Midden-Noorwegen

De regio Midden-Noorwegen strekt zich uit rondom Hemsedal en het Gudbrandsdal. Dit is het binnenland van Noorwegen waar u geen fjorden treft, maar juist bergen, dalen en hoogvlaktes, vaak ondergebracht in nationale parken.

Hemsedal ligt tussen de woeste Hardangervidda hoogvlakte in het zuiden en de Jotunheimen bergketen in het noorden. De Hardangervidda is de grootste hoogvlakte van Europa, ooit een berggebied dat in de ijstijd door gletsjers is afgesleten. De hoogvlakte is vrijwel boomloos en doet met haar kale rotsen ruig aan. In de hogere gebieden ligt het hele jaar door sneeuw. Het is de verblijfplaats van grote groepen rendieren.

De Jotunheimen bergketen heeft de twee hoogste toppen van Noorwegen: Galdhøpiggen (2469 m) en Glittertind (2454 m). Jotunheim betekent in het Noors 'huis der reuzen'.

Het Gudbrandsdal ligt tussen de bergen Jotunheimen en Rondane. Hier zijn veel outdoor-activiteiten mogelijk en tijdens een elandsafari is de kans groot om oog in oog te komen te staan met de koning van het woud. In het Gudbrandsdal zult u veel Noorse traditie en folklore tegenkomen: muziek, dans, traditionele gerechten en ambachtslieden.

Ten noorden van het dal ligt het Dovrefjell nationaal park. Het park biedt een zeer gevarieerd Noors berglandschap en er worden veel muskusossen gesignaleerd.