Ring of Kerry

Het graafschap Kerry in het zuidwesten van Ierland is voor velen een eerste kennismaking met Ierland. Hier liggen dan ook veel interessante bezienswaardigheden, die u tijdens een autovakantie Kerry uitgebreid kunt bezoeken. Topper is natuurlijk de prachtige toeristische route de Ring of Kerry. Een autovakantie Kerry is een must voor de Ierland liefhebber.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Iedere dag inspiratie

In het graafschap Kerry ligt echter nog veel meer dan de Ring of Kerry, de schilderachtige kustweg die u wandelend, fietsend, per auto en zelfs per bus kunt afleggen. Bijvoorbeeld het leuke stadje Killarney met het gelijknamig Killarney National Park. Het park wordt gekenmerkt door bergen, dalen en meren. Minstens net zo mooi zijn de schiereilanden Dingle en Beara. In het noorden ligt het natuurreservaat Tralee Bay Wetlands Centre wat zich uitstrekt tot aan de ruige Magharee Islands. Deze autovakantie Kerry zal u wellicht inspireren om meer van Ierland te willen zien.

Onze autorondreis Ierland biedt diverse mogelijkheden om dit prachtige land te ontdekken. Vanzelfsprekend heeft u bij ons een zeer ruime keuze in accommodaties, van typische Ierse Bed & Breakfasts tot aan prachtige, landelijk gelegen Manor Houses waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. 

Er zijn rondreizen langs diverse bestemmingen en met verschillende reisduren. Kijkt u eens bij ons aanbod individuele rondreis Ierland. U kunt uw rondreis ook geheel zelf samenstellen. Wellicht wilt u liever in een groep reizen, met een leuk reisgezelschap en een deskundige reisleiding die bijna alles voor u regelt en veel kennis heeft over Ierland. U vindt onze busreizen in het aanbod groepsreis Ierland.

Onze gasten beoordelen onze autovakantie Kerry gemiddeld met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden

Voor uw autovakantie Kerry hebben wij nog enkele bezienswaardigheden uitgelicht die u kunt bezoeken:

Cliffs of Moher

Clifs of Moher

De Cliffs of Moher strekken zich van Hag’s Head in het zuiden tot voorbij O’Brien’s Tower uit over een lengte van meer dan 8 km. De kliffen rijzen ca. 200 m loodrecht uit zee op. Hier heeft u bij goed weer een prachtig gezicht op de Aran Islands. Zo'n 214 meter lager beukt de Atlantische Oceaan tegen de rotsen aan. Geen wonder dat deze kliffen in county Clare zo tot de verbeelding spreken en een favoriete foto- en filmlocatie zijn.

Dingle

Dingle

Dingle is de gezellige hoofdplaats van Dingle Peninsula en eigenlijk de enige plaats op het schiereiland waar meerdere adresjes zijn om wat te drinken en te eten. Op Dingle wordt nog steeds Gaelic gesproken en u zult merken dat veel borden en richtingaanwijzers alleen in deze taal zijn. Vanuit Dingle kunt u ook met een boot het water op om Fungie, de dolfijn die in Dingle Bay verblijft, te spotten.

Killarney

Meren bij Killarney

Killarney is een gezellig stadje waar u zeker meerdere jaunting cars zult zien, de tweewielige rijtuigen met paard. Zomers zijn de meeste winkels in Killarney ‘s avonds geopend. Killarney is een uitstekend begin- of eindpunt van de bekende Ring of Kerry.

Muckross House

Muckrosshouse and gardens

Prachtig autovrij landgoed met tuinen en parken. Het 19e eeuwse Muckross House is in neo-tudor stijl gebouwd en heeft een fraaie inrichting. De tuinen zijn aangelegd met waterpartijen, rododendrons en azalea's. Het huis en de tuinen zijn te bezoeken, er is een tearoom en winkeltje en klein museum in gevestigd.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Kerry is gemakkelijk en snel bereikbaar vanaf de luchthaven van Cork. Persoonlijk vind ik Killarney een prima uitvalsbasis. Het stadje zelf is gezellig en u kunt letterlijk alle kanten op: Killarney National Park, Ring of Kerry, Dingle, wandeltochten... U kunt hier rustig een dag of 3-4 vullen.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

Het is de moeite waard om de oversteek te maken met de eigen auto. We zijn twee weken geweest, maar drie weken was beter geweest. Een prachtig land, veel groen en een oase van rust.

Wij komen al voor de 10e keer in Ierland en wij kiezen ervoor te vliegen en een huurauto op te pikken. Is niet zo tijdrovend en heb je meer tijd in Ierland zelf. Wij vinden het een geweldig vakantieland, zonder veel druktes. Ideaal.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment