Uw autovakantie Denemarken start hier!

Op slechts 700 km afstand vanaf Utrecht ligt Denemarken, het land van het goede leven. Een heerlijk land om met de auto te doorkruisen. Tijdens uw autovakantie Denemarken ontdekt u de mooiste steden, stranden, uitgestrekte bossen, musea en kunt u genieten van culinaire verrassingen.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Kindvriendelijk, verrassend culinair en veel te zien en te doen!

De Denen behoren tot de gelukkigste mensen ter aarde. Het kan dan ook niet anders dan dat dit een heerlijke vakantiebestemming is en wij zorgen dat u tijdens een autovakantie Denemarken kennismaakt met alle facetten van dit land.

Zo zijn er schitterende stranden waar u heerlijk kunt uitwaaien en diverse watersporten kunt beoefenen. Blijft u liever actief op het land? Er zijn uitgestrekte bossen met wandel- en fietspaden, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Denemarken is kindvriendelijk en overal treft u uitdagende belevenissen voor het hele gezin. De meest bekende attractie ligt op Jutland: uw autovakantie Denemarken is niet compleet zonder een bezoek aan Legoland Billund. Maar ook diverse pretparken, speeltuinen, waterparken en dierentuinen zullen de kinderen de vakantie van hun leven bezorgen. De meeste musea hebben interactieve elementen zodat ook de allerkleinsten zich niet hoeven te vervelen. Aanraken moét, is vaak de opdracht.

U kunt bij ons ook terecht voor een stedentrip Kopenhagen, de meest leefbare stad ter wereld. Bezoek het beroemde pretpark Tivoli, het uitgaansgebied Nyhavn, de Kleine Zeemeermin en de langste winkelstraat Strøget. U raakt niet uitgekeken en alle autovakanties Denemarken zijn uit te breiden met een bezoek aan deze trendy hoofdstad.

De inwendige mens maakt voor velen een belangrijk deel uit van de vakantie. Dan zit u goed in Denemarken! De laatste jaren heeft Denemarken een sprong voorwaarts gemaakt op culinair gebied. Veel kwaliteitsrestaurants met topchefs en culinaire verrassingen zorgen voor een heerlijk einde van de dag. Geniet ieder seizoen van streekgerechten met verse groenten, fruit, verse vis, schaal- en schelpdieren en het meest malse vlees. Denemarken is een onvergetelijk smaakvol avontuur. In ons aanbod rondreis Denemarken treft u de culinaire rondreis Smaak van Denemarken. 

Tenslotte de Denen zelf: gastvrij, vriendelijk, behulpzaam en altijd bereid om u de beste service te geven. Daar kunnen wij van de Jong Intra ons goed in vinden. Daarom boekt u natuurlijk uw autovakantie Denemarken bij ons.

Ook voor een autovakantie Noorwegen en autovakantie Zweden kunt u bij de Jong Intra Vakanties terecht.

Onze klanten beoordelen een autovakantie Denemarken met gemiddeld een

8,6
onze gasten

Bezienswaardigheden van Denemarken

Tijdens uw autovakantie Denemarken kunt u de volgende bezienswaardigheden ontdekken:

Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen is een vriendelijke en gemoedelijke stad. Het centrum is compact, dus het is mogelijk om de meeste bezienswaardigheden wandelend te bezoeken. Tot de bezienswaardigheden behoren: het Koninklijk Paleis Amalienborg, met de wisseling van de wacht, De Kleine Zeemeermin, het kleine bronzen beeldje net buiten de stad, diverse musea, de langste autovrije winkelzone Strøget, het pretpark Tivoli en het uitgaansgebied Nyhavn.

Legoland Billund

Legoland

Legoland Billund is wel het meest bekende attractiepark van Denemarken, misschien wel van heel Scandinavië. U kunt gerust een dag doorbrengen in dit pretpark met zijn spannende (water)attracties en een miniatuurwereld die opgebouwd is uit 50 miljoen Legosteentjes. Legoland Billund brengt plezier voor het hele gezien. U kunt uw entreetickets al vooraf bestellen.

Aarhus

Århus stadsbeeld

Aarhus is de tweede stad van Denemarken. Het is een typische Deense stad, maar met internationale trekjes. De bekendste attractie van de stad is het openluchtmuseum Den Gamle By. Hier loopt u door het Denemarken uit de 17e eeuw en acteurs en actrices geven een beeld van het leven, wonen en werken in die tijd. Een ander, bijzonder museum is het twee jaar oude AroS Aarhus Kunstmuseum met een gedurfde architectuur en spectaculaire kunstverzamelingen. Ontdek de stad op een gratis fiets!

Egeskov Kasteel

Egeskov kasteel

U kunt het eiland Funen eigenlijk niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan het Egeskov kasteel. Het is een renaissance kasteel met schitterende tuinen, waaronder een kruiden- en fuchsiatuin, een Engelse tuin, een renaissance tuin en een watertuin. Blikvanger is ook de 9 meter hoge zonnewijzer. Het kasteel dankt haar naam aan het feit dat het is gebouwd op heipalen, waarvoor een heel eikenbos (egeskov) zou zijn gekapt. Bij het kasteel zijn ook twee automusea en is er een grote speeltuin met een touwenparcours door de boomtoppen.

Ribe

Ribe binnenstad

Het domstadje Ribe is de oudste stad van Scandinavië. De met keien geplaveide straatjes, middeleeuwse stadshuizen, kerken en kloosters geven het stadje nog steeds een bijzondere sfeer. Ribe heeft al 1300 jaar bezoekers van heinde en ver aangetrokken. In een ver verleden kwamen ze goederen ruilen op de Vikingmarkten, tegenwoordig zijn het de toeristen die Ribe bezoeken. De kathedraal is de blikvanger van de stad. Het Vikingmuseum geeft een goed beeld over de ontwikkeling van de stad en in het Ribe VikingeCenter is het Ribe uit de Vikingentijd gereconstrueerd en tot leven gebracht.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Na een aantal bezoeken aan Denemarken kan ik niet anders stellen dat dit land alles in zich heeft voor een topvakantie. Denemarken is geschikt voor iedereen én lekker dichtbij! Gezinnen met jongere of oudere kinderen vermaken zich prima in de vele (top) attracties die het land kent. Tijdens een autovakantie Denemarken ziet u relatief veel in korte tijd aangezien de afstanden niet zo groot zijn. Kunst en cultuur in de (middel)grote steden, geschiedenis in het oude Vikingdorpje Ribe en in Roskilde, schitterende stranden en woeste zee in de kop van Jutland en tuinen en kastelen op het eiland Funen, de 'Tuin van Denemarken'.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben een heerlijke week in Denemarken gehad. Wij zaten in Bogense in een huisje dichtbij het strand. Alles was uitstekend.

Met het hele gezin naar Legoland Billund geweest. En dag vol spannend avontuur. Zeker voor herhaling vatbaar!

Kaart van Denemarken

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen