Land van mythen en legenden

Wales is een uniek land dat zich duidelijk onderscheid van de rest van het Verenigd Koninkrijk. Een eigen taal, eigen gewoonten. Dat gaat u zelf ontdekken tijdens uw autovakantie Wales. Kenmerkend voor de bevolking is de welgemeende gastvrijheid en vriendelijkheid en de sterke verhalen waarmee de mensen u verwelkomen. Wales is tevens het land van mythen en legenden, laat u zich meeslepen tijdens uw autovakantie Wales.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Croeso i Gymru

Oftewel: Welkom in Wales!

Een autovakantie Wales brengt u naar het land van de kastelen, ongerepte natuur, mythen en legenden. In het noorden van Wales bevinden zich vele kastelen, die alle een eigen verhaal hebben. Er wordt wel gezegd dat Wales meer kastelen per vierkante kilometer heeft dan enig ander land in Europa. Velen hebben de tand des tijds doorstaan. Tijdens uw autovakantie Wales heeft u de kans om de mooiste te bekijken, zoals het Caerphilly Castle met de beroemde scheve toren, het Cardiff Castle en de mooi gelegen Tintern Abbey.

Het landschap is zowel aan de kust als in het binnenland prachtig. Aan de kust vindt u uitgestrekte stranden, vele eilandjes en met geluk kunt u hier walvissen en dolfijnen spotten. In het binnenland liggen het Snowdonia National Park en het Brecon Beacons National Park. Beiden zijn uitstekende gebieden om te wandelen en te genieten van de mooie natuur.

Uw autovakantie Wales begint al bij het inschepen in Hoek van Holland. U komt in Harwich aan en na het ontschepen gaat u dwars door Engeland naar uw vakantiebestemming in Wales. Heeft u wel eens aan een autorondreis Groot Brittannië gedacht? Wij kunnen u die van harte aanbevelen want daar zit ook een traject in wat u dwars door Wales laat rijden. En onderweg naar huis pikt u wellicht nog een stedentrip Londen mee. 

Kijkt u ook eens bij ons aanbod autovakantie Schotland of autovakantie Ierland.

Onze gasten beoordelen onze autovakantie Wales gemiddeld met een

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden van Wales

Tijdens uw autovakantie Wales komt u langs de volgende bezienswaardigheden:

Aberystwyth

Aberystwyth

Zonder meer een van de leukste stadjes van Wales. Het is levendig en jong, aangezien de universiteit hier ligt en er dus veel jongeren in Aberystwyth studeren. Hier ligt ook de National Library van Wales. In de bibliotheek worden vele grote literaire schatten van Wales en de andere Keltische landen veilig bewaard.

Beacons National park

Waterval

In het Brecon Beacons National Park (1345 km²) wisselen kalkrotsen, bossen en watervallen de hoogvlakten af. Het park bestaat uit vier verschillende gebieden in een hoogland dat van oost naar west loopt; de Black Mountains, Forest Fawr, de Brecon Beacons zelf en (zeer verwarrend) de Black Mountain. In het noorden van het park ligt het oude marktstadje Brecon met haar smalle straatjes, kasteel en kathedraal. U kunt heerlijk wandelen in het park.

Caernarfon Castle

Caernarfon

Caernarfon Castle is onbetwist het mooiste kasteel in Wales. Het hele complex staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is goed bewaard gebleven. Het kasteel heeft moordgaten, vijf poorten, een gracht en zes valhekken en dat alles maakt het kasteel een formidabele vesting. Dit is het kasteel waar prins Charles in 1969 tot Prince of Wales werd gekroond.

Snowdonia

Snowdonia National Park

Het meer dan 2000 km² grote Snowdonia National Park heeft bergtoppen van ruim 900 meter hoog, kilometers kust en zandstrand, oude mijnen en steengroeven, musea, kastelen en spoorwegen. Het Snowdonia National Park is onovertroffen met haar wilde landschap waar oude middeleeuwse kastelen her en der verspreid liggen. Het is ideaal voor wandelen, rotsklimmen en paardrijden en u kunt er schilderachtige ritten maken. Eén van de kenmerken van Snowdonia is het geheel eigen uiterlijk van elke belangrijke top.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Tijdens mijn korte kennismaking met Wales, op doorreis naar Ierland, heb ik me voorgenomen zeker nog een keer terug te keren voor langere tijd. Een mooi landschap en schitterende kastelen. Ik hou wel van die oude, historische overblijfselen. Het heeft iets mystieks.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

Indrukwekkend al die oude kastelen in het prachtige landschap. Geeft een goed beeld van wat het ooit geweest moet zijn. Leuke en fijne vakantie gehad.

We hebben heel veel gezien, en hebben enorm genoten van dit mooie land. Vriendelijke mensen, een aanrader.

Onze kinderen hebben een fantastische vakantie gehad. En wij dus ook. We hebben een goede mix kunnen maken van cultuur, strand en soms ook gewoon een dag aan het zwembad. Hafan Y mor was een prima vakantiepark!

Kaart van Wales

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment