Natuur, cultuur en nog veel meer...

Tijdens een autorondreis Duitsland kunt u kennis maken met de enorme schatkamer aan natuur en cultuur die Duitsland rijk is. Kastelen, meren en bergen, authentieke wijndorpen en bruisende steden. Een autorondreis Duitsland is verrassend en veelzijdig.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Over autorondreizen Duitsland gesproken...

Dwars door het land, langs prachtige meren, door schilderachtige natuurgebieden en authentieke wijndorpen, dat betekent een autorondreis Duitsland. Duitsland leent zich uitstekend voor het maken van een rondreis per auto, maar ook voor autorondreizen die meerdere landen in één keer aandoen. Zo kunt u uw autorondreis Duitsland prima combineren met een autorondreis Oostenrijk, een autorondreis Zwitserland of een autorondreis Italië.

Maak tijdens uw autorondreis Duitsland kennis met al het moois dat ons buurland te bieden heeft, ervaar de gastvrijheid en diversiteit. Ook zult u verrast zijn door het aangename prijsniveau.

U kunt uw autorondreis Duitsland uitbreiden met onder andere een

Het is puur genieten tijdens een autorondreis Duitsland. We wensen u alvast veel plezier!

Maarten Luther

500 jaar geleden spijkerde Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkerk in Wittenberg. Daarom is de periode 2008-2017 uitgeroepen tot de Lutherdecade en wordt de publicatie van de stellingen herdacht en gevierd met festiviteiten, concerten en exposities door heel Duitsland. Luther was niet alleen kerkhervormer, maar ook professor en hij reisde kriskras door heel Duitsland. U kunt in zijn voetsporen treden door één van de 8 Lutherroutes te volgen. Zo maakt u een reis terug in de tijd en leert u alles over de geschiedenis van de Reformatie.

 

IGA Berlijn 2017 - Een ware bloemenzee

Van 13 april t/m 15 oktober 2017 kunt u in Berlijn de kleurrijkste attractie van het jaar bezoeken; de internationale tuintentoonstelling, ofwel de IGA. Dit is een must-visit voor liefhebbers van planten en bloemen. Er is volop inspiratie, zo maakt u er een wereldreis door tuinen met invloeden uit onder andere Bali, China en Engeland. Een hoogtepunt is de 1,5 km lange kabelbaan. Als u met deze tocht begint, kunt u gemakkelijk kiezen wat u het eerste gaat bezoeken. Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven. Er zijn diverse speelplaatsen, een waterspeeltuin en een bobbaan. De tentoonstelling is in verschillende jaargetijden te bezoeken, want iedere maand bloeien er weer andere planten en krijgt de IFA een nieuwe uitstraling. Ga dus gerust nog een keertje terug!

Onze gasten beoordelen onze autorondreis Duitsland gemiddeld met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden

Hieronder vindt u een greep uit de bekendste bezienswaardigheden voor een autorondreis Duitsland:

Dom van Keulen

Dom van Keulen

De Dom van Keulen is een kathedraal die is gebouwd in de gotische stijl en die ongeveer maar liefst 600 jaar in beslag genomen heeft. Nu nog wordt er aan de kathedraal gewerkt. De kathedraal is ca. 157 meter hoog. Via 500 treden is de toren van de kathedraal te beklimmen zodat u een prachtig uitzicht over Keulen heeft.

Eiland Mainau

Eiland Mainau

Eiland Mainau is 45 hectare groot en omgetoverd tot een waar bloemeneiland. De beste reistijd voor Mainau is van april tot oktober. Dan staan er ieder seizoen duizenden planten in bloei. Daarnaast kunt u bij deze bezienswaardigheid ook naar het barokslot uit 1746 met vele serres en een vlindertuin.

Kasteel Neuschwanstein

Neuschwanstein

Kasteel Neuschwanstein in het zuiden van Beieren is vermoedelijk één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Duitsland. Het kasteel is gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van Lodewijk II. Als toerist kunt u zich net zoals de koning per koets naar boven laten brengen. Aan te raden is tevens een bezoek aan het ernaast gelegen kasteel Hohenschwangau.

Rheinland-Pfalz

Sfeer

Beleef de Pfalz, het Toscane van Duitsland, een streek vol wijnbergen, authentieke wijndorpjes met historische monumenten en wijnfeesten. Breng ook eens een bezoek aan het plaatsje Neustadt, gelegen aan de bekende toeristische route 'Deutsche Weinstrasse'. Neustadt beschikt over een mooi historisch centrum met raadhuis en Stiftskerk aan het marktplein. In het centrum vindt u smalle steegjes met talloze gezellige wijnlokalen en terrasjes.

Trier Unesco werelderfgoedstad

Hauptmarkt

Trier is de oudste stad van Duitsland. De oorspronkelijk Augusta Treverorum gehete stad was vroeger een zeer belangrijke stad binnen het Romeinse Rijk. De combinatie van prachtige bezienswaardigheden en de fraaie ligging binnen het Moezeldal maken van Trier een goed bezochte toeristenplaats.

Een bezoek waard zijn:

- De Dom van Trier
- De Porta Nigra
- Het Paleis van Trier
- De Constantijn Basiliek
- Het Romeins Amfitheater

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Een autorondreis Duitsland is voor mij puur genieten van o.a. natuur, cultuur, gastvrijheid en culinaire hoogstandjes. Duitsland is veelzijdig en biedt voor elk wat wils. Ga het zelf ontdekken tijdens een autorondreis Duitsland.

Ina

Ervaringen van onze klanten

Zo veel gezien en beleefd tijdens onze autorondreis Duitsland. Lekker aan het nagenieten en verwerken van alle indrukken. Graag nog een keer!

Verrassend, veelzijdig en zeker voor herhaling vatbaar was onze autorondreis 'Hoogtepunten van Duitsland'.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment