Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

'Kalliste'

Een autovakantie Corsica laat u kennismaken met een rijke cultuur en een bijzondere geschiedenis. Sommige zeggen dat Corsica de meest bergachtige, de groenste, de meest gevarieerde en dus de mooiste regio van Frankrijk is. De Grieken vonden dat in hun tijd ook al, die noemde het ‘Kalliste’: de Allermooiste. Wij zijn benieuwd of u dat ook vindt na uw autovakantie Corsica.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

L'Ile de Beauté!

Tijdens uw autovakantie Corsica, het Franse eiland ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië, vindt u een diversiteit aan natuurlijke schoonheden. De krijtrotsen van Bonifacio, de rode rotspartijen “Les Calanche, Unesco wereldnatuur-reservaat Scandola en de hoge bergtoppen bij Porto zijn slechts enkele voorbeelden. Niet voor niets wordt het ook wel eens “Frankrijk in het klein” genoemd.

U kunt ervoor kiezen om in minder dan 3 uur naar Corsica te vliegen en ter plaatse een auto huren of, als de reistijd niet uitmaakt, met uw eigen auto te rijden en u met de ferryboot te laten overzetten vanuit Frankrijk of Italië.

Corsica is een ideaal eiland voor een heerlijke ontspannen vakantie, in sfeervolle accommodaties. Het hotelniveau is weliswaar wat lager dan op het Franse vasteland, maar de ambiance en couleur locale vergoeden veel.

Ook outdoor aktiviteiten zoals fietsen, mountain biken, raften en canyoning zijn volop aanwezig.

Geeft u de voorkeur aan een luxe kampeervakantie in Frankrijk? Bekijkt u ons aanbod kamperen Frankrijk.

Er liggen in de Middellandse Zee meer eilanden waar u een perfecte vakantie kunt vieren. Bekijkt zeker ons aanbod voor een autovakantie Sardinië of autovakantie Sicilië.

 

Onze gasten beoordelen onze autovakantie met een

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden van Corsica

Voor uw autovakantie Corsica hebben wij enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Ajaccio

Ajaccio

Ajaccio is de hoofdstad van Corsica en tevens de grootste van het eiland. Het ligt schitterend aan één van de mooiste baaien ter wereld met besneeuwde bergen op de achtergrond. De stad dankt haar bekendheid o.a. het feit dat Napoleon Bonaparte, de latere Franse keizer hier werd geboren. De kathedraal Notre Dame de la Miséricorde en het witmarmeren doopvont, waarin hij werd gedoopt, staan er nog steeds. Het zachte klimaat en de vele restautants laten u heerlijk genieten. Een bezoek zeker waard.

Bonifacio

bonifacio-corsica-town-clifftop-video

Het plaatjse Bonifacio wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd, het ligt ca. 80 meter boven de zeespiegel op een massieve rots. Het merkwaardige aan dit plaatsje zijn niet alleen de herkenbare vestingmuren maar eerder de vele smalle straatjes, een doolhof van overkapte gangen, arcades en dicht tegen elkaar liggende huizen. Verder doen de loodrechte rotswanden denken aan de Noorse fjorden. Zeer indrukwekkend. En wanneer het helder weer is kunt u het zuidelijker gelegen Sardinië zien liggen.

Nationaal Park

parc-naturel-corse-5

Het Nationaal Park op Corsica ligt in het midden van het eiland Corsica. Dit park ‘Parc Naturel Régional de Corse’ is een waar wandel walhalla voor fervente stappers. Er zijn maar liefst voor 1500 km aan bewegwijzerde paden die regelmatig worden onderbroken met plaatsen om te logeren. Zo is hier de wereldberoemde GR20 route te vinden met zijn eigen mysterie en mythe. De flora en fauna in dit park is echt wonderbaarlijk. Evenals de goed bewaarde historische gebouwen en archeologische opgravingen die er goed worden onderhouden en beschermd.

Scandola

scandola

Het schiereiland Scandola behoort tot de World Heritage Site van Unesco Werelderfgoed. Deze porfierachtige rotsmassa ligt tussen de Golfe de Galeria en de Golfe de Girolata in. De prachtige rode kliffen, grotten en de bijzondere flora en fauna zijn uitzonderlijk. Voor duikers behoort het gebied rondom dit schiereiland tot één van de meest bijzondere plekjes op aarde.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_598-bewerkt
  Ellen

Op Corsica is het leven zeer ontspannen en heeft u een ultiem vakantiegevoel in de sfeervolle dorpen en plaatsen. Veelal zijn de hotels en appartmenten kleinschalig en mede daarom zeer sfeervol en karakteristiek. Corsica is echt de moeite waard om per auto te ontdekken.

Ellen

Ervaringen van onze klanten

Op aanraden van vrienden hebben we afgelopen voorjaar de knoop doorgehakt, met de auto naar Corsica. Het is voor ons een zeer indrukwekkende vakantie geweest die we niet snel vergeten, wat een prachtig eiland in een prachtige omgeving. Zeker voor avonturiers aan te bevelen.

Na een artikel in de krant gelezen te hebben, enkele jaren geleden, begon onze interesse voor dit Franse eiland te groeien. We zijn er nu al 4 keer geweest en wij willen niet anders meer. Dit prachtige eiland met haar gemoedelijke sfeer heeft onze harten gestolen.

Op Corsica is er voor iedereen wat te doen, en dat allemaal op een eiland. Leuke plaatsen, parken, etc etc. een echte aanrader. Wij gaan in ieder geval nog eens terug. Ook de overtocht met de boot is een hele mooie ervaring.

Kaart van Corsica

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation