Rhône en Saône 9-daagse riviercruise met HS Amadeus Provence

  • Avignon
  • Lyon
  • Avignon - Palais des Papes
  • Rhône en Saône
  • Nancy
  • 19 foto's
  • Riviercruises
  • Rondreizen
  • Cruises

Groepsgrootte min. 120 en max 140 deelnemers

  • Cruise per HS Amadeus Provence
  • Nederlandssprekende cruiseleaders
  • Verblijf aan boord op basis van volpension
  • Geniet van de 9-daagse riviercruise over de Rhone in 5-sterren luxe!<br>

Stap aan boord van hotelschip Amadeus Provence. Dit hotelschip, bouwjaar 2017, is één van de allermooiste schepen die u kunt vinden op de Rhône en Saône en draagt met trots haar vijf sterren. De grandeur vindt u terug in elk detail. Vanuit de sfeervolle salon of vanaf het Zonnedek geniet u van de schitterende uitzichten op het kleurrijke Rhônelandschap. Ontdek de charme van Frankrijk tijdens uw cr

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
  1. Dag 1: Nederland – Nancy
  2. Dag 2: Nancy – Lyon - Mâcon
  3. Volledig 9 daags programma

Over Rhône en Saône

Intro

Stap aan boord van hotelschip Amadeus Provence. Dit hotelschip, bouwjaar 2017, is één van de allermooiste schepen die u kunt vinden op de Rhône en Saône en draagt met trots haar vijf sterren. De grandeur vindt u terug in elk detail. Vanuit de sfeervolle salon of vanaf het Zonnedek geniet u van de schitterende uitzichten op het kleurrijke Rhônelandschap. Ontdek de charme van Frankrijk tijdens uw cruise over de Rhône en Saône. Reizen in comfort en stijl waar de Romeinse keizers jaloers op zouden zijn. Eten, wijn, kunst, architectuur, landschap en geschiedenis - het komt allemaal samen in Zuid-Frankrijk. Tussen Lyon en Chalon maakt u kennis met de rivier de Saône en de omliggende wijnstreek van de Beaujolais. Vanaf Lyon bevaart u vervolgens in zuidelijke richting de Rhône die uitmondt in de Middellandse Zee. Hier bevindt zich het natuurpark de Camargue. Natuurlijk meren we ook af in gezellige stadjes zoals Avignon en Arles. Een heerlijke, zonnige cruise!


Verblijf

Kamers
De royale en comfortabele cabines van het riviercruiseschip Amadeus Provence zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals: TV met video-informatie, radio, telefoon, individueel regelbare airconditioning en verwarming en eigen badkamer met douche en toilet.

De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17m² met een innovatieve horizontale panorama schuifpui, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden en welke op deze wijze tevens dient als Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26m², met een privé verandabalkon. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.
Faciliteiten
Op het Mozartdek van hotelschip Amadeus Provence kunt u in de sfeervolle panoramasalon heerlijk genieten van de prachtige landschappen die aan u voorbij trekken. Ontspannen doet u op het Zonnedek waar u ook het zwembad vindt, in de Amadeusclub of in de openlucht lounge River Terrace. Tevens vindt u op het Mozartdek van hotelschip Amadeus Provence de volgende faciliteiten: fitnessfaciliteiten, massageruimte, boutique, zwembad en kapsalon. Het restaurant vindt u op het Straussdek, hier geniet u van de voortreffelijke maaltijden.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Er is op hotelschip Amadeus Provence een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozartdek, het Straussdek en het Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap. Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Amadeus Provence is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Elektrische scootmobiels zijn uitgesloten.

Verzorging
Aan boord wordt u ontvangen met een welkomstcocktail. Door het volpension aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack), komt u culinair dineren in het panorama-restaurant? Geniet tijdens het Captains Dinner van deze speciale avond met uw medereizigers.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Nederland – Nancy

    U reist naar Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk-Gilze Tilburg. Ontmoeting met uw medepassagiers en cruiseleaders. U reist per Comfort Class touringcar naar Nancy. In (omgeving van ) Nancy overnacht u in een 4-sterren hotel. Het diner vanavond is inbegrepen.

  2. Dag 2: Nancy – Lyon - Mâcon

    Na een heerlijk ontbijt in uw hotel in Nancy rijdt u per Comfort Class touringcar naar Lyon. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Provence vindt plaats om ca. 16.00 uur. U geniet van een welkomstdiner aan boord en vaart naar Mâcon.

  3. Dag 3: Mâcon – Chalon sur Saône

    ‘s Morgens gaan de liefhebbers vanuit Mâcon van boord voor een leuke en interactieve excursie naar de truffelboerderij (excl.). Tijdens een rondleiding door de boomgaard gaat u samen met de truffelboer en zijn hond op zoek naar deze Franse lekkernij. Vanmiddag gaan de liefhebbers op excursie naar de Beaujolais wijnstreek, in het zuiden van de Bourgogne (excl.). Een indrukwekkende tour waarbij u een wijnboer bezoekt. Terug aan boord geniet u van een heerlijk diner en varen we naar Chalon-sur-Saône.

  4. Dag 4: Chalon sur Saône – Tournus – Lyon

    Vanmorgen rijden we per Comfort Class touringcar vanuit Chalon-sur-Saône naar het stadje Beaune, waar we op bezoek gaan bij het mooiste gasthuis ter wereld, het Hospices de Beaune. De fietsliefhebbers kiezen voor de dagexcursie per e-bike langs Franse wijngaarden, pittoreske dorpen en kastelen. U krijgt een lunchpakket mee en geniet onderweg van koffie en gebak. Als afsluiting bezoekt u het kasteel van Cormatin. Een excursie die u niet snel zult vergeten! Kunstliefhebbers halen hun hart op in de weelderige woning met prachtig ingerichte appartementen tijdens de middagexcursie naar het kasteel van Cormatin. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Tournus, voor de inscheping van de excursiepassagiers. Vervolgens varen we verder richting Lyon, waar we de volgende morgen vroeg zullen afmeren.

  5. Dag 5: Lyon - Avignon

    Vanmorgen ligt uw hotelschip in Lyon. De excursiepassagiers maken door middel van een stadstour door het historische centrum kennis met deze zijdestad (excl.). Eenmaal terug aan boord geniet u van de lunch. Ondertussen gaan de trossen los en maken we voor het eerst kennis met de Rhône. De rivier stroomt hier rondom de stad Lyon en buigt dan af naar Zuid-Frankrijk om uiteindelijk in de Middellandse Zee uit te monden. De Amadeus Provence koerst verder zuidwaarts richting Avignon, waar we de volgende ochtend zullen afmeren. Een heerlijke middag en avond ontspannen varen aan boord van uw luxe hotelschip.

  6. Dag 6: Avignon - Arles

    Vanmorgen ontdekt u tijdens de stadswandeling historisch Avignon en brengt u een bezoek aan het Pausenpaleis (excl.). Vanmiddag kunt u deelnemen aan een excursie naar de Pont du Gard (excl.). Eenmaal terug aan boord geniet u van een heerlijk diner. Onderwijl zet uw hotelschip koers naar Arles.

  7. Dag 7: Arles - Châteauneuf-du-Rhône

    Deze morgen neemt een deskundige gids u mee naar Arles en bezoekt u het amfitheater, de imposantste bezienswaardigheid van de stad. Vanuit Arles bezoeken we vanmiddag per touringcar het schitterende natuurgebied Le Camargue. U zult zeker genieten van de bijzondere natuur, flora en fauna. U bezoekt een stierenboerderij en sluit af met een aperitief van producten uit de regio zoals, paté, tapenade van olijven en meloen. ’s Avonds geniet u van een diner aan boord en varen we verder van Arles naar Châteauneuf-du-Rhône, waar de volgende morgen vroeg zal worden afgemeerd.

  8. Dag 8: Châteauneuf-du-Rhône – Le Pouzin – Lyon

    Vanmorgen komen we aan in Châteauneuf du Rhône, tevens het uitgangspunt voor onze prachtige excursie naar Gorges de l’Ardèche (excl.). Na het ontbijt ontschepen de excursiepassagiers en gaan per touringcar op pad. U bezoekt de bekende kloof met enorme rotsformaties van kalksteen, uitgesleten door de rivier de Ardèche. Langs de route heeft u prachtige uitzichtpunten. De kloven van de Ardèche vormen één van de meest indrukwekkende natuurmonumenten van Zuid-Frankrijk. Onderwijl vaart uw hotelschip naar Le Pouzin, waar de excursiepassagiers weer inschepen. Lunch aan boord. Aansluitend gooit de Amadeus Provence voor de laatste maal deze cruise de trossen los en zetten we koers naar Lyon. Vanmiddag kunt u heerlijk ontspannen, varen en genieten. Het uitzicht op het afwisselende Rhônelandschap laat u steeds weer verbazen.

  9. Dag 9: Lyon – Nederland

    Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Provence en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Lyon. Per Comfort Class touringcar reist u terug naar Van der Valk Gilze-Tilburg en metrostation Rotterdam Capelsebrug. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!


Additionele informatie

Tijdens deze reis zullen we af en toe 's nachts varen. Zowel dag 1 als dag 9 zijn reisdagen per touringcar.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Lyon – Nederland.
  • Hotelovernachting op de heenreis in Frankrijk o.b.v. halfpension, verblijf in 4-sterrenhotel in Nancy.
  • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
  • Volpension verzorging aan boord.
  • • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
  • • Koffie en thee na lunch en diner.
  • • Water tijdens elke maaltijd.
  • • Koffie of thee in de middag.
  • • Welkomstcocktail.
  • • Welkomstdiner.
  • • Captains Gala Dinner.
  • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
  • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
  • Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
  • Gratis Wi-Fi aan boord
  • Alle haven- en lokale belastingen
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Reis naar en van Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk-Gilze Tilburg
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden
  • Toeslagen voor andere type accommodaties
  • Eventuele brandstoftoeslag
  • Excursies (bij boeking of aan boord te reserveren), (excursies in de dagbeschrijving zijn niet inbegrepen in de reissom)
  • Verzekeringen
  • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook