Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

Ballyvaughan

Ballyvaughan is in het graafschap Clare gelegen, aan de westkust van Ierland. Wie dit graafschap bezoekt, wordt getrakteerd op spectaculaire rotskusten, oeroude landschappen en de leukste dorpjes van Ierland. Ballyvaughan ligt aan de Atlantische Oceaan ten noorden van de prachtige Burren. Het is een zeer geliefd dorpje bij toeristen. Net als in de andere charmante dorpjes van Clare vindt u er sfeervolle pubs, uitstekende volksmuziek en een gemoedelijke bevolking. Maar u kunt zich hier ook sportief uitleven, met watersport, surfen, vissen, golf, paardrijden, wandelen en fietsen.

U heeft twee must-do's binnen handbereik. Allereerst de wereldberoemde Cliffs of Moher. De spectaculaire kliffen steken maar liefst 214 meter uit boven de kolkende Atlantische oceaan. De 8 kilometer brede reeks klippen zijn prachtig om te zien en op een heldere dag kunt u van hier de Aran Islands en de valleien en heuvels van Connemara zien.  

De tweede bezienswaardigheid is de Burren, ten zuiden van de grote stad Galway De naam is ontleend aan het Ierse ‘bhoireann’ dat ‘met stenen bezaaide plek’ betekent. Het kale landschap is sinds de IJstijd onveranderd, een spectaculair natuurwonder met een rijke fauna en een rijke geschiedenis.

Breng aansluitend een bezoekje aan Craggaunowen, The Living Past Experience (Het Verleden Herleeft), vertelt het verhaal van de komst van de Kelten in Ierland. Deze unieke verzameling voorwerpen en nagebouwde woningen geeft een levensecht idee van het leven in de prehistorie.