Verrassend veelzijdig!

Onze autovakanties Funen hebben alle ingrediënten in zich voor een topvakantie. Het groene eiland wordt 'de Tuin van Denemarken' genoemd en wordt gekenmerkt door kastelen, tuinen en een lieflijk landschap met veel bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Ieder seizoen iets te beleven!

Funen is het 'middelste' van de drie grootste eilanden van Denemarken en snel en makkelijk bereikbaar met de auto. De grootste stad is Odense, waar sprookjesschrijver Hans Christian Andersen werd geboren en heeft gewoond. Tijdens een autovakantie Funen zult u deze plaats zeker bezoeken en ontdekken dat Odense een moderne, culturele en sfeervolle stad is.

Funen wordt de 'Tuin van Denemarken' genoemd. Het eiland is groen, heuvelachtig en heeft vele, goed onderhouden parken en tuinen. Daartussen liggen idyllische dorpjes met vakwerkhuizen, oude boerderijen, geplaveide straatjes en leuke havenplaatsjes aan de kust. Een ideale omgeving om uw autovakantie Funen door te brengen.

Het beroemde Egeskov kasteel in het zuiden van het eiland gelegen, is een leuke dagexcursie voor het hele gezin. Het renaissance kasteel spreekt tot ieders verbeelding en het doolhof en de speeltuin zorgen voor speelplezier bij het jongste publiek. 

Al zin gekregen in een autovakantie Funen?

Aangezien Funen zo centraal ligt, is het makkelijk om uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld een stedentrip Kopenhagen is een leuke dagtrip.

Heeft u wel eens gedacht om een rondreis te maken in Denemarken? Wij kunnen u onze autorondreis Denemarken aanbieden.

Verleng uw autovakantie Jutland met een verblijf in Zweden. Kijk hiervoor onze autovakanties Zweden.

Nog niet genoeg van het prachtige noorden? Ook voor een autovakantie Noorwegen kunt u bij de Jong Intra Vakanties terecht.

Onze klanten beoordelen een autovakantie Funen met gemiddeld een

8,4
onze gasten

Bezienswaardigheden van Funen

Voor uw autovakantie Funen hebben wij de volgende tips voor u:

Funen Village

Cottage op Funen

Het Funen Village is een groot openluchtmuseum dat eveneens in Odense is gelegen. U treft er ongeveer 25 huizen en gebouwen uit het Funen van de 18e en 19e eeuw. Acteurs en actrices in oude klederdrachten maken het geheel compleet. Een leuke en leerzame excursie voor het hele gezin.

Odense

Odense

Odense is de hoofdstad van Funen en de geboortestad van Denemarken’s wereldberoemde schrijver Hans Christian Andersen. Uiteraard is zijn huis tegenwoordig als museum ingericht en kunt u hier een bezoek brengen. Zoals iedere Deense stad is ook Odense een echte festivalstad met o.a. in augustus het Bloemencorso. Verder kunt u goed winkelen en Odense is een groene stad met veel parken en tuinen.

Odense Zoo

Odense Zoo

De dierentuin van Odense behoort tot de vijf meest bezochte attracties van Funen en is uitgeroepen tot beste dierentuin van Europa. U kunt hier vele diersoorten aanschouwen en het gehele jaar door worden verschillende tentoonstellingen e.d. gehouden.

Egeskov Kasteel

Egeskov kasteel

U kunt het eiland Funen eigenlijk niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan het Egeskov kasteel. Het is een renaissance kasteel met schitterende tuinen, waaronder een kruiden- en fuchsiatuin, een Engelse tuin, een renaissance tuin en een watertuin. Blikvanger is ook de 9 meter hoge zonnewijzer. Het kasteel dankt haar naam aan het feit dat het is gebouwd op heipalen, waarvoor een heel eikenbos (egeskov) zou zijn gekapt. Bij het kasteel zijn ook twee automusea en is er een grote speeltuin met een touwenparcours door de boomtoppen.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Funen is, net als de rest van Denemarken, uiterst kindvriendelijk. Allereerst zijn er natuurlijk de stranden, waar u op zonnige dagen heerlijk kunt vertoeven. Watersporten, vliegeren, zandkastelen bouwen... de dag vliegt voorbij. Maar ook een cultureel dagje is goed te doen voor het hele gezin. Zo is er bij het Egeskov kasteel een groot doolhof én een uitgebreide speeltuin met een touwenparcours door de boomtoppen. Zo wordt een museum- of kasteelbezoek ook interessant voor de kleintjes. Aangezien de afstanden tussen de bezienswaardigheden kort zijn, is tijdens een korte autovakantie Funen veel van het eiland te bezichtigen. En wanneer u alles gezien heeft, kunt u op het eiland verderop terecht voor een stedentrip Kopenhagen.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

Topvakantie gehad met de kinderen, veel te doen en te beleven. Mooi landschap ook. En wat ook mooi is niet zo ver weg. Op 1 dag prima aan te rijden.

Wij zaten in Ebberup in een prima hotel. Fietsen meegenomen en heerlijk kunnen uitwaaien. Wij komen hier vast nog eens terug.

Kaart van Funen

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation