Leuk voor jong en oud!

Autovakanties Jutland bieden het hele gezin volop plezier. Denemarken ligt op relatief korte afstand van Nederland en op het schiereiland Jutland liggen veel bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Boek hier enkele dagen in een hotel of vakantiepark en u heeft alle ingrediënten voor een heerlijke autovakantie Jutland.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Ga op bezoek bij de Vikingen

Uw autovakantie Jutland brengt u naar het grote schiereiland van Denemarken en grenst in het zuiden aan Duitsland. Meteen in het zuiden ligt het leuke middeleeuwse stadje Ribe, waar veel herinneringen aan de Vikingen terug te vinden zijn. Het centrum is autovrij en het hele stadje ademt een gezellige sfeer uit. Andere steden zijn bijvoorbeeld Kolding met het Koldinghus Kasteel, en Aarhus met Den Gamle By, een openluchtmuseum midden in de stad. Centraal in Jutland ligt het wereldberoemde attractiepark Legoland Billund. Hier is volop vertier voor jong en oud. Tijdens een autovakantie Jutland mag een bezoek aan Legoland dan ook zeker niet ontbreken. Naast Miniland, waar vele bezienswaardigheden met duizenden Legosteentjes zijn nagebouwd, zijn er in de afgelopen jaren diverse (thema) attracties bij gekomen.

Langs de kust treft u vele uitgestrekte en kindvriendelijke zandstranden waar u heerlijk kunt zonnebaden, watersporten, vliegeren of zandkastelen kunt bouwen. Denemarken staat bekend om haar goede strandleven en op een mooie zomerse dag heeft u eigenlijk niets meer nodig.

Voor meer en andere autovakanties adviseren wij u om eens te kijken bij ons aanbod autovakantie Denemarken. 

Wilt u veel van het land zien en steeds kort in iedere plaats verblijven, denkt u dan eens aan een autorondreis Denemarken

Onze klanten beoordelen een autovakantie Jutland met gemiddeld een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden van Jutland

Voor uw autovakantie Jutland hebben wij enkele tips op een rijtje gezet:

Givskud Zoo

Givskud

Givskud Zoo laat zich het beste vergelijken met Safaripark de Beekse Bergen, maar dan uitgebreider. Het safaripark staat in de top 10 van best bezochte attracties in Denemarken. Het leeuwenverblijf is publiekstrekker maar ook de rest van het park is een bezoek waard. U kunt het park te voet, met de auto of met een safaribus verkennen en hou aan het einde nog ruim de tijd over voor de enorme speeltuin.

Legoland Billund

Legoland

Legoland Billund is wel het meest bekende attractiepark van Denemarken, misschien wel van heel Scandinavië. U kunt gerust een dag doorbrengen in dit pretpark met zijn spannende (water)attracties en een miniatuurwereld die opgebouwd is uit 50 miljoen Legosteentjes. Legoland Billund brengt plezier voor het hele gezien.

Aarhus

Århus stadsbeeld

Aarhus is de tweede stad van Denemarken. Het is een typische Deense stad, maar met internationale trekjes. De bekendste attractie van de stad is het openluchtmuseum Den Gamle By. Hier loopt u door het Denemarken uit de 17e eeuw en acteurs en actrices geven een beeld van het leven, wonen en werken in die tijd. Een ander, bijzonder museum is het twee jaar oude AroS Aarhus Kunstmuseum met een gedurfde architectuur en spectaculaire kunstverzamelingen. Ontdek de stad op een gratis fiets!

Ribe

Ribe binnenstad

Het domstadje Ribe is de oudste stad van Scandinavië. De met keien geplaveide straatjes, middeleeuwse stadshuizen, kerken en kloosters geven het stadje nog steeds een bijzondere sfeer. Ribe heeft al 1300 jaar bezoekers van heinde en ver aangetrokken. In een ver verleden kwamen ze goederen ruilen op de Vikingmarkten, tegenwoordig zijn het de toeristen die Ribe bezoeken. De kathedraal is de blikvanger van de stad. Het Vikingmuseum geeft een goed beeld over de ontwikkeling van de stad en in het Ribe VikingeCenter is het Ribe uit de Vikingentijd gereconstrueerd en tot leven gebracht.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Mijn tip voor Jutland is Legoland Billund. Gegarandeerd een dag vol plezier met het hele gezin. Naast de bekende gebouwen die van Legosteentjes zijn gemaakt (en waar het park mee ontstaan is), zijn er talloze attracties bijgekomen in de afgelopen jaren. Het park is in thema's ingedeeld dus voor liefhebbers van Vikingen, Piraten, Stripfiguren of Cowboys zijn er ruim voldoende activiteiten. En natuurlijk een leuk souvenir mee naar huis aan het einde van de vakantie!

Heleen

Ervaringen van onze klanten

We hebben een fantastische vakantie gehad in Jutland. De kinderen vonden Legoland natuurlijk geweldig, en dat is het ook. Moet je gewoon een keer gedaan en gezien hebben.

Deze vakantie heeft ons verrast in alle opzichten, goed weer, volop strand, lekker eten en ontspannend. En het is er lekker rustig.

Lekker rustig en veel ruimte. Denen zijn zeer gastvrij en we hebben dan ook iedere dag genoten! Bedankt voor een fijne vakantie!

Kaart van Jutland

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment