Fiori di campo

Op een autovakantie Bloemenrivièra zal het zeker niet aan de bloemenpracht liggen. De bloeiende oleanders en de bougainville voeren de boventoon. Op de meeste plaatsen aan de Bloemerivièra vindt u lange zandstranden met een geleidelijk aflopende kustlijn, ideaal voor families dus! Fantastisch toch zo'n autovakantie Bloemenrivièra!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Onvergetelijke ervaring

Daar waar de Cote d'Azur ophoudt begint de Rivièra de Ponente, ook wel de Bloemenrivièra genoemd, en loopt tot La Spezia. De omgeving rond Cinque Terre is bij uitstek geschikt voor wandelaars, tussen de dorpjes liggen de meest prachtige wandelpaden met een adembenemend uitzicht op zee. De meest bekende is de "Via dell'Amore", gelegen tussen de dorpjes Manarola en Riomaggiore.

Aan de Bloemenrivièra zijn meer dan voldoende activiteiten te doen, waarbij de nadruk ligt op alles wat met watersport te maken heeft. Kortom, perfect voor een autovakantie Bloemenrivièra!

Maar natuurlijk hebben wij voor u ook prachtige andere bestemmingen aan deze langgerekte kuststrook. Door hoge waarderingen van onze klanten weten wij dat ook de volgende vakanties zeer in trek zijn.

Een autovakantie Bloemenrivièra en leven in luxe! Dat kunt u zelf beleven tijdens een individuele rondreis Italië. Wij zijn benieuwd hoe u dit ervaart.

Onze gasten beoordelen onze autovakantie Bloemenrivièra met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Bloemenriviera

De bezienswaardigheden die u tijdens uw autovakantie Bloemenriviera tegen kunt komen zijn legio. Maar wij willen u de volgende niet onthouden.

Cinque Terre

shutterstock 16136032

Cinque Terre bestaat uit 5 pittoreske en kleurrijke dorpen: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en het meest bekende Riomaggiore en is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rotsachtige plaatsjes in Cinque Terre zijn lastig te bereiken per auto, ieder dorp is echter uitstekend verbonden via een spoorlijn. Deze streek is bij uitstek geschikt voor wandelaars, want tussen de dorpen liggen de meest prachtige wandelpaden met een adembenemend uitzicht op zee.

Genua

Genua

Genua is de grootste havenstad van Italië en de hoofdstad van de Italiaanse streek Ligurië. Ligurië grenst in het westen aan Frankrijk en in het oosten aan Toscane. Genua heeft u heel wat te bieden, u vindt hier het grootste zeeaquarium van Europa, vele musea en middeleeuwse kerken en kathedralen. De San Lorenzo kathedraal is een bezoek zeker waard. Maar ook het eeuwenoude centrum met smalle steegjes die omringd worden met hoge historische “flatgebouwen” zijn een bijzondere gewaarwording. Het zal u opvallen dat ondanks de vele bewoners de stad rustig aandoet; geen last van een hectische drukte, overvolle terrassen of claxonnerend verkeer. Nee, hier kunt u een terrasje pakken, lekker wandelen of flaneren in het deels autovrije centrum.

Wist u dat Genua de geboortestad van Christoffel Columbus is?

San Remo

San Remo

San Remo is een mooie badplaats aan de Italiaanse Bloemenriviera, Riviera di Ponente. De stad heeft dankzij haar ligging aan de rand van het Apennijnen gebergte en de Middellandse Zee een heerlijk klimaat. De stad ligt vlakbij de Franse grens op ongeveer 65 km van Nice en 165 km van de Italiaanse stad Genua. Aan het eind van de 19de eeuw werd San Remo ontdekt door de rijken van Europa die er grote villa's bouwden en prachtige tuinen lieten aanleggen. Ook nu nog sieren deze gebouwen en tuinen het straatbeeld en wordt er hard gewerkt om deze gebouwen in de originele staat te behouden. San Remo is met maar liefst 300 zondagen zeer geliefd bij de toeristen.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_598-bewerkt
  Ellen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_680-bewerkt
  Pascale

De bloemenrivièra is een prachtig deel van Italië, zeker wanneer alle bloemen in bloei staan. Deze regio heet niet voor niets Bloemenrivèra en dat is zeker terug te zien! Prachtig is het, wanneer je de Bloemenrivièra al nadert, om ineens uit het niets, de zee op te zien duiken in de verte. De dorpjes aan de kust zijn gezellig en er zijn voldoende lekker restaurantjes te vinden! Ervaar het zelf! Veel plezier.

Ellen

Ervaringen van onze klanten

Wij waren nog nooit aan dit deel van de Italiaanse Riviera geweest, absoluut geen spijt gehad. Super weer erbij wat wil je nog meer!

Kaart van Bloemenriviera

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen