Helderblauwe meren

Karinthië is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. Het aantal zonne-uren in de zomer nadert hier nagenoeg het niveau van de Middellandse Zee. De helderblauwe meren met water van drinkwaterkwaliteit bereiken in de zomer dan ook heerlijke zwemtemperaturen.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Mediterrane sferen

Een autovakantie Karinthië biedt u vele mogelijkheden. Karinthië staat bekend als de zonnigste provincie van Oostenrijk. Door het aangename klimaat waant u zich tijdens een autovakantie Karinthië regelmatig in mediterraanse sferen.

De aanwezigheid van schitterende meren biedt watersporters ongekende mogelijkheden. Surfen, zeilen, waterskieën, roeien en duiken behoren tot de mogelijkheden. De gemiddelde watertemperatuur ligt in de periode mei en oktober tussen de 20-26°c.

Een vakantie Karinthië is voor veel mensen geschikt. Mountainbikers komen tijdens de autovakantie Karinthie in de Nockbergen volop aan hun trekken met meer dan 1200 kilometer aan officiele fietsroutes.

Voor wandelaars zijn er talloze, goed aangegeven wandelroutes aanwezig.

Ook op culinair gebied komt u tijdens uw autovakantie Karinthië niets tekort. Käntner Nudeln en Kärntner Krapfen zijn gerechten die u tijdens uw vakantie in Karinthië zeker een keer moet proberen.

Met de Kärnten Card, die bij een aantal accommodaties inclusief is of die u tijdens uw autovakantie Karinthië bij een plaatselijke VVV kunt kopen kunt u meer dan honderd attracties in Karinthië gratis of met een behoorlijke korting bezoeken. Deze kaart is een absolute aanrader.

Wij hebben een ruim aanbod aan appartementen in Karinthië voor de zomer 2017, verblijft u liever in een hotel? Ook dat is geen probleem.

Een autovakantie Karinthië kunt u uitstekend combineren met andere autovakanties in Europa. Wat dacht u bijvoorbeeld van

Genieten jullie in de zomer 2017 met het hele gezin van een vakantie Karinthie? 

Onze gasten beoordelen onze autovakantie Karinthie met een

8,4
onze gasten

Bezienswaardigheden van Karinthie

Een autovakantie Karinthie biedt naast de natuurschoonheden ook diverse bezienswaardigheden.

Grossglockner

Grossglockner

De Grossglockner is met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk.

De Grossglockner Hochalpenstrasse is een (tol)weg van ruim 47 kilometer lang en voert over deze imposante berg naar het dorpje Heiligenblut. Onderweg kom je lang diverse uitkijkpunten en informatieposten.

De Grossglockner werd voor het eerst op 28 juli 1800 beklommen. Het Gipfelkrez (berg-top-kruis) werd op 29 juli 1800 geplaatst.

Malta Hochalpenstrasse

Berghotel13

Door het prachtige Malta-dal, langs honderden watervallen en watervalletjes voert de 14,4 km lange Malta Hochalpenstrasse tot aan Oostenrijks hoogst gelegen stuwmeer waar u op de nieuwe skywalk van een spectaculair uitzicht kunt genieten.

Er worden regelmatig begeleide tochten door de dam georganiseerd met een multimediavoorstelling in de 4-D bioscoop naast de dam.

Minimundus

Minimundus

De wereld rond in één dag. Ruim 150 van 's werelds mooiste bouwwerken zijn hier te vinden. U wandelt in een oogwenk van de Taj Mahal naar de Eiffeltoren en via de piramides in Egypte door naar de Chinese muur. Voor de kinderen is er een speciale puzzeltocht door het park uitgezet.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_555-bewerkt
  Karin
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_623-bewerkt
  Malindi

Karinthië is een ander stukje Oostenrijk. De provincie doet haast mediterraans aan. Langs de meren vindt u gezellige boulevards met winkeltjes en terrasjes. Het weer is er bijna altijd goed!

Malindi

Ervaringen van onze klanten

De kinderen hebben het vreselijk naar hun zin gehad tijdens onze zomervakantie aan de Karinthische meren. Ze hebben de hele dag gezwommen, het water was zó schoon en lekker warm!

Bij aankomst in het hotel kregen wij de Kärnten Card. Dat was ideaal. Wij zijn nogal ondernemend en hebben elke dag een uitstapje gemaakt. Ideaal want de meeste activiteiten in Karinthie waren met de Kärnten Card gratis!

Kaart van Karinthie

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen