over rondreizen Oostenrijk

Dwars door de alpen, over spectaculaire alpenpassen, langs prachtige meren, door schilderachtige dorpjes en door groene dalen rijden, dat betekent een rondreis Oostenrijk. Het sympathieke alpenland leent zich uitstekend voor het maken van diverse autorondreizen door het hele land, maar ook voor rondreizen die meerdere landen in één keer aandoen. Zo kunt u uw rondreis Oostenrijk prima combineren met een rondreis Italië, rondreis Zwitserland of rondreis Duitsland. Of u kiest één van onze andere autovakanties uit.

Een rondreis Oostenrijk brengt u de Oostenrijkse cultuur nader. Het vriendelijke alpenvolk zal u met zekerheid een warm welkom heten.

U kunt uw autorondreis Oostenrijk uitbreiden met onder andere een

Onze klanten beoordelen onze rondreizen Oostenrijk met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden

Hieronder vindt u een greep uit de bekendste bezienswaardigheden voor een rondreis Oostenrijk

Grossglockner

sts2722

De Grossglockner is met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk.

De Grossglockner Hochalpenstrasse is een (tol)weg van ruim 47 kilometer lang en voert over deze imposante berg naar het dorpje Heiligenblut. Onderweg kom je langs diverse uitkijkpunten en informatieposten.

De Grossglockner werd voor het eerst op 28 juli 1800 beklommen. Het Gipfelkrez (berg-top-kruis) werd op 29 juli 1800 geplaatst.

Krimmler Wasserfälle (Krimmler Waterval)

DSCN0402

De Krimmler Watervallen behoren met 380 meter tot de hoogste van de wereld. De enorme watermassa die naar beneden valt is in één woord indrukwekkend te noemen. Er leiden twee paden langs de waterval omhoog. Aan de linkerkant een pad, dat reeds door de romeinen werd gebruikt om zout naar Italië te smokkelen en aan de rechterkant een breed grintpad waar dagelijks vele toeristen een poging wagen de waterval te beklimmen. Eénmaal boven kan je het prachtige Krimmler Achtental in wandelen. Hier maakt het prachtige  landschap een onvergetelijke indruk.

Swarovski Kristallwelten

198_2009-07-01_skw_kombiticket4

Duik in de wereld van kristal en laat je betoveren door de prachtige tentoonstelling van de bekende glittersteentjes in het dorpje Wattens in Tirol. Indien je bij de Jong Intra Vakanties een vakantie naar Tirol boekt ontvang je een kortingsvoucher voor de Kristallwelten.

Tirol

IMG0042

Tirol ligt midden in de Alpen. De hoogste bergen in het gebied zijn de Ortler van 3905 mete, de Königsspitze van 3850 meter en de Wildspitze van 3768 meter.  Het Oostenrijkse Tirol bestaat sindsdien uit twee afzonderlijke delen: Noord-Tirol en het veel kleinere Oost-Tirol rond de stad Lienz. Zuid Tirol hoorde in het verleden bij Tirol, maar werd in 1919, na de eerste wereldoorlog officieel ingelijfd bij Italië.

Tirol is in het buitenland met zekerheid de bekendste Oostenrijkse regio. Het bondsland biedt dan ook alles wat men in een Alpenvakantie zoekt. Zeer goed aangegeven wandelwegen, uitstekende fietspaden en talloze uitstapjes staan de bezoeker ter beschikking. Bovendien is de gastvrijheid van de Tirolers wereldwijd bekend.

Wenen

Wenen

"De schatkamer van de Monarchie", zo zou een korte karakteristiek van de Oostenrijkse hoofdstad kunnen luiden. Eeuwenlang hebben vorsten uit diverse dynastieën kunst verzameld. Al dat moois is nu in diverse musea zoals de Schatkamer van de Hofburg ondergebracht. Het bekendste monument is Paleis Schönbrunn met de prachtige tuinen. Rond de Stephansdom in het centrum, op de Rathausplatz kun je het echte Wenen ervaren: elegance, gezelligheid, muziek en natuurlijk Kaffee mit Sachertorte. Maar Wenen is méér! In korte tijd is Wenen uitgegroeid tot een moderne, toonaangevende stad op het gebied van trends en lifestyle. Een goed voorbeeld is het Museumquartier met theaters, hippe bars en nieuwe musea voor moderne kunst. In de zomer veranderen de oevers van de Donau in gezellige stadsstranden compleet met strandbars en ligweiden. Wenen, een dynamische metropool voor jong en oud!

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_623-bewerkt
  Malindi

Tijdens een rondreis door Oostenrijk waan ik me regelmatig in een andere wereld. Ik vergeet alles om me heen en geniet van de spectaculaire landschappen en uitzichten. Ik neem overdag lekker de tijd en geniet van de omgeving. Je komt vaak allerlei goede restaurantje tegen en leuke activiteiten. Bij mooi weer duik ik om af te koelen vaak in één van de vele heldere bergmeertjes. Of ik ga met een kabelbaan naar boven en geniet van het schitterende uitzicht.

Kortom een rondreis Oostenrijk is afwisseling, ontspanning en avontuur in één. Een èchte aanrader.

Malindi

Ervaringen van onze klanten

Wij zijn net terug van onze autorondreis Grand Tour door Oostenrijk. We hebben zó veel gezien en beleefd! We zouden, als we konden, meteen nog een keer gaan.

Wij hebben de autorondreis Gletsjers en Alpenpassen gereden, in één woord prachtig!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen