Ontdek Oostenrijk 12-daagse autorondreis

  • Wenen - Schloss Belvedere
  • Seefeld
  • Zell am See - Kaprun
  • Wenen
  • Sachertorte
  • 15 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Wellness
  • Ontdek Salzburg & Wenen
  • Al jaren een topper
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt
  • Inclusief reisgids

Maak kennis met al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft: de bergwereld, pittoreske dorpjes, indrukwekkende historische steden Wenen & Salzburg, de meren in Karinthië en dat alles gecombineerd met de typische Oostenrijkse gezelligheid en zoete verleidingen zoals Apfelstrudel, Sachertorte en Mozartkugeln.

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
  1. Dag 1: Nederland - Zell am See-Schüttdorf
  2. Dag 2: Zell am See - Kaprun
  3. Volledig 12 daags programma

Over Ontdek Oostenrijk

Intro

Maak kennis met al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft: de bergwereld, pittoreske dorpjes, indrukwekkende historische steden Wenen & Salzburg, de meren in Karinthië en dat alles gecombineerd met de typische Oostenrijkse gezelligheid en zoete verleidingen zoals Apfelstrudel, Sachertorte en Mozartkugeln.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren we een ander hotel in de omgeving van uw bestemming.


Reviews

9,5
Uitstekend (9+) 3 reviews
  • Faciliteiten 9
  • Kamers 10
  • Maaltijden 9
  • Netheid & hygiëne 10
  • Personeel & Service 10
  • Prijs-kwaliteitverhouding 9,3
  • 9,7
    • Faciliteiten 10
    • Kamers 10
    • Maaltijden 10
    • Netheid & hygiëne 10
    • Personeel & Service 10
    • Prijs-kwaliteitverhouding 8
  • 10
    • Prijs-kwaliteitverhouding 10

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Maak kennis met veelzijdig Zell am See
- Toeristische route: Großglockner Hochalpenstraße
- Zoek de zon op in Karinthië
- Kijk uw ogen uit in Wenen
- Ontdek de authentieke stad Salzburg

Dagprogramma

  1. Dag 1: Nederland - Zell am See-Schüttdorf

    Naarmate u de Duitse grens oversteekt, verandert het landschap en wordt u getrakteerd op glooiende heuvels en uitgestrekte bossen. Maar het beste moet nog komen wanneer de majestueuze Alpen zich aandienen. Rijd door slingerende bergwegen en geniet van adembenemende panorama's die u keer op keer doen stoppen voor een foto. Uw 1e bestemming in Oostenrijk is Zell am See- Schüttdorf. De oevers van het glinsterende Zeller meer, omringd door bergtoppen bevindt zich op korte afstand. Ontdek de charme van het autovrije centrum van Zell am See met kleurrijke huizen en gezellige boetiekjes. Geniet van lokale specialiteiten in traditionele restaurants, waar de Oostenrijkse gastvrijheid u warm verwelkomt.

    Maak uw reis extra bijzonder door onderweg te stoppen bij betoverende plekken zoals de schilderachtige stadjes langs de Romantische Strasse in Duitsland. 

  2. Dag 2: Zell am See - Kaprun

    Het meer bij Zell am See biedt diverse watersport mogelijkheden en langs de oever zijn er diverse strandjes om op een warme zomerdag wat verkoeling te zoeken. Bekijkt u de omgeving liever vanaf het water? Ervaar dan de serene schoonheid van het meer tijdens een boottocht. Peddel rustig rond op een roeiboot of geniet van een romantische cruise op een elektrische boot. Het uitzicht op de omliggende bergen is werkelijk adembenemend.

    U kunt ook de hoogte in, naar de Kitzsteinhorn-gletsjer. Hier kunt u een gletsjerwandeling maken en er kan zelfs worden geskied. Alleen in de maanden juli en augustus wordt de gletsjer gesloten voor wintersporters om het kwetsbare gletsjerijs te beschermen.

    Wij raden u aan om een ritje met de Schmittenhöhebahn-kabelbaan te maken. Eenmaal boven aangekomen kunt u tijdens een van de vele wandelroutes, genieten van het indrukwekkende uitzicht.

  3. Dag 3: Großglockner Hochalpenstraße
    De Grossglockner Hochalpenstrasse begint in het charmante stadje Bruck en neemt u mee op een reis van 48 kilometer door de Hohe Tauern, de grootste nationale parken van de Alpen. Tijdens deze betoverende rit komt u oog in oog te staan met de grootsheid van de natuur, omringd door bergtoppen, gletsjers en weelderige alpenweiden.Eén van de hoogtepunten van de route is de indrukwekkende Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, een uitkijkpunt dat een panoramisch uitzicht biedt op de Pasterze-gletsjer, de langste gletsjer van Oostenrijk, en de majestueuze Grossglockner, de hoogste berg van het land.

    De Großglockner is de hoogste berg en grootste gletsjer van Oostenrijk en heeft een hoogte van ca. 3798 meter en was vroeger alleen toegankelijk voor geoefende bergsporters. Inmiddels is er voor iedereen iets te doen hier. Tentoonstellingen en musea, berghutten en -restaurants, wandelroutes, bezoekers- en informatiecentra brengen dit afwisselende gebied goed in kaart.

  4. Dag 4: Zell am See-Schüttdorf - Millstatt, ca. 155 km

    Na het ontbijt staat er wederom een prachtige autorit op het programma, waarbij u kunt kiezen voor de snelle route over Bischofshofen, waarbij u een deel over de autosnelweg kunt afleggen of de mooie route door het Gasteinertal, waarbij u gebruik maakt van de Tauern spoortunnel. Deze alternatieve route is zeker een aanrader, maar trekt u ca. 2,5 uur extra uit voor de reis. U verblijft 3 nachten in Millstatt in Karinthië.

  5. Dag 5: Millstatt en omgeving

    Het glinsterende blauwe water van het Millstätter See is een van de grootste trekpleisters van de regio. Geniet van een ontspannen dag aan het meer, neem een verfrissende duik of maak een boottocht om de schilderachtige omgeving vanaf het water te bewonderen. De Milstätter See is ook een paradijs voor liefhebbers van watersport en recreatie. Of u nu wilt zwemmen, zeilen, kajakken of gewoon ontspannen aan het meer, de mogelijkheden zijn eindeloos.

    Breng tijdens uw verblijf in Millstatt ook zeker een bezoek aan de Abdij en het Sommeregg kasteel. De historische benedictijnenabdij dateert uit de 11e eeuw. U kunt het kloostercomplex verkennen, een bezoek brengen aan de museumtentoonstellingen of wandelen door de mooie kloostertuin. Het Sommeregg kasteel is gelegen aan de oevers van de Milstätter See. Ontdek de geschiedenis van het kasteel, bewonder de ridders tijdens een zwaardgevecht en verken de geheime ondergrondse gangen.


    Maakt u ook eens een wandeling naar de Tschiernock Alm, waar u wordt beloond met een panoramisch uitzicht over de Millstätter See en de omliggende bergen. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de ongerepte natuur. De Nockalmstraße is een schilderachtige panoramische weg die door het Nationaal Park Nockberge slingert. Rijd langs indrukwekkende uitzichtpunten, bloemrijke weiden en authentieke berghutten.


  6. Dag 6: Karintische meren

    De gezellige dorpen rond de Milstätter See zijn de ingrediënten voor een leuke dagtrip, maar ook een mooie rondrit langs de andere Karinthische meren is een aanrader.

    Elk meer in Karinthië heeft zijn eigen unieke karakter en betovert bezoekers met een ongekende schoonheid. De Wörthersee (op ca. 60 km), een van de warmste meren van de Alpen, verwelkomt u met zijn mondaine sfeer. Cruisend op een boot over het heldere water, omgeven door glooiende heuvels en charmante dorpjes, voelt u de ontspannen sfeer die deze regio kenmerkt. Aan de oever vindt u chique promenades en trendy strandclubs waar u kunt genieten van het goede leven. Het kenmerkendste aspect van de Weissensee (op ca. 40 km) is ongetwijfeld de ongerepte natuuromgeving. Omringd door dichte bossen en imposante bergen, biedt het meer een schilderachtig decor met glinsterend blauw water, wat het tot een idyllisch plaatje maakt.

    Of je nu kiest voor de Wörthersee, de romantische Weissensee, of een van de vele andere prachtige meren, Karinthië laat u keer op keer verwonderen. De meren vormen niet alleen het perfecte decor voor ontspanning, maar ook voor avontuurlijke activiteiten zoals zwemmen, zeilen, kajakken en wandelen. Beide meren: Wörthersee en de Weissensee zijn vanuit Millstatt goed te bereiken.

  7. Dag 7: Millstatt - Wenen, ca. 410 km

    Na het ontbijt verlaat u Millstatt voor een wat langere autorit naar uw volgende bestemming. Het eerste deel gaat dwars door Karinthië, langs de hoofdstad Klagenfurt en door een mooi landschap. Via Graz rijdt u naar de indrukwekkende hoofdstad van Oostenrijk: Wenen.

  8. Dag 8 en 9: Wenen

    De aankomende twee dagen staan volledig het teken van de Oostenrijkse hoofdstad: Wenen. Het aantal bezienswaardigheden in Wenen is ongekend groot. Neem in ieder geval de tijd voor een bezoek aan het prachtige paleis Schönbrunn, het minstens zo mooie paleis Belvedère, de Stephansdom in het gezellige centrum waar zich ook de opera en het beroemde Hotel Sacher bevinden en de Hofburg met de Spaanse Rijschool.

    De Prater is een groots kermisachtig pretpark midden in de stad dat bekend is van o.a. het reuzenrad. Op de top van het reuzenrad (ca. 70 m) heeft u een mooi uitzicht over Wenen. Brengt u tijdens uw verblijf in Wenen ook eens een bezoek aan het Stadtpark. Dit is een druk bezocht park aan de Ringstrasse met idyllische beekjes en vijvers. Heel wat kunstenaars en musici kregen hier een standbeeld, waaronder Johann Strauss en Franz Schubert. Wist u dat u Wenen perfect kunt ontdekken met de fiets? De goed onderhouden fietspaden brengen u leiden u binnen mum van tijd naar de mooiste plekjes van deze veelzijdige stad.


    U kunt bij ons een aantal leuke excursies reserveren om de stad nog beter te ontdekken.

  9. Dag 10: Wenen - Salzburg, ca. 260 km

    Uw laatste dagrit door Oostenrijk leidt u door het dal van Donau langs Melk, met het beroemde en prachtig gelegen klooster, de gezellige stad Linz en door het Salzkammergut naar de hoofdstad van het Salzburgerland, Salzburg.

  10. Dag 11: Salzburg

    Salzburg is dé stad van Mozart en midden in de historische stad, die in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, staat zijn geboortehuis dat nu een museum is. Schloss Heilbrunn is ook zeker een bezoek waard. Maak een selfie bij de tuinen van Schloss Mirabel, waar gouvernante Maria uit The Sound of Music het lied Do-Re-Mi zong. Vanaf de vesting Hohensalburg heeft u een mooi uitzicht en ligt heel Salzburg aan uw voeten. Lunchen en koffie drinken doet u bij een van de vele restaurantjes die de compacte stad rijk is.

  11. Dag 12: Einde rondreis

    Uw rondreis eindigt na het ontbijt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 11 overnachtingen volgens beschrijving
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Parkeer-, tol- en entreegelden
  • Eventuele toeristenbelasting in de hotels

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook