Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

Castleconnell

Castleconnell is in het graafschap Limerick gelegen, een juweeltje van een streek, ingenesteld in de schitterende regio Shannon. Achter iedere heuvel ligt weer een nieuwe verrassing: een charmant dorpje, een bijzonder kasteel, een archeologisch wonder of een imposant panorama. De Ballyhoura Mountains overheersen het vredige landschap dat bezaaid is met historische bezienswaardigheden. De dorpen in Limerick zijn beroemd om hun schoonheid. Castleconnell, Killmallock en Adare zijn een aparte vermelding waard.

Castleconnell is op ca. 10 km gelegen van het centrum van de stad Limerick aan de rivier de Shannon. Het is een ideaal uitgangspunt voor uitstapjes naar de mooiste gebieden van Ierland, zoals het gebied rond de Shannon en Lough Derg, het maanlandschap van de Burren in het graafschap Clare en de beroemde Ring of Kerry.

Breng een bezoek aan het leuke plaatsje Adare, een plaatje van een dorp met traditionele rietendakhuisjes, vakwerkhuizen en mooie tuinen, gelegen aan de rivier de Maguire. Hier ligt het Adare Heritage Center, een cultuurhistorisch centrum waar de unieke geschiedenis van deze streek van 1233 tot nu aan de hand wordt verteld.

Lough Gur is een van Ierlands belangrijkste archeologische vindplaatsen, ingenesteld tussen de heuvels van Zuid-Limerick. Dit centrum vertelt de geschiedenis van pre-Keltisch Ierland vanaf 3000 voor Christus.