Agriturismo - AdobeStock 108414020

Agriturismo

Pascale

Bent u op zoek naar de authentieke Italiaanse sfeer? Dan raden wij een typisch Italiaanse agriturismo aan. Een agriturismo is een kleinschalig familiehotel of landgoed, gelegen op een landelijke locatie. Een vakantie in een agriturismo in Italië is een unieke ervaring, die u niet snel zal vergeten.

Pascale

Italië expert

Het woord agriturismo komt voort uit een combinatie van agricultuur en toerisme. Dit is ontstaan doordat boeren niet voldoende verdienden met hun werkzaamheden op de boerderij. De Italiaanse boeren vonden een oplossing in het aanbieden van slaapplekken aan toeristen. Gaat u ook een keer voor een agriturismo Italië? Lees verder voor inspiratie.

Top 3 agriturismo Italië

 • Agriturismo La Riserva Montebello

  1. Italië
  2. Lazio
  3. Bolsena
  Agriturismo La Riserva Montebello
  v.a. € 158 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 4 dagen
  • vertrekdatum 08 apr. 2023
  • exclusief € 2,50 Calamiteitenfonds exclusief € 2,50 Calamiteitenfonds
  • exclusief € 5,00 p.p. SGR bijdrage p.p. exclusief € 5,00 p.p. SGR bijdrage p.p.
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten
 • Fattoria Mongerrate

  1. Italië
  2. Sicilië
  3. Isnello
  Fattoria Mongerrate
  v.a. € 105 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 4 dagen
  • vertrekdatum 19 mrt. 2023
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten
 • Masseria Vecchia

  1. Italië
  2. Sicilië
  3. Caltagirone
  Masseria Vecchia
  v.a. € 135 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 4 dagen
  • vertrekdatum 05 apr. 2023
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten
De beste blogs over agriturismo

Vakantie in een Agriturismo met de Jong Intra Vakanties

De manier bij uitstek om kennis te maken met het échte, ongerepte Italië is door te verblijven in een agriturismo. Naast agriturismo zijn er ook nog vergelijkbare, unieke verblijfsvormen genaamd fattoria en masseria.

Wat is een agriturismo?

Verblijf in een agriturismo staat daarom garant voor een vakantie bij een kleinschalige accommodatie, gelegen op een landelijke locatie en meestal gerund door een Italiaanse familie.

Diverse agriturismi beschikken naast kamers ook over een restaurant, waar vaak “La Mamma” zelf in de keuken staat om het diner te bereiden.  Er is een enorme keuze in luxe, variërend van een eenvoudige boerderij tot luxe landgoed of villa met zwembad, een ding hebben ze allemaal gemeen: iedereen wordt hartelijk ontvangen en de eigenaar van de agriturismo zal met trots tips geven over de regio.

Wat is een Fattoria?

Een Fattoria is letterlijk vanuit het Italiaans vertaald een boerderij. In vergelijking tot een agriturismo is een Fattoria minder luxe en gaat het puur om de overnachting. Wanneer u overnacht op een Fattoria overnacht u op een authentiek Italiaans landgoed, waar in de meeste gevallen de boerderij niet meer als boerderij wordt gebruikt.

Wat is een Masseria?

Een masseria is net als een agriturismo en fattoria een boerderij of landhuis omgeven door olijfbomen en wijngaarden. De term masseria wordt voornamelijk op Sicilië gebruikt. De masseria variëren van eenvoudige appartementen tot luxe kamers.


De populairste agriturismo regio's

De Jong Intra Vakanties beschikt over een divers aanbod agriturismi in verschillende streken van Italië. De populairste bestemmingen voor een vakantie in een agritursmo zijn Toscane en Sicilië, maar ook Calabrië, Lazio, Sardinië en Umbrië zijn erg geliefd voor een agriturismo vakantie in Italië.

Agriturismo in Toscane

Toscane is de ideale streek voor het maken van een rondreis. Het steeds veranderende landschap zal je versteld doen staan. Van lange zandstranden aan de kust tot glooiende heuvels met cipressen en betoverende steden. Verblijf in een agriturismo op het platteland en maak vervolgens een uitstapje naar bijvoorbeeld Florence of Siena en proef een glaasje wijn tijdens jouw bezoek aan de Chianti streek.

Agriturismo Toscane

Agriturismo op Sicilië

De agriturismi op Sicilië zijn rustig gelegen en beschikken allemaal over een zwembad. Een agriturismo vakantie op Sicilië is ook erg geschikt als actieve vakantie, aangezien er veel te zien en te beleven is. Wanneer u wilt ontspannen kunt u heerlijk tot rust komen aan het zwembad.


Magazine Zonvakanties

Bent u toe aan een heerlijk relaxvakantie in de zon? Bestel dan snel dit magazine met inspiratie, tips van onze experts en een selectie uit ons aanbod waardoor u niet kan wachten op vakantie te gaan. Of u nu voor een luxe hotel kiest of een gezellige camping. De volgende zonvakantiebestemmingen staan in dit magazine:

Italië, Malta, Spanje, Kroatië, Portugal, Frankrijk, Griekenland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Zonvakanties magazine 2023-2024