Eten en uitgaan

Een stedentrip Maastricht is altijd leuk. Lekker een paar dagen er tussenuit, gezellig flaneren door de leuke winkelstraten, shoppen, eten in één van de vele restaurants op het Vrijthof. Boekt u er een hotelletje bij en u zult merken dat het naar meer smaakt. Een stedentrip Maastricht kunt u het hele jaar door maken.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Bekijk de kaart
Direct boeken

Altijd wat te beleven

Voor een stedentrip Maastricht kunt u naast het gebruik van eigen vervoer ook prima de trein pakken. Het station ligt op loop afstand van het centrum. Maastricht heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een zeer aantrekkelijke stad met leuke winkels en uitgaansgelegenheden. De Binnenstad van Maastricht telt veel bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het Vrijthof met de Sint-Servaasbasiliek, de Markt met het stadhuis, het Onze-Lieve-Vrouweplein met de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw, de Grote en Kleine Staat met het Dinghuis en de Maas met de Sint Servaasbrug.

Maar ook voor een bezoek aan een museum zit u goed. Het Museum aan het Vrijthof, de Museumkelder Derlon, de schatkamers van de Sint-Servaasbasiliek en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, de stijlkamers in het stadhuis en het museum De Historische Drukkerij in de Jodenstraat bieden inzicht in de lange historie van de stad. De gehele Binnenstad valt onder het beschermd stadsgezicht van Maastricht. Honderden panden zijn rijksmonumenten. Alleen al in de wijk Binnenstad bevinden zich twee romaanse kerken, twee gotische kerken en drie barokkerken. Zoals u ziet is een stedentrip Maastricht zeer de moeite waard en er is altijd wat te beleven.

Maakt u liever een stedentrip naar Belgie of Duitsland dan hebben wij voor u bijvoorbeeld,

Maar wij willen u ook graag laten kennis maken met onze busreizen of autovakanties.

Onze gasten beoordelen onze stedentrip Maastricht met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden van Maastricht

Voor uw stedentrip Maastricht hebben wij enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Bonnefantenmuseum

Bonnefanten Museum shutterstock_19440679

Dit prachtige museum is een wel zeer bijzonder vormgegeven stukje architectuur wat op naam staat van de Italiaanse architect Aldo Rossi. Op het industrieterrein aan de Maas ligt dit prachtige museum met zijn verzameling van indrukwekkende kunstwerken. Werken van grote meesters als Van Dyck, Brueghel en Rubens zijn er te bewonderen, maar ook schitterende hedendaagse kunst. De op speciale manier verkregen lichtinval geeft de vele kunstwerken een buitengewoon extraatje. Als u in Maastricht bent mag u eigenlijk dit muzeum niet missen.

Fort Sint Pieter

Fort Sint Pieter shutterstock_110513180

Dit fort op de Sint Pietersberg dateert uit 1701. Vroeger diende het fort als bescherming van de stad. De strategische ligging en het goede uitzicht hielpen hier zeker goed aan mee. Tegenwoordig is het opengesteld voor publiek en kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de stad en zijn fort. Verschillende rondleiding door het fort en de ondergelegen mergelgrotten geven u antwoorden op verschillende vragen uit de geschiedenis. De mergelgrotten zijn een labyrint van gangen waar ooit Napoleon doorheen is gelopen.

Sint Servaasbasiliek

Sint Serveas Baseliek shutterstock_76451269

De Sint Servaasbasiliek, op het Vrijthof, is in de Romaanse stijl gebouwd en tijdens de bouw is met name gebruikt gemaakt van mergel en kolenzandsteen. De kerk staat bekend als één van de oudste kerken van Nederland en behoort inmiddels tot de top 100 van de Nederlandse Unesco monumenten. In de basiliek is, tegen betaling, de ´Schatkamer´te bezoeken. Er worden onder andere voorwerpen, de zo genoemde relieken, tentoongesteld die omhuld zijn met edel metaal en versierd met edelstenen. De grootste schat zijn echter de botten van de heilige Sint Servaas. Deze worden bewaard in een kist van verguld zilver, de Noodkist.

Stadhuis

Stadhuis Maastricht shutterstock_155237399

Het charmante stadhuis aan de Markt is ontworpen door de Nederlandse architect en kunstschilder Pieter Post. heeft Zelfs de locatie aan de Markt is door hem gekozen als beste punt. Het Mauritshuis in Den Haag en het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam staan ook op zijn naam. Door het moeten afbreken van het Belfort en delen van de stadsmuur, is de Markt van Maastricht als vierkant plein ontstaan

Vrijthof

Het Vrijthof is één van de gezelligste en populairste pleinen van Maastricht. Aan dit plein staan de bekende Sint Servaas Basiliek en de Sint Janskerk. Rondom het Vrijthof vind je veel café's en restaurants met terrassen, waar het tot in de late uurtjes heel gezellig is. Op het Vrijthof worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Ervaringen van onze klanten

We hebben al heel wat stedentrips gemaakt, maar altijd de grens over. Nu een keer gekozen voor een Nederlandse stad, Maastricht. Prima uitstapje voor een paar dagen. Sfeervol en gezellige stad. Een aanrader.

Onze stedentrip naar Maastricht was een topper. We zijn begin december geweest en de stad was al in de Kerstsfeer gebracht. We hebben genoten.

Vanwege een familie aangelegenheid hebben we er maar een stedentrip van gemaakt. Ik moet zeggen we waren verbaasd over de schoonheid en sfeer van Maastricht. Dat we dat niet eerder hebben gedaan.

Kaart van Maastricht

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

 • Hotel Golden Tulip Apple Park

  Golden Tulip Apple Park

  Hotel
  • Nederland
  • Maastricht

  Comfortabel hotel met gunstige ligging nabij het historisch centrum.

  • Nu met kinderkorting

  7,5

 • Amrâth Grand Hotel de l'Empereur

  Amrâth Grand Hotel de l'Empereur

  Hotel
  • Nederland
  • Maastricht

  Comfortabel hotel in een schitterend Jugendstil pand, direct tegenover het station.

  • Nu met kinderkorting

  6,8

 • Hotel Bastion Deluxe

  Bastion Deluxe

  Hotel
  • Nederland
  • Maastricht

  Modern en comfortabel hotel in het centrum, omgeven door gezellige restaurants en terrasjes aan het water.

  • Nu met vroegboekkorting

  7,1