Prachtige kust, mooie binnenlanden

Uw autovakantie Cork brengt u naar een prachtig graafschap in het zuidwesten van Ierland. Het is een regio met een prachtige kust met leuke havenstadjes, glooiende binnenlanden, indrukwekkende landschappen, historische kastelen en natuurlijk de tweede stad van Ierland, Cork. Cork heeft iedereen wat te bieden, ongeacht het seizoen. Daarom is een autovakantie Cork een prima keuze.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Vier seizoenen mooi

Het landschap van Ierland is één van de grootste attracties. De meren, de kust, de bergen of de glooiende heuvels, het is steeds opnieuw genieten. Tijdens uw autovakantie Cork in het zuidwesten van Ierland gaat u dit zelf ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de kust, met leuke havenplaatsjes zoals het kleurrijke Kinsale of het gezellige Cobh. In het binnenland ligt de tweede stad van Ierland, het gelijknamige Cork. Indien u van muziek, een goede keuken en historische bezienswaardigheden houdt, dan is Cork de stad voor u! De stad is gebouwd op water en de kanalen en bruggen geven een open karakter. Blikvanger is de St. Finn Barre's kathedraal en The English Market in het centrum zorgt voor een gezellige bedrijvigheid. U kunt prima winkelen, er zijn goede (vis)restaurants en 's avonds drinkt u natuurlijk een echte Guinness in het uitgaansgebied rondom Paul Street.

Tenslotte is ook het Blarney Castle een bezoek waard. Volgens de legende ontvangt iedereen die de Blarney Stone kust, de gave van welsprekendheid.  

Wilt u Cork combineren met andere interessante autovakanties in het zuidwesten van Ierland: kijkt u dan eens bij ons aanbod autovakantie Clare of autovakantie Kerry.

Cork en het zuidwesten van Ierland is goed bereikbaar. U kunt de luchthaven van Cork combineren met Dublin en zo een groot deel van Ierland verrkennen. U kunt hiervoor kijken bij ons aanbod voor een autorondreis Ierland.

Onze gasten beoordelen onze autovakantie Cork met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden

Voor uw autovakantie Cork hebben wij voor u onderstaand enkele tips om te bekijken:

Blarney Stone

Blarney Castle

Blarney Stone behoort tot het Blarney Castle. Het kasteel wordt van het dorp gescheiden door de kasteelterreinen. Het kasteel is niet groot maar beroemd door de Blarney Stone in de 26 m hoge toren van het kasteel. Door deze steen te kussen schijnt u welbespraakt te worden. Waar of niet waar, duizenden mensen uit alle windstreken hebben de steen inmiddels gekust.

Cobh

Cobh

Cobh is een legendarische havenstad. Tussen 1848 en 1950 zijn bijna 6 miljoen mensen uit Ierland weggetrokken, van wie ongeveer 2½ miljoen uit Cobh. De Grote Hongersnood dwong de arme bevolking tot een massale uittocht. Tot het begin van de 20e eeuw waren emigranten, die wachtten op een boot, een vertrouwd straatbeeld in Cobh. Ook luxe passagiersschepen hebben hier aan de kade gelegen, zoals de Titanic, voor ze aan haar dramatische reis naar Amerika begon. In het oude spoorwegstation is een indrukwekkende tentoonstelling ingericht over de emigratie en Cobh, het Cobh Heritage Centre.

Cork

cork straatje

Cork is de tweede stad van de Ierse Republiek en heeft ca. 130.000 inwoners. Het centrum van Cork ligt op een eiland in de rivier de Lee. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand op het eiland of vlak er naast. Veel straten zijn drooggelegde grachten met aan weerszijden pakhuizen en koopmanswoningen, al of niet verbouwd. Eind september vindt in Cork een internationaal jazzfestival plaats. De St. Finbarr;s kathedral heeft drie torenspitsen en domineert het centrum van de stad. Verder zijn er uitstekende winkelmogelijkheden en de English Market is een gezellige groente- en fruitmarkt uit 1610!

Drombeg Steencirkel

Drombeg Stenencirkel

In Glandore, in het zuidwesten van Cork ligt de Drombeg Stonecirkel. Een prehistorisch monument dat uit 17 stenen bestaat en hoogstwaarschijnlijk een offerplaats is geweest.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Cork is een prachtig graafschap en goed uitgangspunt om het zuidwesten van Ierland te ontdekken. In de kustplaatsjes Cobh en Kinsale trof ik het echte Ierland: kleurige huisjes, straatmuzikanten en mooie accommodaties. Combineer de luchthavens Dublin en Cork zodat u de gehele westkust kunt ontdekken.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

Wat een fantastisch landschap! Wat een rust! Wij hebben genoten tijdens onze vakantie in Cork. Goede accommodatie gehad. Prima.

Van onze autorondreis Ring of Kerry hebben we enorm genoten. Veel bijzondere natuurverschijnselen gezien en heerlijk gegeten. Je verwacht het niet maar ze kunnen het wel degelijk, koken!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment