Korte afstanden, veel zien!

U bent bij ons aan het juiste adres voor een autorondreis Denemarken. Het land ligt relatief dichtbij en aangezien de afstanden tussen de steden, dorpen en bezienswaardigheden klein zijn, ziet u in korte tijd heel veel van het land.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Veelzijdig vakantieland

Denemarken wordt gevormd door talloze eilanden die met bruggen aan elkaar verbonden zijn of per ferry bereikbaar zijn. De grootste en bekendste drie zijn Jutland, Funen en Seeland waarbij Jutland eigenlijk een schiereiland is. Op de drie eilanden treft u de leukste bezienswaardigheden waarvan u er diverse kunt bezoeken tijdens een autorondreis Denemarken. Qua accommodatie reserveren wij voor u hotels, van tradionele herbergen tot moderne hotels, of vakantiewoningen. Alles in overleg en wat het beste bij u past. Wij adviseren u graag. Een autorondreis Denemarken is ideaal aangezien u in uw eigen tempo de afstanden tussen de verschillende bestemmingen aflegt. U stopt en pauzeert waar en wanneer het u uit komt.

Onze rondreizen Denemarken gaan langs verschillende bestemmingen en hebben in sommige gevallen specifieke thema's. Maar wilt u graag een rondreis die speciaal naar uw wens is samengesteld dan is dat geen probleem. Bekijkt u ons aanbod individuele rondreis Denemarken.

Maar ook in andere Scandinavische landen hebben wij leuke autorondreizen welke wij graag onder uw aandacht brengen. Bijvoorbeeld in ons aanbod autorondreis Zweden of autorondreis Noorwegen.

 

Onze gasten beoordelen onze autorondreis Denemarken gemiddeld met een

8,7
onze gasten

Bezienswaardigheden

Tijdens een rondreis Denemarken kunt u de volgende bezienswaardigheden bezichtigen:

Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen is een vriendelijke en gemoedelijke stad. Het centrum is compact, dus het is mogelijk om de meeste bezienswaardigheden wandelend te bezoeken. Tot de bezienswaardigheden behoren: het Koninklijk Paleis Amalienborg, met de wisseling van de wacht, De Kleine Zeemeermin, het kleine bronzen beeldje net buiten de stad, diverse musea, de langste autovrije winkelzone Strøget, het pretpark Tivoli en het uitgaansgebied Nyhavn.

Legoland Billund

Legoland

Legoland Billund is wel het meest bekende attractiepark van Denemarken, misschien wel van heel Scandinavië. U kunt gerust een dag doorbrengen in dit pretpark met zijn spannende (water)attracties en een miniatuurwereld die opgebouwd is uit 50 miljoen Legosteentjes. Legoland Billund brengt plezier voor het hele gezien. U kunt uw entreetickets al vooraf bestellen.

Aarhus

Århus stadsbeeld

Aarhus is de tweede stad van Denemarken. Het is een typische Deense stad, maar met internationale trekjes. De bekendste attractie van de stad is het openluchtmuseum Den Gamle By. Hier loopt u door het Denemarken uit de 17e eeuw en acteurs en actrices geven een beeld van het leven, wonen en werken in die tijd. Een ander, bijzonder museum is het twee jaar oude AroS Aarhus Kunstmuseum met een gedurfde architectuur en spectaculaire kunstverzamelingen. Ontdek de stad op een gratis fiets!

Egeskov Kasteel

Egeskov kasteel

U kunt het eiland Funen eigenlijk niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan het Egeskov kasteel. Het is een renaissance kasteel met schitterende tuinen, waaronder een kruiden- en fuchsiatuin, een Engelse tuin, een renaissance tuin en een watertuin. Blikvanger is ook de 9 meter hoge zonnewijzer. Het kasteel dankt haar naam aan het feit dat het is gebouwd op heipalen, waarvoor een heel eikenbos (egeskov) zou zijn gekapt. Bij het kasteel zijn ook twee automusea en is er een grote speeltuin met een touwenparcours door de boomtoppen.

Ribe

Ribe binnenstad

Het domstadje Ribe is de oudste stad van Scandinavië. De met keien geplaveide straatjes, middeleeuwse stadshuizen, kerken en kloosters geven het stadje nog steeds een bijzondere sfeer. Ribe heeft al 1300 jaar bezoekers van heinde en ver aangetrokken. In een ver verleden kwamen ze goederen ruilen op de Vikingmarkten, tegenwoordig zijn het de toeristen die Ribe bezoeken. De kathedraal is de blikvanger van de stad. Het Vikingmuseum geeft een goed beeld over de ontwikkeling van de stad en in het Ribe VikingeCenter is het Ribe uit de Vikingentijd gereconstrueerd en tot leven gebracht.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Ons aanbod autorondreizen Denemarken is de laatste jaren uitgebreid en sterk verbeterd. Ook met kinderen is het heel goed te doen, aangezien de afstanden tussen de verschillende plaatsen klein zijn en onderweg vele mogelijkheden zijn om even te stoppen, te pauzeren en te spelen in een van de vele speeltuinen die er in heel Denemarken te vinden zijn. Natuurlijk laat u ook de auto wel eens een dagje staan. Om Legoland Billund te bezoeken, lekker te vliegeren of zandkastelen te bouwen aan het strand.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

Omdat we Denemarken als vakantie land niet kenden hebben we gekozen voor een 8-daagse autorondreis de "Deense Drieluik". Dat is ond uitstekend bevallen en we hebben een goed beeld van het land kunnen opdoen. Alles was perfect geregeld dus wat wil men nog meer? Een aanrader!

Onze kinderen die helemaal gek zijn van Lego, wilden graag naar Legoland. We zijn uitgekomen op een autorondreis "Denemarken met de kids". Absoluut geen spijt van gehad. Ook voor de kinderen zeer informatief geweest. Leuke voor het hele gezin.

Omdat we ooit eerder een stedentrip naar Kopenhagen hebben gedaan, en dat zeer goed bevallen is, hebben we nu een autorondreis Denemarken gedaan. Ook nu weer een goed gevoel aan over gehouden. Mooi vakantieland, en veel te zien.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen