Op de klippen lopen!

Een autovakantie Clare brengt u naar het zuidwesten van Ierland. Een heerlijk uitgestrekt en ongerept stuk natuur waar u stil van wordt. Op de rand van de klip honderden meters de diepte in kijken. U moet wel stevig in uw schoenen staan tijdens uw autovakantie Clare.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Een van de mooiste graafschappen

Clare, Kerry en Cork zijn drie van de vijf graafschappen die in de provincie Munster liggen. Uw autovakantie Clare voert u naar de westkust van Ierland en een gebied ten noordwesten van de rivier de Shannon. County Clare, zoals de Ieren zelf zeggen, bevat het natuurgebied de Burren, een kalksteenplateau met duizenden grotten en het toeristisch hoogtepunt, de Cliffs of Moher. Op een relatief klein gebied twee zeer bijzondere natuurverschijnselen, welke u gezien moet hebben op uw autovakantie Clare.

In dit graafschap kunnen wij u diverse verschillende accommodaties aanbieden, van vakantiewoningen en Bed & Breakfasts tot de statige en prachtige Irish Country Hotels.

Wilt u meerdere keuzemogelijkheden in het zuidwesten van Ierland, dan adviseren wij u ons aanbod autovakantie Kerry of autovakantie Cork eens te bekijken.

Voor al onze autovakanties kijkt u op autovakantie Ierland.

 

Onze gasten beoordelen onze autovakantie Clare met een

8
onze gasten

Bezienswaardigheden

Tijdens uw autovakantie Clare kunt u de volgende bezienswaardigheden bezichtigen:

Connemara

Connemara wit huisje bij het meer

De Connemara is een uitgestrekt landschap in het westen van Ierland, dat gedomineerd wordt door twee bergketens. Volgens de Ieren heeft u Ierland niet gezien, als u Connemara heeft overgeslagen. Op de veen- en heidevelden lopen de wilde Connemara paarden en in het Nationaal Park zijn diverse wandelroutes uitgezet.

The Burren

Poulnabrone Dolmen in The Burren

De Burren wordt gekenmerkt door een onvergetelijk landschap. Dit kalksteenplateau lijkt wel een maanlandschap, maar in de spelonken groeien de meest zeldzame planten. Hoogtepunt zijn de beroemde Cliffs of Moher, die over een lengte van meer dan 8 km 200 m loodrecht uit zee oprijzen.

Wild Atlantic Way

Clifs of Moher

De Wild Atlantic Way strekt zich langs de volledige westkust van Ierland uit. U kunt de route volledig rijden, in een paar dagen of in een paar weken. U kunt zelfs een gedeelte wandelend of per fiets ontdekken. Hoe dan ook, de 2500 kilometer lange route op het randje van West-Europa voert u langs uitgestrekte stranden, landtongen, hoge kliffen, vissersdorpjes, schiereilanden en telt ongeveer 150 prachtige uitzichtpunten. De Wild Atlantic Way is geen route van A naar B. Het is een ervaring!

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Mijn autovakantie Clare zal ik nog lang herinneren. De fikse regenbui was niet leuk, maar maakte de Burren extra bijzonder. Bijna magisch. Het weer klaarde in de middag op en zo had ik een prachtig uitzicht op de Cliffs of Moher. Toen ik daarna enorm vriendelijk en gastvrij onthaald werd door de gastvrouw van mijn Bed & Breakfast, die een heerlijk diner voor me had gemaakt, kon mijn dag niet meer stuk.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

We hebben genoten van de prachtige natuur in dit deel van Ierland. Tesamen met een goed hotel hebben we een mooie vakantie gehad. Alles was perfect geregeld.

Het was een hele ervaring om zo zelf met de auto naar Ierland af te reizen voor een vakantie. Vanuit Calais, naar Dover, dwars door Engeland, en vervolgens weer vanuit Pembroke naar Rosslare. Je ziet onderweg van alles, we hebben genoten!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment