Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
November 2022
December 2022
Januari 2023
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Oostenrijk
Goed voorbereid op vakantie

Oostenrijk is al jaren een top bestemming onder onze reizigers en dat is niet gek! Ontdek samen met de Jong Intra Vakanties de prachtige bergbeekjes, de witte sneeuwtoppen boven de groene hellingen, de eeuwenoude steden en de machtige gletsjers.

Facetten als bergbeekjes, enorme rotsblokken, witte sneeuwtoppen boven groene hellingen, beboste bergen, kale kloven en machtige gletsjers ontbreken niet in de provincies Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland. Karinthië staat bekend om de meren en het mooie Burgenland biedt een interessante mengeling van Oostenrijkse en Hongaarse invloeden. U kunt ook kennis maken met prachtige eeuwenoude steden als Wenen, Innsbruck en Salzburg. Wist u dat wij ook busreizen wintersport naar Oostenrijk organiseren?

Oostenrijk volgens de Jong Intra Vakanties

Maatwerk Oostenrijk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde autorondreizen Oostenrijk en groepsrondreizen Oostenrijk samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.  

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Oostenrijk of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Oostenrijk? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tm vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Oostenrijk? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Stel uw eigen reis samen

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 247 vakanties in Oostenrijk

Vervoer

Vervoer in Oostenrijk

Een vignet is voor toeristisch en zakelijk verkeer op de Oostenrijkse snelwegen verplicht om te hebben. Het vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Voor voertuigen boven de 3,5 ton gelden andere normen. Kijk voor meer informatie op www.go-maut.at of neem contact op met Europass in Wenen, tel. 0043-1-955500.

Tip: Voorkom lange wachttijden bij de Oostenrijkse grens en koop uw vignet van tevoren in een ANWB winkel.

U bent in Oostenrijk verplicht om een veiligheidsvest, een gevarendriehoek en een verbanddoos mee te nemen in de auto. Het veiligheidsvest is alleen voor de bestuurder verplicht.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Oostenrijk is een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart vereist.

Seizoenen

Klimaat

Oostenrijk kent 3 verschillende klimaten. De hoogste berggebieden in onder andere Tirol en Vorarlberg hebben een hooggebergteklimaat en de lagergelegen delen van Oostenrijk in het oosten een gematigd landklimaat. De overgangsgebieden tussen deze 2 delen van Oostenrijk hebben een koud landklimaat met koude winters en vrij koele zomers.

Dat Oostenrijk een landklimaat heeft en vrijwel geen invloed heeft van de zee is te merken aan het veranderlijke karakter van het weer. Het weerbeeld kan binnen één of enkele dagen totaal omslaan en ook binnen het land zelf kunnen er op hetzelfde moment vrij grote verschillen in weertype en temperatuur voorkomen. Vooral de Alpengebieden zijn hier zeer vatbaar voor en zelfs in het dal aan de andere zijde van een berg kunnen grote verschillen zijn in het weer dat u op dat moment ervaart.

Tijdsverschil

Oostenrijk heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Cultuur in Oostenrijk

Kaiserschmarrn

Eten en drinken in Oostenrijk

De Oostenrijkse keuken zoals wij die vooral kennen is een boerenkeuken met stevige gerechten. Veel gerechten zijn beïnvloed door de Italiaanse, Hongaarse en Boheemse keuken, vanwege de geschiedenis die vooral met Hongarije verbonden is en de centrale ligging in Europa.

Wie kent niet de heerlijke Schnitzels of Tiroler Speck? Bij wintersporters zullen ook de Tiroler Gröstl en de Käsespätzle bekende gerechten zijn. En uiteraard mag een lekker drankje zoals een lokaal biertje of een goede Oostenrijkse wijn, en natuurlijk een lekker zoet nagerecht als Kaiserschmarrn niet ontbreken.

De Turken legden eeuwengeleden de basis voor de bekende Weense koffiecultuur met bekende varianten als de Wiener Melange. Probeer eens een koffiespecialiteit in het café van Hotel Sacher in Wenen of Salzburg met natuurlijk een stuk van de beroemde Sachertorte. 

Wilt u alvast in vakantiesfeer komen? Probeer dan het recept voor Kaiserschmarrn dat u vindt op het blog van de Jong Intra Vakanties.

All inclusive Oostenrijk

All inclusive is voor vele Nederlanders de ideale manier om van hun vakantie te genieten. Ervaar de rijke Oostenrijkse keuken, vaak vermengt met leuke themabuffetten en specialiteiten uit bijvoorbeeld Italië, terwijl u vooraf exact weet hoeveel uw vakantie gaat kosten. 

In Oostenrijk betekent all inclusive dat alle maaltijden en drankjes inbegrepen zijn. Maar vaak ook koffie met gebak, ijsjes of leuke activiteiten. Indien u een uitstapje gepland heeft kunt u vaak uw eigen lunchpakket samenstellen van het ontbijtbuffet. Maak optimaal gebruik van dit voordeel.

U leest er alles over op de speciale pagina all inclusive Oostenrijk.

Taal

In Oostenrijk wordt Duits gesproken en dit is tevens de officiële landstaal. Met Engels kunt u in veel toeristengebieden prima terecht. Met name in de wintersportregio's wordt door veel hotel- en restauranteigenaren ook een enkel woord Nederlands gesproken. Verder dan een gesproken begroeting of een bedankje komt het vaak niet, maar Oostenrijkers zullen een paar woorden Nederlands door uw Duits zeker begrijpen.

Oostenrijk in beeld

 • Zomer
  Zomer
 • Hallstatt
  Hallstatt
 • naturhotel-thalerhof-in-maria-alm-region-hochkoenig-medium-639
  naturhotel-thalerhof-in-maria-alm-region-hochkoenig-medium-639
 • Kaiserschmarrn
  Kaiserschmarrn

Populaire vakanties in Oostenrijk

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 247 vakanties in Oostenrijk
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!