Western Bonanza

vanaf € 2524 per persoon

Vliegreis

Inclusief Nederlandssprekende reisleiding. U krijgt de mogelijkheid om de meest bekende hoogtepunten van de westelijke staten van Amerika te ontdekken. Een unieke reis vol afwisselingen en hoogtepunten! Meer reisinformatie

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

Western Bonanza

Reis met reisleiding
Deze groepsrondreis biedt u de mogelijkheid om de meest bekende hoogtepunten van de westelijke staten van Amerika te ontdekken zoals de steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco en een groot aantal nationale parken waaronder Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yellowstone. Tevens zult u een aantal minder bekende, maar zeker even spectaculaire nationale parken bezoeken, zoals Arches, Canyonlands en Capitol Reef en maakt u kennis met de zeer boeiende historie van de goudzoekers en de eerste pioniers die vanuit het oosten het westen wilden veroveren. Een unieke reis vol afwisselingen en hoogtepunten!

Inbegrepen highlights
- San Francisco & stadstour
- Yellowstone National Park
- Grand Teton National Park
- Salt Lake City & stadstour
- Arches National Park
- Capitol Reef National Park
- Canyonlands National Park
- Bryce Canyon National Park
- Route 66
- Grand Canyon National Park
- Lake Powell
- Las Vegas
- Los Angeles & stadstour

Bij ons inclusief!
- Vliegreis per US Airways
- 17 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in een kamer met bad of douche en toilet. De hotels liggen vlakbij de centra van de steden en in de nationale parken of vlakbij de ingang
- Alle omschreven excursies en entreegelden nationale parken
- Vervoer per lokale airconditioned touringcar met toilet
- Begeleiding door deskundige Nederlandse reisleiding, vanaf de avond op dag 1 tot de aankomst in het hotel op dag 17. U reist in een internationaal gezelschap, dus de reisleiding informeert u tijdens de rondreis in meerdere talen.

Dag 1: Amsterdam - San Francisco

Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel nabij de luchthaven waar u kennismaakt met de reisleiding en waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 2: San Francisco

Ervaar zelf waarom zoveel mensen hun hart in San Francisco achterlaten. Tijdens een stadsrondrit zult u kennis maken met de bezienswaardigheden en de geluiden van deze stad, zoals Union Square, de Golden Gate Bridge en de beroemde Cable Cars. De middag heeft u vrij.

Dag 3: San Francisco – Lake Tahoe – Reno (ca. 435 km)

U rijdt naar Sacramento, de hoofdstad van 'Golden State' Californië. U stopt in 'Old Town', eens het drukke centrum tijdens de Gold Rush. Vervolgens verder naar Lake Tahoe, prachtig gelegen in het Sierra Nevada gebergte. In de namiddag brengt u een bezoek aan het mijnstadje Virginia City en aansluitend rijdt u verder naar het nabijgelegen Reno, waar u zult overnachten en een gokje kunt wagen.

Dag 4: Reno – Elko – Twin Falls (ca. 730 km)

Vandaag reist u verder door Nevada, door het Black Rock woestijngebied en steppelandschap. Langs de Humboldt rivier en via de Oregon & California Trail en het stadje Elko arriveert u later in middag in de 'Gem State' Idaho waar u zult overnachten in Twin Falls, bekend vanwege de watervallen.

Dag 5: Twin Falls - Yellowstone National Park (ca. 430 km)

De reis gaat verder in oostelijke richting voorbij de lavavlaktes in het gebied rondom de Snake River. U rijdt verder naar Craters of the Moon National Monument, een prachtig maanlandschap en een beschermd natuurgebied. Laat in de middag komt u aan in Amerika’s allereerste nationale park, Yellowstone, opgericht in 1872 en ogend als een bizar sprookjeslandschap. De komende 2 nachten verblijft u in de omgeving van het park.

Dag 6: Yellowstone National Park

U heeft de hele dag om de wonderen van Yellowstone te ontdekken. Bewonder de geisers, 'mudpots', 'fumaroles' en heetwaterpoelen met namen als Old Faithful en Mammoth Hot Springs en geniet van de donderende watervallen in de Yellowstone Canyon. Er is ook een enorme variatie aan wild te vinden in dit park, zoals bizons, wapitiherten, elanden en grizzly beren!

Dag 7: Yellowstone National Park - Grand Teton National Park – Salt Lake City (ca. 690 km)

Vandaag bezoekt u een ander natuurwonder van deze streek: Grand Teton National Park, met zijn besneeuwde bergtoppen. Breng een kort bezoek aan Jackson Hole, een stadje wat zorgvuldig haar kleurrijke verleden bewaard heeft. In 'Salt Lake', in de 'Mormon State' Utah bezoekt u kort enkele van de bezienswaardigheden. Overnachting in Salt Lake City.

Dag 8: Salt Lake City - Moab (ca. 375 km)

's Ochtends kunt u nog even rustig rondwandelen door Salt Lake City voordat u weer de bus instapt en op weg gaat naar Moab, vlakbij de Colorado River en omringd door een geweldig en ruig landschap. Voor vanavond kunt u ter plaatse een spectaculaire tocht per jetboat over de machtige Colorado River reserveren. U verblijft 2 nachten in Moab.

Dag 9: Moab

Vandaag staan 2 van de meest spectaculaire parken van Amerika op het programma. De eerste stop is bij het Arches National Park, met meer dan 2.000 uit zandsteen gevormde bogen in de meest opvallende kleuren en vormen, zoals de Delicate Arch. Vervolgens rijdt u verder naar Canyonlands National Park met een ruige wildernis met tafelvormige plateaus, kleurrijke rotspieken en diepe canyons.

Dag 10: Moab - Bryce Canyon National Park (ca. 440 km)

Via het Capitol Reef National Park, genoemd naar het Capitool in Washington, rijdt u naar Bryce Canyon, een complex landschap van rotsachtige pilaren in vreemde vormen en maten. Deze rotsformaties staan bekend als Hoodoos en creëren een doolhof van veranderende vormen en kleuren. Overnachting in de omgeving van het park.

Dag 11: Bryce Canyon National Park - Lake Powell - Grand Canyon National Park - Williams (ca. 640 km)

U reist naar het diepblauwe meer Lake Powell en rijdt verder in zuidelijke richting, door de Navajo Indian Reservation, naar de wereldberoemde Grand Canyon. U stopt bij de South Rim om de diepte te ervaren. Overnachting in Williams, vlakbij de Grand Canyon.

Dag 12: Williams - Route 66 - Las Vegas (ca. 500 km)

Van het hoge Coconino Plateau daalt u af naar de Mojave Desert en gaat op weg naar Las Vegas. Maar eerst ervaart u nog een deel van de romantische tijd, toen de Route 66 nog Amerika’s 'hoofdstraat' was. In Las Vegas probeert men met shows, laservoorstellingen en complete zeeslagen de bezoekers aan te trekken. U verblijft 2 nachten in Las Vegas.

Dag 13: Las Vegas

Een hele dag de tijd om de 'City of Glitter & Glamour' op eigen gelegenheid te ontdekken en ter plaatse een aantal excusrsie te reserveren. Maak overdag bijv. een excursie naar Death Valley National Park, één van de droogste, heetste en laagst gelegen plekken op aarde en bezoek 's avonds één van de vele wervelende shows. U zult zich absoluut niet vervelen!

Dag 14: Las Vegas - Los Angeles (ca. 450 km)

Dwars door de Mojave woestijn gaat u op weg naar Los Angeles en maakt onderweg een stop bij Calico Ghost Town, één van de weinig overgebleven authentieke mijnstadjes. Het stedelijke gebied van LA omvat onder andere het chique Beverly Hills, het historische Olvera Street, het zonnige Santa Monica, het prachtige Griffith Park en natuurlijk trendy Hollywood met zijn filmsterren. U maakt een korte stadsrondrit onderweg naar uw hotel, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 15: Los Angeles

U heeft een hele dag om Los Angeles te verkennen. Rust eens lekker uit bij het zwembad of ga mee met één van de excursies naar o.a. Universal Studios, waar u kunt zien hoe films worden gemaakt en waar u kunt deelnemen aan een aantal fantastische attracties en shows. Of ga mee met de strandtour. Kortom, genoeg te doen vandaag!

Dag 16: Los Angeles - Santa Barbara – San Luis Obispo (ca. 255 km)

In de ochtend maakt u een korte rit van Los Angeles naar het historische Santa Barbara. Via de bekende Pacific Coast Highway passeert u plaatsen zoals Malibu en Santa Monica. Santa Barbara is het “Cannes van de Stille Oceaan”. De rit gaat ‘s middags verder in noordelijke richting, naar San Luis Obispo, waar u vanavond zult overnachten.

Dag 17: San Luis Obispo – Carmel/Monterey - San Francisco (ca. 470 km)

De reis gaat verder in noordelijke richting naar Carmel, een artistiek stadje en onderweg brengt u nog een kort bezoek aan Monterey's Old Fisherman's Wharf. In de late middag rijdt u verder naar de 'City by the Bay' San Francisco, uw eindbestemming waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 18: San Francisco - Amsterdam

U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 19: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

  • 19-daagse groepsrondreis per US Airways
  • 19-daagse groepsrondreis per KLM

Inbegrepen
- Vliegreis Amsterdam – San Francisco v.v. met US Airways
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Vervoer per luxe airconditioned touringcar
- U reist in internationaal reisgezelschap met deskundige meertalige reisleiding (waaronder Nederlands)vanaf de avond op dag 1 tot de aankomst in het hotel op dag 17
- Entreegelden en excursies volgens programma
- 17 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in een kamer met bad of douche en toilet
- Verzorging op basis van logies
- Kofferservice (1 koffer per persoon)

Niet inbegrepen
- Maaltijden
- Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
- Transfers van en naar de luchthaven
- Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Lees meer over Amerika

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: Gegarandeerd vertrek! Het maximum aantal deelnemers ligt gemiddeld genomen rond 30 personen. Een hoogst enkele keer kan het voorkomen dat het maximum 38 is.

Annuleringstermijn
bij exclusief Nederlandse reisleiding uiterlijk 4 weken voor aanvang van de groepsrondreis. Het vertrek van de rondreis is in dit geval wel gegarandeerd, maar de reis wordt begeleid door meertalige of Engelssprekende reisleiding.

Inbegrepen
- Vliegreis Amsterdam – San Francisco v.v. met KLM
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Vervoer per luxe airconditioned touringcar
- U reist in internationaal reisgezelschap met deskundige meertalige reisleiding (waaronder Nederlands)vanaf de avond op dag 1 tot de aankomst in het hotel op dag 17
- Entreegelden en excursies volgens programma
- 17 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in een kamer met bad of douche en toilet
- Verzorging op basis van logies
- Kofferservice (1 koffer per persoon)

Niet inbegrepen
- Maaltijden
- Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
- Transfers van en naar de luchthaven
- Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Lees meer over Amerika

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20 bij exclusief Nederlandse reisleiding. Dit is van toepassing op de vertrekdata: 11/5, 13/7 en 31/8. Op de overige vertrekdata is er meertalige reisleiding.

Annuleringstermijn
bij exclusief Nederlandse reisleiding uiterlijk 4 weken voor aanvang van de groepsrondreis. Het vertrek van de rondreis is in dit geval wel gegarandeerd, maar de reis wordt begeleid door meertalige of Engelssprekende reisleiding.

Overnachtingen
Gedurende deze groepsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels.

Plaats - Accommodatie
2 x San Francisco - Powell Hotel
1 x Reno - John Ascuaga’s Nugget
1 x Twin Falls - Shilo Inn Twin Falls
2 x Yellowstone NP - Gray Wolf Inn of Brandin Iron Inn
1 x Salt Lake City - Red Lion Hotel Salt Lake Downtown
2 x Moab - Super 8 Moab
1 x Bryce Canyon NP - Bryce View Lodge
1 x Flagstaff - Days Hotel Flagstaff
2 x Las Vegas - Circus Circus
2 x Los Angeles - Los Angeles Airport Marriott
1 x Pismo Beach - Seacrest Oceanfront Resort
1 x San Francisco - Powell Hotel
Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen

Reisdocumenten
U bent verplicht een geldig en machinaal leesbaar paspoort te hebben (minimaal geldig tot na vertrek uit Amerika). Leden van families en groepen moeten ieder een eigen paspoort hebben, ook zuigelingen. U heeft geen visum nodig maar u moet wel verschillende documenten voor aankomst invullen en de instructies hiervoor ontvangt u bij uw reisbescheiden. U moet op verzoek ook een geldig retourticket kunnen laten zien. Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) naar Verenigde Staten

Als u toegang wilt krijgen tot de Verenigde Staten dan bent u verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten. Voor een online aanvraag, ook in het Nederlands, kunt u naar de website van ESTA gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de Verenigde Staten moet worden ingevuld. Wij raden u aan om de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek).

ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

De Amerikaans overheid heeft sinds enkele jaren een nieuwe wet aangenomen: the Travel Promotion Act. Dat betekent dat voor ESTA aanvragen kosten zullen worden berekend: US$14 per persoon. Deze kosten moeten en kunnen alleen worden voldaan middels één van de volgende credit cards: VISA, MasterCard, American Express of Discover. De aanvraag zal pas in behandeling worden genomen als de kosten volledig zijn voldaan. Reeds goedgekeurde ESTA aanvragen blijven zonder extra kosten van kracht tot de volgende aanvraag noodzakelijk is geworden (zie boven). De goedkeuring is dus maximaal 2 jaar geldig en binnen die periode ook voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming heeft aangevraagd en verkregen, zal u de toegang tot het vliegtuig volledig worden geweigerd.

Boek de groepsrondreis Western Bonanza en ontvang per persoon een GRATIS voucher ter waarde van US$25. Alleen te besteden aan optionele excursies; te boeken bij de reisleiding in de bus tijdens de groepsrondreis.