19-daagse groepsrondreis Western Bonanza

Verschillende reismogelijkheden

Inclusief Nederlandssprekende reisleiding. U krijgt de mogelijkheid om de meest bekende hoogtepunten van de westelijke staten van Amerika te ontdekken. Een unieke reis vol afwisselingen en hoogtepunten! Meer reisinformatie

vanaf € 2781 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

Western Bonanza

Deze groepsrondreis biedt u de mogelijkheid om de meest bekende hoogtepunten van de westelijke staten van Amerika te ontdekken zoals de steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco en een groot aantal nationale parken waaronder Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yellowstone. Tevens zult u een aantal minder bekende, maar zeker even spectaculaire nationale parken bezoeken, zoals Arches, Canyonlands en Capitol Reef en maakt u kennis met de zeer boeiende historie van de goudzoekers en de eerste pioniers die vanuit het oosten het westen wilden veroveren. Een unieke reis vol afwisselingen en hoogtepunten!

Inbegrepen highlights
- San Francisco & stadstour
- Yellowstone National Park
- Grand Teton National Park
- Salt Lake City & stadstour
- Arches National Park
- Capitol Reef National Park
- Canyonlands National Park
- Bryce Canyon National Park
- Route 66
- Grand Canyon National Park
- Lake Powell
- Las Vegas
- Los Angeles & stadstour

Bij ons inclusief!
- Vliegreis per KLM of American Airlines*
- Gegarandeerd vertrek op alle vertrekdata
- 17 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in een kamer met bad of douche en toilet. De hotels liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang
- Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken
- Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet
- Begeleiding door deskundige Nederlandse reisleiding, vanaf de avond op dag 1 tot de aankomst in het hotel op dag 17. U reist in een internationaal gezelschap, dus de reisleiding informeert u tijdens de rondreis in meerdere talen.
*Deze reisonderdelen zijn alleen inbegrepen wanneer u deze reis boekt inclusief vliegreis

Deze reis verlengen?
Al onze reizen zijn gemakkelijk uit te breiden met een verblijf vóór of na de reis. Voor individuele reizen bestaat tevens de mogelijkheid om gedurende de reis extra nachten te reserveren of een reis op maat te laten samenstellen. Informeer naar de mogelijkheden, bel 0180 - 457 803 of mail verrereizen@dejongintra.nl.

Deze reis boeken exclusief vliegreis
Voor al onze rondreizen geldt dat u deze exclusief vliegreis van en naar Amsterdam kunt boeken. Denkt u dan ook aan eventuele benodigde binnenlandse vliegreizen. Zie voor meer informatie het tabblad exclusief vliegreis.

Dag 1: Amsterdam - San Francisco

Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel nabij de luchthaven waar u kennismaakt met de reisleiding en waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Belangrijk! Transfers van en naar de luchthaven. Daar u reist in internationaal gezelschap zult u uw reisgezelschap niet op de luchthaven van aankomst in Amerika treffen maar pas de volgende dag bij de start van uw rondreis. Het wereldwijde systeem van transferverzorging is in Amerika heel anders. Voor uw gemak, flexibiliteit en snelheid is het transfer bij aankomst en bij vertrek niet inbegrepen. Simpelweg omdat het nemen van een taxi of een airportshuttle van uw hotel sneller en voordeliger is. Indien u echter wenst om een transfer door ons te laten verzorgen dan doen we dit uiteraard graag en kunt u deze bij ons extra reserveren.

Dag 2: San Francisco

Ervaar zelf waarom zoveel mensen hun hart in San Francisco achterlaten. Tijdens een stadsrondrit zult u kennis maken met de bezienswaardigheden en de geluiden van deze stad, zoals Union Square, de Golden Gate Bridge en de beroemde Cable Cars. De middag heeft u vrij.

Dag 3: San Francisco – Lake Tahoe – Reno (ca. 435 km)

U rijdt naar Sacramento, de hoofdstad van 'Golden State' Californië. U stopt in 'Old Town', eens het drukke centrum tijdens de Gold Rush. Vervolgens verder naar Lake Tahoe, prachtig gelegen in het Sierra Nevada gebergte. In de namiddag brengt u een bezoek aan het mijnstadje Virginia City en aansluitend rijdt u verder naar het nabijgelegen Reno, waar u zult overnachten en een gokje kunt wagen.

Dag 4: Reno – Elko – Twin Falls (ca. 730 km)

Vandaag reist u verder door Nevada, door het Black Rock woestijngebied en steppelandschap. Langs de Humboldt rivier en via de Oregon & California Trail en het stadje Elko arriveert u later in middag in de 'Gem State' Idaho waar u zult overnachten in Twin Falls, bekend vanwege de watervallen.

Dag 5: Twin Falls - Yellowstone National Park (ca. 430 km)

De reis gaat verder in oostelijke richting voorbij de lavavlaktes in het gebied rondom de Snake River. U rijdt verder naar Craters of the Moon National Monument, een prachtig maanlandschap en een beschermd natuurgebied. Laat in de middag komt u aan in Amerika’s allereerste nationale park, Yellowstone, opgericht in 1872 en ogend als een bizar sprookjeslandschap. De komende 2 nachten verblijft u in de omgeving van het park.

Dag 6: Yellowstone National Park

U heeft de hele dag om de wonderen van Yellowstone te ontdekken. Bewonder de geisers, 'mudpots', 'fumaroles' en heetwaterpoelen met namen als Old Faithful en Mammoth Hot Springs en geniet van de donderende watervallen in de Yellowstone Canyon. Er is ook een enorme variatie aan wild te vinden in dit park, zoals bizons, wapitiherten, elanden en grizzly beren!

Dag 7: Yellowstone National Park - Grand Teton National Park – Salt Lake City (ca. 690 km)

Vandaag bezoekt u een ander natuurwonder van deze streek: Grand Teton National Park, met zijn besneeuwde bergtoppen. Breng een kort bezoek aan Jackson Hole, een stadje wat zorgvuldig haar kleurrijke verleden bewaard heeft. In 'Salt Lake', in de 'Mormon State' Utah bezoekt u kort enkele van de bezienswaardigheden. Overnachting in Salt Lake City.

Dag 8: Salt Lake City - Moab (ca. 375 km)

's Ochtends kunt u nog even rustig rondwandelen door Salt Lake City voordat u weer de bus instapt en op weg gaat naar Moab, vlakbij de Colorado River en omringd door een geweldig en ruig landschap. Voor vanavond kunt u ter plaatse een spectaculaire tocht per jetboat over de machtige Colorado River reserveren. U verblijft 2 nachten in Moab.

Dag 9: Moab

Vandaag staan 2 van de meest spectaculaire parken van Amerika op het programma. De eerste stop is bij het Arches National Park, met meer dan 2.000 uit zandsteen gevormde bogen in de meest opvallende kleuren en vormen, zoals de Delicate Arch. Vervolgens rijdt u verder naar Canyonlands National Park met een ruige wildernis met tafelvormige plateaus, kleurrijke rotspieken en diepe canyons.

Dag 10: Moab - Bryce Canyon National Park (ca. 440 km)

Via het Capitol Reef National Park, genoemd naar het Capitool in Washington, rijdt u naar Bryce Canyon, een complex landschap van rotsachtige pilaren in vreemde vormen en maten. Deze rotsformaties staan bekend als Hoodoos en creëren een doolhof van veranderende vormen en kleuren. Overnachting in de omgeving van het park.

Dag 11: Bryce Canyon National Park - Lake Powell - Grand Canyon National Park - Williams (ca. 640 km)

U reist naar het diepblauwe meer Lake Powell en rijdt verder in zuidelijke richting, door de Navajo Indian Reservation, naar de wereldberoemde Grand Canyon. U stopt bij de South Rim om de diepte te ervaren. Overnachting in Williams, vlakbij de Grand Canyon.

Dag 12: Williams - Route 66 - Las Vegas (ca. 500 km)

Van het hoge Coconino Plateau daalt u af naar de Mojave Desert en gaat op weg naar Las Vegas. Maar eerst ervaart u nog een deel van de romantische tijd, toen de Route 66 nog Amerika’s 'hoofdstraat' was. In Las Vegas probeert men met shows, laservoorstellingen en complete zeeslagen de bezoekers aan te trekken. U verblijft 2 nachten in Las Vegas.

Dag 13: Las Vegas

Een hele dag de tijd om de 'City of Glitter & Glamour' op eigen gelegenheid te ontdekken en ter plaatse een aantal excusrsie te reserveren. Maak overdag bijv. een excursie naar Death Valley National Park, één van de droogste, heetste en laagst gelegen plekken op aarde en bezoek 's avonds één van de vele wervelende shows. U zult zich absoluut niet vervelen!

Dag 14: Las Vegas - Los Angeles (ca. 450 km)

Dwars door de Mojave woestijn gaat u op weg naar Los Angeles en maakt onderweg een stop bij Calico Ghost Town, één van de weinig overgebleven authentieke mijnstadjes. Het stedelijke gebied van LA omvat onder andere het chique Beverly Hills, het historische Olvera Street, het zonnige Santa Monica, het prachtige Griffith Park en natuurlijk trendy Hollywood met zijn filmsterren. U maakt een korte stadsrondrit onderweg naar uw hotel, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 15: Los Angeles

U heeft een hele dag om Los Angeles te verkennen. Rust eens lekker uit bij het zwembad of ga mee met één van de excursies naar o.a. Universal Studios, waar u kunt zien hoe films worden gemaakt en waar u kunt deelnemen aan een aantal fantastische attracties en shows. Of ga mee met de strandtour. Kortom, genoeg te doen vandaag!

Dag 16: Los Angeles - Santa Barbara – San Luis Obispo (ca. 255 km)

In de ochtend maakt u een korte rit van Los Angeles naar het historische Santa Barbara. Via de bekende Pacific Coast Highway passeert u plaatsen zoals Malibu en Santa Monica. Santa Barbara is het “Cannes van de Stille Oceaan”. De rit gaat ‘s middags verder in noordelijke richting, naar San Luis Obispo, waar u vanavond zult overnachten.

Dag 17: San Luis Obispo – Carmel/Monterey - San Francisco (ca. 470 km)

De reis gaat verder in noordelijke richting naar Carmel, een artistiek stadje en onderweg brengt u nog een kort bezoek aan Monterey's Old Fisherman's Wharf. In de late middag rijdt u verder naar de 'City by the Bay' San Francisco, uw eindbestemming waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 18: San Francisco - Amsterdam

U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Let op!  Indien u deze reis boekt exclusief vliegreis eindigt uw programma na het uitchecken uit uw hotel in San Francisco.

Dag 19: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Inbegrepen
- Vliegreis Amsterdam – San Francisco v.v. met KLM of American Airlines*
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing*
- Vervoer per luxe airconditioned touringcar
- U reist in internationaal reisgezelschap met deskundige meertalige reisleiding (waaronder Nederlands)vanaf de avond op dag 1 tot de aankomst in het hotel op dag 17
- Entreegelden en excursies volgens programma
- 17 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in een kamer met bad of douche en toilet
- Verzorging op basis van logies
- Kofferservice (1 koffer per persoon)
*Deze reisonderdelen zijn alleen inbegrepen wanneer u deze reis boekt inclusief vliegreis

Niet inbegrepen
- Intercontinentale vluchten*
- Maaltijden
- Eventuele ter plaatse aangeboden optionele excursies met bijbehorende entreegelden
- Transfers van en naar de luchthaven. Daar u reist in internationaal gezelschap zult u uw reisgezelschap niet op de luchthaven van aankomst in Amerika treffen maar pas de volgende dag bij de start van uw rondreis. Het wereldwijde systeem van transferverzorging is in Amerika heel anders. Voor uw gemak, flexibiliteit en snelheid is het transfer bij aankomst en bij vertrek niet inbegrepen. Simpelweg omdat het nemen van een taxi of een airportshuttle van uw hotel sneller en voordeliger is. Indien u echter wenst om een transfer door ons te laten verzorgen dan doen we dit uiteraard graag en kunt u deze bij ons extra reserveren
- Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
*Deze reisonderdelen zijn niet inbegrepen wanneer u deze reis boekt exclusief vliegreis

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: Deze groepsrondeis heeft voor alle vertrekdata een gegarandeerd vertrek! Het maximum aantal deelnemers ligt gemiddeld genomen rond 30 personen. Een hoogst enkele keer kan het voorkomen dat het maximum 38 is.

Overnachtingen
Gedurende deze groepsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels.

Plaats - Accommodatie
2 x San Francisco - Parc 55 Wyndham
1 x Reno - Harrah’s Reno
1 x Twin Falls - Shilo Inn Twin Falls
2 x Yellowstone National Park - Gray Wolf Inn of Brandin Iron Inn
1 x Salt Lake City - Red Lion Hotel Salt Lake Downtown
2 x Moab - Super 8 Moab
1 x Bryce Canyon National Park - Bryce View Lodge
1 x Flagstaff - Days Hotel Flagstaff
2 x Las Vegas - Luxor Las Vegas
2 x Los Angeles - Los Angeles Airport Marriott
1 x Pismo Beach - Edgewater Inn & Suites
1 x San Francisco - Hotel Kabuki
Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen

Ambassade van Amerika

Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag
Tel: 070 - 310 2209
Fax: 070 - 310 2207
Website: thehague.usembassy.gov

Bevolking

Amerika, het beloofde land, heeft in al die jaren van haar bestaan een enorme aantrekkingskracht gehad op Europeanen, Aziaten, Afrikanen, Zuid-Amerikanen, Mexicanen en inwoners van de Caribbean. Dit heeft tot gevolg gehad, dat eigenlijk alle nationaliteiten of een mix daarvan terug te vinden zijn in Amerika. De oorspronkelijke bewoners, de Indianen, vormen nog maar een half procent van de totale bevolking. Totaal telt Amerika ruim 300 miljoen inwoners.

Elektriciteit

In Amerika werkt het elektriciteitsnet op 110V en heeft u voor uw elektrische apparatuur een verloopstekker nodig plus een adapter van 220V naar 110V.

Eten & drinken

In Amerika kunt u alles eten wat u wilt, bijna alle keukens zijn vertegenwoordigd, afhankelijk natuurlijk van waar u naartoe reist en verblijft. Amerika wordt ook gezien als het land dat Fast Food ontdekt heeft. De hamburgers, pizza’s, hotdogs en fried chicken zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken naast natuurlijk Coca Cola, Pepsi en Budweiser. De porties zijn groot en hou daar dus rekening mee. Meer en meer biedt Amerika ook exclusieve en kwalitatief goede restaurants aan dus ook voor de fijnproever is meer dan genoeg lekkers te vinden. Alcohol is in de meeste gevallen pas verkrijgbaar vanaf 21 jaar en op vele plaatsen in Amerika is ook een rookverbod in openbare ruimtes en in restaurants en bars.

Feestdagen

Officiële: 1 januari Nieuwjaarsdag, 3e maandag in januari Martin Luther King Day, 3e maandag in februari Washington’s verjaardag, laatste maandag in mei Memorial Day, 4 juli Independance Day 4th of July, 1e maandag in september Labor Day, 4e donderdag in november Thanksgiving en 25 december Kerstmis.
Onofficiële: 2 februari Groundhog Day, 12 februari Lincoln’s verjaardag, 14 februari Valentijnsdag, 17 maart St. Patrick’s Day, 1 april April Fool’s Day, 22 april Earth Day, 12 oktober Columbus Day, 31 oktober Halloween, 11 november Veteran’s Day.

Fooien

In Amerika wordt overal fooi gevraagd en in een aantal gevallen wordt het verplicht op de nota geplaatst, vaak ca. 15%. De portier bij het hotel, de kofferdrager, de taxichauffeur, het personeel in bars en restaurants.... u kunt het zelf niet bedenken, want overal wordt bijna van u verwacht dat u een fooi geeft van minimaal 10%. Dat heeft ook te maken met het basissalaris van deze medewerkers dat erg laag is. De fooi is dus echt een zeer nodige aanvulling op hun salaris. Ze zullen vaak ook alles in het werk stellen om u zo tevreden mogelijk te laten zijn.

Geld & credit cards

De munteenheid in Amerika is de Amerikaanse Dollar (USD of US$). Een USD is ca. € 0,80. Geld wisselen of opnemen is geen probleem. U kunt veelal bij pinautomaten geld opnemen indien uw pas is voorzien van een Cirrus logo. De creditcard is een veelgebruikt betaalmiddel, ook in winkels. Het is zeker aan te raden een credit card mee te nemen aangezien dit zelfs verplicht is voor het huren van een camper of auto en u het tegenwoordig ook bijna altijd nodig heeft om een borgstelling te doen voor uw accommodatie.

Geografie

De Verenigde Staten grenst in het noorden aan Canada en in het zuiden aan Mexico. Het land ligt ingesloten tussen de Atlantische Oceaan in het oosten en in het westen de Grote Oceaan. De Verenigde Staten bestaat uit 50 staten, die een groot deel van het continent Noord-Amerika beslaan. Alaska wordt door Canada gescheiden van de rest van de Verenigde Staten en Hawaï ligt midden in de Grote Oceaan.

Gezondheid & vaccinaties

Amerika is een veilig land en uw gezondheid loopt weinig risico. Het klimaat en de natuur vragen u echter wel voorzichtig te zijn. Bescherm uzelf goed tegen de zon en let bij zwemmen op stromingen. Negeer nooit het advies van de lokale bevolking. Houdt u zich in de natuur altijd aan de veiligheidsvoorschriften.

De Jong Intra Vakanties mag geen officiële adviezen geven omtrent vaccinaties. Enkel kunnen wij u adviseren om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts of met de plaatselijke GGD voor de laatste informatie omtrent vaccinaties. Voor bezoekers uit Nederland zijn momenteel geen vaccinaties vereist. Om de muggen op afstand te houden, kunt u het beste tropische muggenmelk meenemen waar ‘deet’ in zit. Houdt u er rekening mee dat medicijnen zonder doktersverklaring aangemerkt kunnen worden als drugs. Ga altijd even bij uw huisarts na of de medicijnen die u meeneemt verslavende middelen bevatten. Indien nodig kunt u door uw arts een doktersverklaring (in het Engels) laten opstellen.

Kleding

Voor Amerika raden wij aan om, gezien de klimaatsverschillen tussen de verschillende gebieden, overigens geheel afhankelijk van uw reis, hier in uw kledingkeuze rekening mee te houden. Amerikanen kleden zich over het algemeen zeer casual, volledig gericht op gemak en comfort. Hou er rekening mee in kosmopolitische steden zoals New York, Los Angeles en Miami dat in bepaalde restaurants wel een kledingvoorschrift kan gelden.

Klimaat

Amerika is zo groot dat u ook rekening moet houden met (soms grote) klimaatverschillen. Afhankelijk van waar u tijdens uw vakantie verblijft, kunt u zich daar op instellen. In de bergen moet u rekening houden met koele nachten en eventueel sneeuw, afhankelijk van de tijd van het jaar. In de woestijn is het vaak verschrikkelijk warm en dit is ook het geval in de zuidelijke staten, zoals Florida en aan de westkust in Californië. In de steden in het oosten kan het in de zomer ook erg warm en ‘s winters erg koud zijn. De temperatuur wordt in Fahrenheit weergegeven en niet in Celcius.

Reisdocumenten

Voor korte reizen (minder dan 90 dagen) bent u verplicht een geldig en machinaal leesbaar paspoort te hebben, minimaal geldig tot na vertrek uit Amerika. Leden van families en groepen moeten ieder een eigen paspoort hebben, ook babies. U heeft geen visum nodig maar u moet wel verschillende documenten voor aankomst invullen en de instructies hiervoor ontvangt u bij uw reisbescheiden. U moet op verzoek ook een geldig retourticket kunnen laten zien.

Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) naar Amerika

Voldoet uw paspoort aan alle voorwaarden, dan raden wij u aan tijdig (uiterlijk 72 uur voor vertrek) een online aanvraag te plaatsen voor visumvrij reizen naar Amerika via Electronic System for Travel Authorization (ESTA). U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar Amerika. Voor een online aanvraag, ook in het Nederlands, kunt u naar www.esta.cbp.dhs.gov gaan.

De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrek-formulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de Amerika moet worden ingevuld. ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

De Amerikaans overheid heeft begin 2010 een nieuwe wet aangenomen: the Travel Promotion Act. Dat betekent dat voor ESTA aanvragen met ingang van 8 september 2010 kosten zullen worden berekend: US$14 per persoon. Deze kosten moeten en kunnen alleen worden voldaan middels één van de volgende credit cards: VISA, MasterCard, American Express of Discover. De aanvraag zal pas in behandeling worden genomen als de kosten volledig zijn voldaan. Reeds goedgekeurde ESTA aanvragen blijven zonder extra kosten van kracht tot de volgende aanvraag noodzakelijk is geworden (zie boven). De goedkeuring is dus maximaal 2 jaar geldig en binnen die periode ook voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten.

Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de Amerika. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd. De Jong Intra Vakanties kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld.

Staatsvorm

Amerika of ook wel de Verenigde Staten van Amerika genoemd is een federale republiek met 50 Staten plus DC, District of Columbia, waar de hoofdstad van Amerika gelegen is: Washington. De wetgevende macht is in handen van het

Congres, die bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. De uitvoerende macht ligt bij de President, naast staatshoofd en regeringsleider ook opperbevelhebber van het leger. De federale regering is in het bijzonder verantwoordelijk voor het algemene beleid in het kader van Financiën, Buitenlandse Zaken, Defensie, Belastingen en andere zaken van algemene aard. De afzonderlijke Staten kennen een redelijke zelfstandigheid en dit vooral op het gebied van justitie, politie en onderwijs.

Taal

Engels is de absolute hoofdtaal, maar daarnaast wordt het Spaanssprekende deel steeds groter, vooral in Florida en Californië.

Telecommunicatie

Het verdient aanbeveling om uw eigen mobiele telefoon mee te nemen mits die mimimaal een tri-band functionaliteit heeft, want anders kunt hem niet gebruiken. Telefoongesprekken vanaf uw hotelkamer zijn zeer duur. Internetten kan in de meeste hotels en ook zijn er in de meeste plaatsen internetcafés.

Tijdsverschil

Amerika kent 6 tijdzones:
Eastern time - New York : 6 uur vroeger
Central time - Chicago : 7 uur vroeger
Mountain time - Denver : 8 uur vroeger
Pacific time - Los Angeles : 9 uur vroeger
Alaska time - Anchorage : 11 uur vroeger
Hawaii time - Honolulu : 12 uur vroeger

Veiligheid

Amerika is een veilige bestemming maar zoals overal ter wereld dient u de normale veiligheidsvoorzieningen en -voorschriften in acht te nemen.

Waterdruk

In het algemeen is de waterdruk in Amerika, ook in duurdere hotels, niet constant. Houdt u hier met het douchen rekening mee aangezien soms de koude of warme waterstraal ineens veel minder of meer kracht kan krijgen met als gevolg dat u onverwachts of kouder of juist veel warmer water over u heen kunt krijgen. Zeker als uw ‘naaste buren’ de kraan aan- of uitzetten komt dit drukverschil veelvuldig voor.

Deze reis boeken exclusief vliegreis

Voor al onze reizen geldt dat u deze exclusief vliegreis van en naar Amsterdam kunt boeken. Denkt u dan ook aan eventuele benodigde binnenlandse vliegreizen. Bij reisinformatie ziet u precies hetgeen inbegrepen en niet inbegrepen is wanneer u zelf uw vliegreis verzorgt.

Kiest u ervoor de vliegreis zelf te reserveren, dan vallen eventuele vertragingen en/of annuleringen van uw vliegreis niet onder onze verantwoordelijkheid, inclusief eventuele vergoeding van niet genoten reisdagen en/of eventuele hieruit voortvloeiende meerkosten. Houdt u er tevens rekening mee dat uw rondreis valt onder de SGR regeling maar uw vliegreis niet. Indien u de vliegreis bij ons in het pakket boekt valt deze wel onder SGR regeling.

Bij het reserveren van een groepsrondreis, autorondreis of privé rondreis ontvangt u van ons een gratis ANWB Wereldreisgids naar keuze, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op uw verre reis!

Goed voorbereid op reis gaan is de helft van het genieten. En als u geïnteresseerd bent in bezienswaardigheden en ook meer te weten wilt komen over het land en het volk dan is een ANWB Wereldreisgids onmisbaar. Ieder onderdeel van de gidsen begint met de hoogtepunten, originele tips, aanbevolen routes, reisplanning en de beste reisperioden. Een wereldreisgids biedt u een overzicht van de hoogtepunten van het gebied, maar ook praktische informatie zoals openingstijden van restaurantjes is ruim aanwezig. De wereldreisgids is uitermate geschikt voor de reiziger die het land van zijn bestemming echt wil leren kennen.

Na reservering van uw reis ontvangt u de informatie waarmee u zelf de gratis ANWB Wereldreisgids kunt bestellen.

NB: niet van toepassing bij last-minute reserveringen binnen 14 dagen voor vertrek

Amerika, the American Dream

De Verenigde Staten van Amerika is een immens groot land en telt maar liefst 50 staten. Hippe, drukke steden, uitgestrekte en magische landschappen, reusachtige bergen en diepe ravijnen. In het land ‘endless possibilities’ is alles te vinden en niets te gek!

Het bekendste icoon van het oosten is toch wel de stad New York, een stad die nooit slaapt, en waar shoppen, boottochten, uitgaan, helikoptervluchten en musicals maar een klein deel zijn van de mogelijkheden. Het oosten van Amerika kent echter ook slaperige stadjes en historische plekken waar geschiedenis is geschreven. Grote steden als Washington D.C., dé hoofdstad van Amerika, en Philadelphia, waar veel monumenten en gebouwen vertellen over de roerige geschiedenis van dit grote land, staan in contrast tot de pittoreske stadjes van bijvoorbeeld de staat Pennsylvannia waar de koetsen van de Amish het straatbeeld vullen.

In het zuiden gaat het er swingend aan toe! In steden als New Orleans, Memphis en Nashville stromen de klanken van jazz, country & western, blues en soul uit de vele restaurants en bars. In de Carolina staten herinneren de mooie, statige landhuizen aan een duister verleden, de tijd van de slaven. Verder zuidelijk in de staat Florida is het zon, zee, strand en pretparken, met op nummer 1 het beroemde Walt Disney World.

De natuurparken van Amerika liggen verspreid door het land maar de belangrijkste of meest indrukwekkendste liggen in het westen. De Grand Canyon, de grootse kloof ter wereld, en Yellowstone National Park, waar buffels en beren het land regeren, zijn in het westelijk deel te vinden. Steden als Los Angeles, met beroemdheden op iedere hoek, en San Francisco, met de gezellige Fisherman’s Wharf en de Golden Gate Bridge hebben ieder hun eigen karakter. Las Vegas, dé gokhoofdstad van de wereld met shows, casino’s en de beroemde Strip ligt ook in het westen van Amerika.

The East

Waar het ooit allemaal begon!

Steden waar het licht nooit uitgaat en rustige dorpen die doen terugdenken aan koloniale tijden, immense wildernis en kleine parken, culturele centra afgelegen stadjes en dorpjes om even van alles weg te kunnen zijn. Dit is slechts een kleine opsomming van wat u tegen kunt komen bij een bezoek aan de oostelijke staten van Amerika. De kosmopolitische en wereldberoemde stad New York met plekken als Central Park, Madison Avenue en Ground Zero. Hoofdstad van Amerika Washington DC met een overweldigend aantal musea en monumenten. Maar ook minder bekende plaatsen zoals Philadelphia waar u de Amerikaanse geschiedenis induikt of Atlantic City met zijn gezellige pier en vele casino’s of het bekende en indrukwekkende Amish Country waar men nog steeds leeft zonder alle moderne middelen. In de staten West-Virginia en Virginia vindt u de Apalachian Mountains, langs de kusten van Virginia, Maryland en Delaware rustige stranden en kleine visserdorpjes. Deze regio biedt u een zeer aangename verrassing bij elke afslag die u neemt!

 • Big Cities, small towns
  The Big Apple (New York City), The Nations Capital (Washington DC), The City of Brotherly Love (Philadelphia), Bean Town (Boston) en The Windy City (Chicago) zijn allemaal bekende en beroemde steden met hun eigen karakteristieke sfeer en inwoners. Maar ook kleinere steden als Cape Cod, Portland, Gettysburg, Harrisburg, Williamsburg en Virginia Beach hebben hun historische karakter goed bewaard en zijn een bezoek meer dan waard.
 • Shop till you drop
  New York heeft de grootste naam als het gaat om onbeperkt winkelen; 24 uur per dag en 7 dagen per week. Maar ook op de Magnificent Mile in Chicago zijn alle bekende merken en winkels te vinden. In Philadelphia is het winkelen ook nog eens tax-free, oftewel u betaald geen lokale belastingen, dus u kunt met hetzelfde geld meer kopen!
 • Go your own way
  In vrijwel alle steden kunt u met de hop-on-hop-off bus de stad prima verkennen, maar er zijn ook vele mogelijkheden om dit op een andere en uniekere wijze te doen. Maak een, al dan niet begeleide, fietstocht, wandel door de bekende en minder bekende buurten met een lokale gids en bezoek de uitgaansgelegenheden waar de “locals” ook heen gaan, ga naar een sportwedstrijd of musical, vlieg een rondje per helikopter of stap of een segway en roll away!

The South

Music & Magic, Beaches & BBQ

De zuidelijke staten van Amerika zijn gezegend met een bijzondere natuur, interessante geschiedenis en doorspekt van cultuur. Het is een bestemming die u het gehele jaar door kunt bezoeken, zowel qua klimaat maar meer nog omdat er altijd wel iets te beleven valt. Zelfs de meest kieskeurige reiziger zal hier zijn wensen vervuld zien worden. Variatie is het geheim van deze regio. Zonovergoten stranden, woeste bergpaden en kabbelende riviertjes, Old South plantages en New South stedelijke centra, spectaculaire attractieparken en adembenemende uitzichten, uitzonderlijke culturele attracties en spannende sportieve activiteiten, alledaags eten en exclusieve culinaire traktaties. In Tennessee en Louisiana kunnen de muziekliefhebbers van blues, soul, jazz en country & western hun hart ophalen. De sfeer is er fantastisch en swingend en u waant zich in lang vergeten tijden. Florida is een van de bekendste zuidelijke staten en tevens de meest zonnige, vandaar de bijnaam Sunshine State. Stranden zoals in de plaatsen Miami, Ft. Lauderdale, Naples en Ft. Myers zijn wereldberoemd en niet te vergeten de beroemde attractieparken van Walt Disney World Resort en Universal Studios.

 • Big Cities, small towns
  The Magic City (Miami), The City Beautiful (Orlando), The Big Easy (New Orleans), The Music City (Nashville) en The River City (Memphis) zijn allemaal bekende en beroemde steden met hun eigen karakteristieke sfeer en inwoners. Maar ook kleinere steden als Savannah, Charleston, Vicksburg, Atlanta, Knoxville en Key West hebben hun historische karakter goed bewaard en zijn een bezoek meer dan waard.
 • Southern Charm
  De zuidelijke staten van Amerika zoals, Florida, Louisiana, Georgia en Tennessee hebben een heel eigen karakter en cultuur dat ook wel de Southern Charm wordt genoemd. Het is en smeltkroes van culturen waar de Fransen, de Spanjaarden, de Afrikanen, de Creolen en de oorspronkelijke bewoners, de indianen. U hoort dat in de muziek, ziet dat in de dans en ruikt en proeft dat in het eten, waarbij slow-cooking en barbequen een waar feest zijn!
 • Go your own way
  In vrijwel alle steden kunt u met de hop-on-hop-off bus de stad prima verkennen, maar er zijn ook vele mogelijkheden om dit op een andere en uniekere wijze te doen. Maar wat dacht u van: een tocht per ouderwetse radarboot, een tocht door per airboat door de Everglades of de moerassen rondom New Orleans, muziek maken in dezelfde studio als Elvis en BB King, overnachten in een southern mansion, een korte cruise naar de Bahama’s of een ballonvlucht? Zo ervaart en beleeft u alles nog intensiever

The West

Nature & Cities, Glitter & Glamour, Cowboys & Indians

De meest beroemde attracties van dit grote land vindt u in deze regio. De hoogste bergen en diepste valleien, tropische regenwouden en met ijs bedekte gletsjers en vlaktes, afgelegen eilanden en druk bezochte steden, rustige wijnlanden en de ‘casino-hoofdstad’ van de wereld. California is een mix van landschappelijke schoonheid van de nationale parken gemengd met drukke steden zoals Los Angeles en San Francisco. Oregon heeft een zeer fotogenieke kustlijn en ontelbare mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Washington State is charmant met groene bossen en valleien, wijngaarden maar ook vulkanen en ruige bergen. De unieke wereld van de staat Alaska is niet te evenaren, met haar wildernis en dierenleven. Hawaii zal zo uw hart in ‘hula-dansen’ met haar vulkanische eilanden en adembenemende mooie stranden en tropische regenwouden. Texas, Arizona en New Mexico herbergen nog veel van de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Amerika, temidden van prachtige landschappen en fantastische zonsondergangen. Nevada is ook weer uniek met haar geheel eigen wetten en de thuisstaat van Las Vegas ‘Gambling Capital of the World’.

 • Big Cities, small towns
  The City by the Bay (San Francisco), The City of Angels (Los Angeles), The Sin City (Las Vegas), The City of Roses (Portland, Oregon), The Emerald City (Seattle) en The Mile High City (Denver) zijn allemaal bekende en beroemde steden met hun eigen karakteristieke sfeer en inwoners. Maar ook kleinere steden als San Diego, Phoenix/Scottsdale, Page, Moab, Salt Lake City, Albuquerque, Houston en Dallas hebben hun historische karakter goed bewaard en zijn een bezoek meer dan waard.
 • Nationale Parken
  Naast de steden is het Westen van Amerika vooral bekend om prachtige en overweldigende natuur van de vele nationale en provinciale parken. Als het in uw reisschema pas moet u zeker een bezoek brengen aan: Grand Canyon, Yosemite, Sequioa, Joshua Tree, Bryce, Zion, Lake Powell, Monument Valley, Death Valley, Red Rock Canyon, Arches, Canyonlands, Rocky Mountains, Mesa Verde, Yellowstone, Glacier en Grand Teton.
 • Go your own way
  U kunt de nationale parken en steden natuurlijk verkennen tijdens één van onze groeps- of autorondreizen als u er doorheen rijdt en af en toe een stop maakt om foto’s te maken of iets te bezichtigen. Maar wat dacht u van: een rit te paard of in en huifkar, een boottocht, raften, een jeepsafari, een helikoptervlucht, een begeleide fiets- of wandeltocht, eten en drinken op een ranch of in een saloon of een ballonvlucht? Zo ervaart en beleeft u alles nog intensiever!

Reisdocumenten
U bent verplicht een geldig en machinaal leesbaar paspoort te hebben (minimaal geldig tot na vertrek uit Amerika). Leden van families en groepen moeten ieder een eigen paspoort hebben, ook zuigelingen. U heeft geen visum nodig maar u moet wel verschillende documenten voor aankomst invullen en de instructies hiervoor ontvangt u bij uw reisbescheiden. U moet op verzoek ook een geldig retourticket kunnen laten zien. Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) naar Verenigde Staten

Als u toegang wilt krijgen tot de Verenigde Staten dan bent u verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten. Voor een online aanvraag, ook in het Nederlands, kunt u naar de website van ESTA gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de Verenigde Staten moet worden ingevuld. Wij raden u aan om de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek).

ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

De Amerikaans overheid heeft sinds enkele jaren een nieuwe wet aangenomen: the Travel Promotion Act. Dat betekent dat voor ESTA aanvragen kosten zullen worden berekend: US$14 per persoon. Deze kosten moeten en kunnen alleen worden voldaan middels één van de volgende credit cards: VISA, MasterCard, American Express of Discover. De aanvraag zal pas in behandeling worden genomen als de kosten volledig zijn voldaan. Reeds goedgekeurde ESTA aanvragen blijven zonder extra kosten van kracht tot de volgende aanvraag noodzakelijk is geworden (zie boven). De goedkeuring is dus maximaal 2 jaar geldig en binnen die periode ook voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming heeft aangevraagd en verkregen, zal u de toegang tot het vliegtuig volledig worden geweigerd.

Fill out my online form.

Gegarandeerd vertrek

za 5 sep
€ 2.781,-
Groep info
za 5 sep
€ 1.955,-
Groep info
za 19 sep
€ 1.955,-
Groep info

1

Gegarandeerd vertrek

za 5 sep
€ 2.781,-
Groep info
za 5 sep
€ 1.955,-
Groep info
za 19 sep
€ 1.955,-
Groep info

1